Fanek 669 Opublikowano 25 sierpnia 2014 Opublikowano 25 sierpnia 2014 czemu 95% gameplayu jaki widzimy z tej gry jest ze środka auta? widok zza auta widziałem tylko w paru scenach Cytuj
Luqat 970 Opublikowano 25 sierpnia 2014 Opublikowano 25 sierpnia 2014 Bo pro jeżdżą tylko z takim widokiem Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 25 sierpnia 2014 Opublikowano 25 sierpnia 2014 Ja zawsze lubiłem jeździć z widoku "z maski" te badziewne widoki ze środka mi aby przeszkadzają, a zza auta to sobie można na padzie pyrkać. 1 Cytuj
UberAdi 2 288 Opublikowano 25 sierpnia 2014 Opublikowano 25 sierpnia 2014 Piszą coś na forum czy fizyka na next genach będzie taka jak na PC? Różnice mają być tylko w grafice z tego co wiem czemu 95% gameplayu jaki widzimy z tej gry jest ze środka auta? widok zza auta widziałem tylko w paru scenach Bo to symulator, gra typowo pod kierownice więc ze środka gra się najlepiej. Nie wiem czy inni też tak mają, ale ja na kierownicy z widokiem zza auta po prostu nie potrafie grac. Ja przez jakiś czas nie miałem kierownicy i uwierzcie mi, że na padzie bez asyst nigdy nie zrobicie dobrego czasu (więc online na padzie odpada). Mam sporo filmików z pada jeszcze, jakoś nie mogę sobie wyobrazić wygrywania wyścigów padem na Nurbie, w moim przypadku tak to wyglądało Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Bo to syrious byznes te gierki. Ja tylko na padzie, mimo, że miałem zajawkę na kierę tak musiałbym skupić się tylko na wyścigach i na żadnym innym gatunku gier. Zbyt wiele czynników mnie rozprasza podczas grania na kierce, nie mówiąc o skupieniu się. Wolę pad, a kierą kręcić w realu. Tru story. Szanuję zapaleńców. Choć miałem znajomego który na padzie czesał nie mniejsze wyniki niż "prosy" na kierce także, argument, że tak powiem z dupy. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Opublikowano 26 sierpnia 2014 A ja uwielbiam granie na kierownicy, w odpowiednim fotelu. W pełni wówczas wczuwam się w grę. Totalne scalenie gracza z grą poprzez zestaw pedały + kierownica. I mam ambitny plan zbudować coś takiego. Jak raz usiądziesz przy kierownicy i pojeździsz ze dwie godziny i zacznie ci iść lepiej i lepiej, to powrót do pada jest niemal niemożliwy. Cytuj
UberAdi 2 288 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Opublikowano 26 sierpnia 2014 nie wiem skad przekonanie ze trzeba byc zapalencem zby grac na kierownicy W jakiej grze twoj kolega krecil te czasy? W semi arcadowym GT czy Forzie? Uwierz ze jazda bez asyst w simie sie rozni od GT, mozesz byc niemilo zaskoczony. Granie w CARSy na padzie po prostu nie jest fun, chyba ze jezdzimy z asystami. Ale w takim razie po co komu ten model jazdy I fizyka jak samochod za nas utrzymuje sie na torze. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Bo jaram się samymi autami? a nie i tak nie 100% modelem jazdy przeniesionym do gry? Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Piszą coś na forum czy fizyka na next genach będzie taka jak na PC? Różnice mają być tylko w grafice z tego co wiem czemu 95% gameplayu jaki widzimy z tej gry jest ze środka auta? widok zza auta widziałem tylko w paru scenach Bo to symulator, gra typowo pod kierownice więc ze środka gra się najlepiej. Nie wiem czy inni też tak mają, ale ja na kierownicy z widokiem zza auta po prostu nie potrafie grac. Ja przez jakiś czas nie miałem kierownicy i uwierzcie mi, że na padzie bez asyst nigdy nie zrobicie dobrego czasu (więc online na padzie odpada). Mam sporo filmików z pada jeszcze, jakoś nie mogę sobie wyobrazić wygrywania wyścigów padem na Nurbie, w moim przypadku tak to wyglądało Koszmar, kiedy ty walczysz o utrzymanie auta w linii i tracisz na to czas, człowiek jadący na kierownicy robi wszystko płynnie i zyskuje na każdym zakręcie. Już po filmiku widać że granie na padzie to koszmar będzie. Już nawet w NFS:Shift to się dało wyczuć. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Opublikowano 26 sierpnia 2014 O właśnie - W SHIFT 1 i 2 bawiłem się mocno przednio na padzie właśnie. Nie wiem, czemu mam nie wchodzić płynnie w zakręty na padzie? tip. po to są grzybki na padzie, nie gramy na krzyżaku Cytuj
UberAdi 2 288 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Opublikowano 26 sierpnia 2014 no nic dziwnego bo Shifty byly robione pod sterowanie padem. GT I Forza tez maja model jazdy dobrze przystosowany pod pada, nawet bez asyst. Natomiast Carsy na padzie bez asyst to troche co innego. Pad w Carsach "szarpie", stad tak dziwnie wygladajace gameplaye z E3 i GC. Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Opublikowano 26 sierpnia 2014 (edytowane) Oby fizyka była ta sama na PC i konsolach, przejazd magika powala. Panowie pamiętajcie że kierownica nie dodaje wam fizyki, są ludzie co ogarniaja pady i są lepsi niż ci na kierownicy, tacy ludzie grają na max czułości w fpsy. Edytowane 26 sierpnia 2014 przez eX4cT_PL Cytuj
Marcin_wawa 450 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Co ja tu czytam... W co ci ludzie grają na padzie? W GT czy Forzę? Czy może w rFactora albo AC? Przecież spusty pada mają mniejszy skok niż pedał gazu i hamulca, tak samo zakres wychylenia gałki pada jest wręcz śmiesznie mały porównując do koła kierownicy. Przez to Twoja precyzja jest bliska zeru. Zagrajcie sobie tak jak Magik w deszczu ale na padzie, a gwarantuję, że przy każdym wyjściu z zakrętu wylecicie poza tor. Dlatego najpierw kierownica+wsp, później ta gra. Dla ludzi podchodzących mniej poważnie do gier wyścigowych, a tylko dla zabawy jest DriveClub i Forza Horizon. Cytuj
UberAdi 2 288 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Oby fizyka była ta sama na PC i konsolach, przejazd magika powala. Panowie pamiętajcie że kierownica nie dodaje wam fizyki, są ludzie co ogarniaja pady i są lepsi niż ci na kierownicy, tacy ludzie grają na max czułości w fpsy. prosze Cie, chociaz poza CW powstrzymaj sie od pisania nonsensow Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Wciąż nie rozumiem, dlaczego nie można grać w tę grę na padzie. Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Oby fizyka była ta sama na PC i konsolach, przejazd magika powala. Panowie pamiętajcie że kierownica nie dodaje wam fizyki, są ludzie co ogarniaja pady i są lepsi niż ci na kierownicy, tacy ludzie grają na max czułości w fpsy. prosze Cie, chociaz poza CW powstrzymaj sie od pisania nonsensow Nie piszę, mogę się z kimś zmierzyć, ja będę jechał na padzie a druga osoba na kierownicy, zobaczymy czy różnica w czasie będzie opłacalna wydania +/- 1 500zł na dobry setup. Ja wiem ze gra się na kierze świetnie, sam miałem DFGT i juz na niej było bardzo dobrze, wręcz nie wyobrażam sobie jak dobrze by było mając g27. ale nie popadajmy w paranoję, nigdy nie gram ze wspomagaczami, mam tylko ABS zawsze na 1 ustawione i tyle, i potrafię cieszyć się fizyką nawet na padzie w szczególności na tak dobrym padzie jak ten od Xboxa One. Cytuj
NewNickPL 50 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Opublikowano 26 sierpnia 2014 (edytowane) ... zobaczymy czy różnica w czasie będzie opłacalna wydania +/- 1 500zł na dobry setup... Od sekundy na okrążeniu wzwyż. Ale za to pokłady funu jaki dostarcza kierownica są wprost proporcjonalne do jej ceny. Gałka analogowa nie odbije ci gdy wpadniesz w poślizg, nie będzie próbować cię zepchnąć z drogi jak będziesz jechać jednym kołem po trawie i nie będzie chciała Ci połamać palców (T500 RS ) jak wpadniesz w poślizg przy prędkości >200km/h. Kontry na kierownicy są warte wydania pieniędzy, w porównaniu do emocjonującego wychylenia analoga w przeciwną stronę. Edytowane 26 sierpnia 2014 przez NewNickPL Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Wciąż nie rozumiem, dlaczego nie można grać w tę grę na padzie. Można, tylko przyjemność trochę znika. To inne doznania. 1 Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Opublikowano 26 sierpnia 2014 W tym właśnie problem, że grając swego czasu na kierce nie doznawałem żadnych przyjemności bo i najpierw trzeba skilla sobie wyrobić i ogarniać manuale - co w grze a w rzeczywistości ma inne znaczenie. Po prostu nie mam na to czasu i przyjemność w samochodówkach czerpię grając na padzie. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Ale kierownicy nie używa się tylko po to, żeby mieć lepsze czasy, których w wielu grach kierownica nie gwarantuje. Chodzi o całkowity feeling jazdy, o forcefeedbacko, o pedały zamiast triggerów itd. itp. Jak ktoś tego nie potrzebuje to niech sobie gra na padzie, ale niech nikomu nie wmawia, że nie ma różnicy pomiędzy tymi kontrolerami Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Ale kierownicy nie używa się tylko po to, żeby mieć lepsze czasy, których w wielu grach kierownica nie gwarantuje. Chodzi o całkowity feeling jazdy, o forcefeedbacko, o pedały zamiast triggerów itd. itp. Jak ktoś tego nie potrzebuje to niech sobie gra na padzie, ale niech nikomu nie wmawia, że nie ma różnicy pomiędzy tymi kontrolerami A ktoś to robi? XD Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 26 sierpnia 2014 Opublikowano 26 sierpnia 2014 O właśnie - W SHIFT 1 i 2 bawiłem się mocno przednio na padzie właśnie. Nie wiem, czemu mam nie wchodzić płynnie w zakręty na padzie? tip. po to są grzybki na padzie, nie gramy na krzyżaku Tutaj kolega twierdzi, że na grzybkach skręci tak samo dokładnie jak ja na kierownicy. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 27 sierpnia 2014 Opublikowano 27 sierpnia 2014 (edytowane) Nie widzę tu żadnego twierdzenia ale ok. Edytowane 27 sierpnia 2014 przez ChevChelios Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 27 sierpnia 2014 Opublikowano 27 sierpnia 2014 O matko... niech każdy gra jak lubi, ja osobiście miałem logitecha gt ? i fajnie było ale czasy kręciłem gorsze niż na padzie. Cytuj
NewNickPL 50 Opublikowano 27 sierpnia 2014 Opublikowano 27 sierpnia 2014 A podłączyłeś kierownicę? :-D Wysłane z G2. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi