maciekk 165 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 Pytałem koleżki z którym od kilku ładnych lat gramy w Forzę. Mówi że gra jest trudniejsza, i całkiem inna. Nie mam wielkiego ciśnienia, ale po zdaniu kolegi jutro jadę do sklepu. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 No chocby zdanie Colina bo gosc sporo gra w rejsery i wie co gada. Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 Korzystając z temu zapytam czy Ktoś używa może T100 na PS4 i może napisać czy daje rade ta kiera? Trochę żał mi wydawać ponad 1000zł na kierownice, która pewnie mnie w końcu znudzi a T100 widzę, że już po +-350zł chodzą... Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 (edytowane) Sam dzisiaj zamowilem, wiec moze jutro bede mogl cos napisac No chocby zdanie Colina bo gosc sporo gra w rejsery i wie co gada.Wychodzi na to, ze wszyscy ktorzy od lat w symulatory graja na PC (pipi) widzieli, bo nie maja dostepu do Forzy 5 xD Tak jak pisałem już nie raz, to jest symulator znacznie bardziej zaawansowany niż FM czy GT i na padzie będzie bardzo ciężko.Znacznie latwiej opanowac z widokiem od srodka. Edytowane 7 maja 2015 przez easye Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 (edytowane) A mnie zastanawia ten lag o którym pisał Colin, nie spotkałem sie z takim określeniem w internecie... Edytowane 7 maja 2015 przez eX4cT_PL Cytuj
Magik 1 124 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 Pierwsze wrazenia z GTPlanet https://www.gtplanet.net/forum/threads/pcars-first-impressions.328065/ Cytuj
Krolik85 32 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 Kolejny temat i kolejny downograd Czy Wy naprawdę po tylu latach grania wierzycie, że te trailery i gameplaye, które są pokazywane przed premierą będą wyglądać tak samo ? Po co te wojenki ? Przecież każdy racjonalnie myślący wie, że w większości gamepleye przed premierą są uruchamiane na mocnych piecach. Tylko czy warto wydać 5k - 6k na blachę tylko po to, żeby grafika była trochę lepsza ? nie wydaje mi się, ale to jest kwestia subiektywna. Po kilku filmach pokazujących grę na PS4 jestem usatysfakcjonowany a jak wiadomo film na YT jest gorszej jakości niż odpalenie gry bezpośrednio na konsoli. Jutro kupuje Cars-y i mam nadzieję na dobry szpil. Jeśli model jazdy przypadnie mi do gustu, a wierzę, że tak, to czas pomyśleć o jakiejś kierownicy Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 ja chyba jestem dziwny bo gdyby nie ten nieszczesny framerate (juz wolalbym locka na 30fps) to jestem w szoku jak to swietnie wyglada (zarowno trasy jak i auta i warunki pogodowe) przy tylu furach na torze, jakiejs kosmicznej roznicy wzgledem chociazby drivecluba nie ma Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 (edytowane) Trochę żał mi wydawać ponad 1000zł na kierownice, która pewnie mnie w końcu znudzi a T100 widzę, że już po +-350zł chodzą...Ta cena jest naprawde rerwelacyjna, biorac pod uwage, ze cena zakupu w niektorych sklepach to 420 zl. Ogolnie slyszalem, ze kierownice (glownie T300) maja pojsc w gore, wiec to jest dobry moment na ewentualna decyzje. Edytowane 7 maja 2015 przez easye Cytuj
KOŁD 1 093 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 A mnie zastanawia ten lag o którym pisał Colin, nie spotkałem sie z takim określeniem w internecie... Tez dzis kupiłem i LAG JEST OGROMNY przynajmniej na padzie jest co najmniej z pół sekundy opóznienia w sterowaniu po ruchu analgiem masakra może to takie odczucie po przejsciu z Drivecluba ale na razie z tym nie jest dobrze , reszta całkiem przyzwoicie Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 (edytowane) Czytam gtplanet i mam ubaw Graphics don't look as good as the PS4 videos I've seen on You Tube. Maybe that's because my TV is 720p A mnie zastanawia ten lag o którym pisał Colin, nie spotkałem sie z takim określeniem w internecie... Tez dzis kupiłem i LAG JEST OGROMNY przynajmniej na padzie jest co najmniej z pół sekundy opóznienia w sterowaniu po ruchu analgiem masakra może to takie odczucie po przejsciu z Drivecluba ale na razie z tym nie jest dobrze , reszta całkiem przyzwoicieMoze trzeba sie pobawić ustawieniami, martwi troche to co piszecie. Tu ustawienia na X1, pewnie na PS4 tez pomoże https://www.gtplanet.net/forum/threads/steering-settings-for-xbox-one.328096/ Edytowane 7 maja 2015 przez eX4cT_PL Cytuj
Emtebe 2 544 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 Zrealizował ktoś kod z preordera na dodatkowe auta? Bo mi wywala błąd E-8200012F jak wpisuje kod. Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 standardowo - nie dziala bo nie bylo jeszcze premiery Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 Kod trzeba wpisać na dlc-projectcars.com dopiero tam dostaje się kod do psn czy xbl. Cytuj
Emtebe 2 544 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 (edytowane) @mattaman, działa, dzięki Edytowane 7 maja 2015 przez Emtebe Cytuj
orion50 632 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 Martwi mnie ten lag, bo to było coś czego nienawidziłem w Shiftach. Czekam na więcej opinii. Jutro w każdym bądź razie prawdopodobnie jadę do sklepu Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 @Colin szanuje Twoje zdanie, ale jeżeli uważasz że to podrasowany Shift to chyba w inne gry graliśmy. spoko, każdy odbiera gry po swojemu. dla mnie carsy gonią FM czy GT ale wciąż tam za dużo naleciałości z shifta. ten lag jest właśnie identyczny jak w shiftach. tam też trzeba było grzebać w ustawieniach żeby ludzko grać na padzie. co innego przyzwyczajanie się do modelu jazdy a co innego walka z padem żeby auto w ogóle się słuchało. dzięki exact, po obiedzie odpalę i przetestuję te ustawienia. kariery nawet nie ruszałem tylko bawiłem się w szybkie wyścigi żeby to ogarnąć. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 Pod względem optymalizacji na konsolach to jest powtórka z GT5. Jeszcze mieli czelność kłamać, że pierwszy materiał DF nie był reprezentatywny. Jeśli o mnie chodzi to mogą się gonić. Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 Na pc podczas deszczu jest to samo. Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 Trochę żał mi wydawać ponad 1000zł na kierownice, która pewnie mnie w końcu znudzi a T100 widzę, że już po +-350zł chodzą...Ta cena jest naprawde rerwelacyjna, biorac pod uwage, ze cena zakupu w niektorych sklepach to 420 zl. Ogolnie slyszalem, ze kierownice (glownie T300) maja pojsc w gore, wiec to jest dobry moment na ewentualna decyzje. Cena calkiem oo ale czy Ktos moze napisac cos wiecej o T100 i jak to chodzi na PS4 i czy w cenie do 400zl nie ma konkurencji? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 (edytowane) Graphics don't look as good as the PS4 videos I've seen on You Tube. Maybe that's because my TV is 720p Odpowiedział mu ktoś? PS. Wersja pc też gubi klatki podczas deszczu, poza tym na eurogamerze pojawił się tekst DF porównując wersję konsolowe. Edytowane 7 maja 2015 przez YETI Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 Steering deadzone = 18steering sensitivty = 5Throttle deadzone = 0Throttle sensitivity = 30Brake deadzone = 14Brake sensitivity = 15Clutch deadzone = 0Clutch sensitivity = 45Speed sensitivity = 75Control filtering sensitivity = 50Force feedback = 90 Yes Mode doesn't matter, it just changes the other settings so leave itOnOnOnOn od razu lepiej. nie jest jeszcze rewelacyjnie ale auto jest bardziej przewidywalne i słucha się. Cytuj
Emtebe 2 544 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 Jest jakaś strona online gdzie można śledzić swoje statystyki bez włączenia gry? Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 7 maja 2015 Opublikowano 7 maja 2015 (edytowane) Nie wiem,ja nie zauwazylem zadnego laga w sterowaniu na PS4, moze to kwestia pada? Ostatnio sam jeden wymienialem przez dziwnie dzialajacy trigger w GTA, tez zwalalem na gre, co wiecej na oficjalnym forum jest masa watkow z niedzialajacymi triggerami, a jednak biorac nowke z polki od razu poczulem, ze to jednak moj stary pad byl na finiszu. Edytowane 7 maja 2015 przez easye Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi