qvstra 3 210 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 (edytowane) ]Firma Slightly Mad Studios, twórcy serii Need for Speed: Shift, zapowiedziała kolejny projekt z samochodami w roli głównej. Nowa gra otrzymała tytuł C.A.R.S. (Community Assisted Racing Simulation lub Symulator Wyścigów ze Wsparciem Społecznościowym). Ambitny projekt tworzony będzie za pośrednictwem World of Mass Development (WMD). Serwis wspiera pozyskiwanie funduszy, współtwórców i pomysłów przy pracach nad grami komputerowymi i idealnie wpasowuje się w wizję tytułu, który ma zaangażować jak największą liczbę graczy, nie tylko po premierze, ale już podczas produkcji. [/b] Plik graficzny (zmniejszony z 1680x1050) pochodzi stąd Swoimi doświadczeniami podzieli się też Ben Collins, szerzej znany jako Stig z brytyjskiego programu motoryzacyjnego Top Gear. Wszyscy zainteresowani projektem mogą już rejestrować się na platformie WMD. Do ich dyspozycji oddana została wczesna wersja beta. Znajdziemy tam również specjalne narzędzia, pomocne przy produkcji oraz forum dyskusyjne, na którym omawiać można wszelkie pomysły. Slightly Mad Studios przewiduje duże zainteresowanie swoją inicjatywą, dlatego też jedynie określona liczba chętnych zostanie dopuszczona do prac nad C.A.R.S. Przy rozpatrywaniu aplikacji obowiązuje zasada kolejności zgłoszeń, a producent obiecuje dodatkowe rekrutacje w późniejszym terminie. Plik graficzny (zmniejszony z 1680x1050) pochodzi stąd Premiera planowana jest na listopad przyszłego roku, w okolicach świąt Dziękczynienia. O ile oczywiście rzesza deweloperów zdoła dotrzymać tego terminu. Nie wspomniano na jakie platformy kierowany jest ten tytuł, choć ciężko wyobrazić sobie, by efekt takiej kolektywnej współpracy trafił na sprzęt inny niż pecety. źródło : http://www.gry-onlin...13.asp?ID=62815 Plik graficzny (zmniejszony z 1680x1050) pochodzi stąd Forum poświęcone C.A.R.S. na nogripracing : http://www.nogriprac...isplay.php?f=87 Q. Will there be a demo? A. The base game will be free-to-play, so no demo is required. Additional content (cars, tracks) will be paid content. Q. Will it be a hardcore sim or arcade? A. In the end that will be decided by the community/investors, but the initial aim will be a full/hardcore sim with aids and adjustments to cater for the casual player as well. Szykuje się nam więc darmowy następca Live For Speed, oby Nie moge sie doczekac. edit: lista torow (dzieki Magik): Europa Oschersleben Monaco Hockenheim Spa Circuit de Catalunya Imola Donington Park Nordschleife Nurburgring GP Mugello Zolder Circuit de la Sarthe Bugatti Circuit Monza Brno Silverstone Ameryka Willow Springs Watkins Glen Sonoma Raceway Laguna Seca Road America Azja Zhuhai Suzuka Australia Bathurst Tory historyczne Historic Hockenheim Rouen Les Essarts Historic Monza (1967. GPL2.) Owale Charlotte Motor Speedway Dover Indianapolis Speedway Richmond Bristol Daytona Tory kartingowe Spa Karting Circuit Chesterfield Glencairn Summerton Fikcyjne trasy California Highway Azure Coast Test Track Planowane/potwierdzone Solitude Rennstrecke Brands Hatch Oulton Park Snetterton s Cadwell Park Ruapuna Park Old Spa Monza Oval Macau Edytowane 2 Grudnia 2012 przez Qvstra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Czytałem o tym, ale niestety mój komp tego nie uciągnie. Sam pomysł ciekawy, projekt się ciągle rozwija i wygląda coraz lepiej. Sprzedawanie niepełnego produktu który ewoluuje wraz z graczami jest teraz popularne. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Z tego co czytalem to gra pojawi sie rowniez na PS3 i X360, jednak podobno w nieco okrojonej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zalatuje Shiftem 2 podobne dźwięki, podobna grafika, podobny HUD. Może śmiga na zmodyfikowanym silniku ? Ciekawe jak model jazdy, dźwięk tego auta brzmi kozacko. czekam na więcej info Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 to chyba Radical jest - ryczy zawodowo mi wciąż brakuje rąk na kierownicy - jakoś tak dziwnie bez tego to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 http://www.youtube.com/watch?v=wJnGbJgOETw Mniam. Ciekawe jakie to wymagania bedzie mialo i jak bardzo uposledzona bedzie wersja na konsole. Ta wersja afla jest jakos dostepna czy to zamkniete testy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mataman 35 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 (edytowane) Jest dostępna ale nie za darmo, rejestrujesz się tu http://www.wmdportal...s-on-with-cars/ Później możesz wykupic sobie pakiet. Edytowane 13 Stycznia 2012 przez mataman 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
mataman 35 Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 (edytowane) Parę fotek ode mnie i próbka wyścigu http://www.youtube.com/watch?v=Ri9iAyM8ms4 Edytowane 5 Lutego 2012 przez mataman Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Duże wymagania ma ten build? Zastanawiam się czy nie "zainwestować" i przetestować ten twór. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Dla tej gry warto będzie zmodernizować kompa. Na konsolowe wersje bym nie liczył... będzie kupa ledwo ciągnąca 30 klatek Cytuj Odnośnik do komentarza
mataman 35 Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Ja mam amd Phenom x4, 6GB RAM i Radka 6850. Na tym chodzi w 50fps, 1080p i wszystko na max. Model jazdy nie ma nic z Shifta, to tak na marginesie Jeżdzi sie rewelacyjnie http://www.youtube.com/watch?v=BDotiqbeDhc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Myślałem nad zakupem, ale raczej nie będę bawił się w bety, bo na moim sprzęcie pociągnie w co najwyżej 720p/40fps. Poczekam na wersję na PS3, bo zapewne oprócz trochę słabszej grafiki niczym różnić się nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Ja mam amd Phenom x4, 6GB RAM i Radka 6850. Na tym chodzi w 50fps, 1080p i wszystko na max. Model jazdy nie ma nic z Shifta, to tak na marginesie Jeżdzi sie rewelacyjnie Czyli jest lepiej zoptymalizowany od rFactor2 ktory wyglada 3 razy slabiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 (edytowane) Myślałem nad zakupem, ale raczej nie będę bawił się w bety, bo na moim sprzęcie pociągnie w co najwyżej 720p/40fps. Poczekam na wersję na PS3, bo zapewne oprócz trochę słabszej grafiki niczym różnić się nie będzie. Ja się obawiam mocno kulejącego framerate'u na konsolach... tym bardziej na PS3. Pamiętam co było z RacePro na X360... GTR na PCtach hulał pięknie w 60 klatkach lub nawet więcej, a RacePro na konsoli ledwo kiedy dobija do 30 :confused:. Dla mnie sim, który nie chodzi w idealnych 60 klatkach to uj nie gra. Edytowane 5 Lutego 2012 przez Michał102 Cytuj Odnośnik do komentarza
mataman 35 Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Myślałem nad zakupem, ale raczej nie będę bawił się w bety, bo na moim sprzęcie pociągnie w co najwyżej 720p/40fps. Poczekam na wersję na PS3, bo zapewne oprócz trochę słabszej grafiki niczym różnić się nie będzie. Podobno gra na konsole ma być okrojona, z czego to nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 180 Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 http://www.youtube.com/watch?v=BDotiqbeDhc Czym się niby ten sim ma wyróżniać? Zawartością? Online? Bo filmik ten nie zachęca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 (edytowane) Fajnt trailer Wkoncu dodali rece na kierownicy xD http://www.youtube.com/watch?v=b0wcZA1EjWU Edytowane 5 Lutego 2012 przez Magik Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 (edytowane) Czym się niby ten sim ma wyróżniać? Zawartością? Online? Bo filmik ten nie zachęca. Nie zachęca, bo jest na kamerce z dupy . Takie gry to tylko w FPP A wyróżniać się będzie na pewno modelem jazdy i oddaniem pracy zawieszenia. Edytowane 5 Lutego 2012 przez Michał102 Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Oddam nerkę żeby sobie kupić mocnego PC i dobrą kiere. Kozackie dźwięki... w ogóle wszystko mega. Cytuj Odnośnik do komentarza
mataman 35 Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 No jaki widac niektórych nie zachęca Ilość klas w tej grze zmiażdży wszystko! Wygląda już za(pipi)iście a to dopiero pre-alpha, jeżdżi sie wręcz fenomenalnie, tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Mam nadzieję, że po skończeniu prac nad TD:F wezmą się ostro do roboty i wyrobią w kilka miesięcy z tym projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Wygląda już za(pipi)iście a to dopiero pre-alpha, jeżdżi sie wręcz fenomenalnie, tyle. Jak wyglada model jazdy porownujac go do konsolowych simow (GT5/FM4)? Miales stycznosc z rFactorem? Cytuj Odnośnik do komentarza
mataman 35 Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Z rFactorem nie miałem przyjemności ale do konsolowych "simów" nie ma co porównywać wogóle. Można wybierac spośród trzech ustawień modelu jazdy, pro, intermediate i novice. Głównie róznią się mozliwościa wł odpowiednich ułatwiaczy. Na pro tcs może być co najwyżej low, gdzie na novice można ustawic wszelkie wspomagacze. Mocniejsze fury ciężko jest utrzymać na torze Np. Formula A czy B bez tcs to jest walka o życie na każdym wyjściu z zakrętu, full hardcore. Touring cary natomiast prowadzą się jak marzenie, choc tez przy wyjściach trzeba naprawdę uważać. To jest sim pełną gęba, nie ma kompromisów. GT5 czy Forza 4 to niedzielna szkółka w porównaniu z tym. Najlepiej przetestować oczywiście samemu, 10 euro nie majątek bo gra zapowiada się wyśmienicie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 (edytowane) Balem sie nalecialosc z Shifta ale przekonales mnie:) Jutro kupuje:D Edit. No i kupilem. Rzeczywiscie wszystkie obawy o shiftopodobne gowienko mozna odsunac na bok. Poki co nie jest moze az tak hardcorowa jak rFactor 2 ale zapowiada sie kawal porzadnego sima:) Edytowane 9 Lutego 2012 przez Magik Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Nowy build dostępny, główna zmiana to wyścigi nocne i zmienna pora dnia. http://www.wmdportal.com/projectnews/new-junior-build-now-available/#more-775 Trzeba stargać Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi