orion50 632 Opublikowano 18 maja 2015 Opublikowano 18 maja 2015 Multi w Cars działa swietnie. Pojeździłem kilka godzin, zero lagów, wszystko płynnie, sporo ustawień pokojów. Cytuj
Amer 1 370 Opublikowano 18 maja 2015 Opublikowano 18 maja 2015 A oprawa? Z materiałów na YT ciężko to wywnioskować. Pytam o Wasze subiektywne odczucia (zawsze to jakaś podpowiedź). Cytuj
Hipolos 23 Opublikowano 18 maja 2015 Opublikowano 18 maja 2015 (edytowane) Grafa daje rade, mam obie, bierz PC. Edytowane 18 maja 2015 przez Hipolos Cytuj
Marcin_wawa 449 Opublikowano 18 maja 2015 Opublikowano 18 maja 2015 Oprawa jest lepsza w DriveClubie ale ta w Project Cars nie musi się wstydzić. Dodatkowo w PC masz więcej aut na trasie oraz 60fpsów, co przekłada się na bardziej komfortową grę. No i jak poprzednicy napisali bezproblemowy online. W DC są szybkie rundki, bez kwalifikacji itp. lobby>wyścig>lobby itd. Jeżeli chcesz grać głównie podczas krótszych rundek, bo masz np. mało czasu to bierz śmiało DC. Jednak jeśli lubisz przysiąść do gry na dłużej niż 30 minut, lubisz pogrzebać w ustawieniach, uczyć się charakterystyki samochodu i toru dłuższą chwilę, to tylko Project Cars. Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 18 maja 2015 Opublikowano 18 maja 2015 Po 4h grania w Carsy. DC>Project 1 1 Cytuj
GoltaR 42 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 Dla fana gier wyścigowych zdecydowanie PC. Wczoraj na chwile odpaliłem DC żeby zrobić na szybko czas do forumkowych wyzwań i czym prędzej wróciłem do PC, model jazdy jednak strasznie razi w DC, Łapałem się na tym, że sam się dziwiłem, jakim cudem ten samochód jeszcze nie wypadł z trasy. Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 model strasznie razi w grze arcade bo ciezej wypasc z trasy niz w simie? Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 PC jest znakomite pod tym wzgledem. Ciagle trzeba sie pilnowac. Dobrze ze nie ma cofaczy i od razu trzeba samemu wylaczyc zielona linie bo ta patologia rowniez jest dla slepych. Dziekuje Turn10 ze wrowadziles ten badziew. Bo o ile pamietam to ta linia pojawiala sie pierwsza w FM1. Cytuj
GoltaR 42 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 model strasznie razi w grze arcade bo ciezej wypasc z trasy niz w simie? Nie przesadzajmy, że DC to taki typowy arcade, przy NFS Rivals to symulator. Nigdy nie traktowałem DC jako gry arcade, była to dla mnie wymagająca gra wyścigowa przy której spędziłem chyba już setki godzin. Moje najlepsze 6 miejsce w podsumowaniu miesięcznym nie wzięło się z talentu tylko z ciężkich i długotrwałych ćwiczeń. Trochę jednak rozmijamy się z tematem, bo jest o PC a nie DC. Ktoś pytał o poradę którą grę wybrać, ja bym bez wahania kupił jeszcze raz obie. ale na tą chwile bardziej jara mnie PC. Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 Ale tu nie chodzi o model jazdy , bo wiadomo , ze sa to inne gry pod tym wzgledem. Nie jest to ostateczny werdykt , ale z punktu widzenia czystej radosci z gry to moim zdaniem obecnie DC jest fajniesze. Ale moze zmienie zdanie po kolejnych 10h z Project Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 Witam. Czy ktoś z was ma może jakieś wskazówki jak ustawić force feedback w thrustmaster t300rs? Na tym który jest w grze defaultowo nie da się jeździć. Z góry dzięki za odp. To jest dość złożona sprawa. Po pierwsze podstawowe ustawienie siły FF daj na 100. Resztę regulujesz w ustawieniach każdego auta. Masz tam parametry Fx, Fy i Fz. Wygląda to następująco: Skala FX odpowiada za czołosc gazu i hamulca. Skala FY odpowiada za zachowanie w zakrętach. Skala FZ odpowiada za czułość wyboi i nierówności na drodze. Skala MZ odpowiada za zachowanie kiery w momencie utraty przyczepności. Jest jeszcze na samej górze master scale, reguluje ogólna siłę force feedback danej fury. Ja zaczynam takich ustawien: Fx - 48 Fy - 44 Fx - 100 Trzeba samemu po próbować bo każdy samochód wymaga innych ustawień, te co podałem to tylko baza. 1 Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 Jak to możliwe, że ja muszę zmieniać ustawienia kierownicy pod każdy tor? nonsens Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 W garażu możesz zapisać ustawienie dla wszystkich torów. Cytuj
LubięLaćPoMordzie 0 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 Dzięki za odp. Mam jeszcze szybki pyt. Znajomy kupił PC na płycie po instalacji i odpaleniu gry ma na wszystkim kłódki. Jakieś pomysły, o co chodzi? Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 21 maja 2015 Opublikowano 21 maja 2015 (edytowane) Mam ten sam problem. Wszystko jest poblokowane i są kłódki. WTF? Edit: dobra, nie było pytania. Po ściągnięciu i zainstalowaniu łatki wszystko się odblokowało. Edit 2: przejechałem się kawałek furą LMP1 na padzie i stwierdzam, że toto jest niegrywalne. Podziwiam Was jeśli dajecie rade grać w tego szpila na padzie Edytowane 21 maja 2015 przez Michał102 Cytuj
marcin33 599 Opublikowano 21 maja 2015 Opublikowano 21 maja 2015 Właśnie ukończyłem wyścig Le Mans, co prawda tylko 4 godziny ale i tak klimat był niesamowity. Szkoda że nie można zapisywać gry podczas wyścigu bo bym z chęcią przejechał te 24h. Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 21 maja 2015 Opublikowano 21 maja 2015 Napisz(cie) jak wyglada kwestia zniszczen, uszkodzen, napraw w picie itp. Czy auta przeciwnikow odpadaja w wyniku awarii, itp. Cytuj
Michas333 2 Opublikowano 21 maja 2015 Opublikowano 21 maja 2015 naprawy w picie są przesadzone wczoraj straciłem maskę,zderzak i uszkodziłem trochę samochód mechanicznie.30 sek w picie i wszystko naprawione Cytuj
junioru2 12 Opublikowano 21 maja 2015 Opublikowano 21 maja 2015 Napisz(cie) jak wyglada kwestia zniszczen, uszkodzen, napraw w picie itp. Czy auta przeciwnikow odpadaja w wyniku awarii, itp. Jedną z rzeczy które zauważyłem (póki mogłem chwilę pograć bo żona pozwoliła:)) jest możliwość rozwalenia swojego auta w taki sposób że nawet do pitstopu nie zajedziesz. No i przeciwnicy dość często popełniają błędy. Cytuj
Kamo159 0 Opublikowano 21 maja 2015 Opublikowano 21 maja 2015 (edytowane) Ogólnie najlepsze mają zniszczenia samochody stworzone przez spoleczność. Te na licencjach trochę gorzej się degradują. Tez zauważyliście ze jak spadnie deszcz to moje tempo drastycznie spada (wiadomo czemu), a przeciwników tylko na tyle, że są ode mnie zdecydowanie szybsi? Jeszcze mam pytanie, czy w karierze jest wyścig Le Mans 24h? Edytowane 21 maja 2015 przez Kamo159 Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 21 maja 2015 Opublikowano 21 maja 2015 tak i tak. zawsze na koniec sezonu (od drugiego bodajże) jest 24h Le Mans. Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 21 maja 2015 Opublikowano 21 maja 2015 Dla mnie chyba te lepsze od tych od Exacta This is the set I am currently using:Controller Preset Mode 2 (make sure you change 1st) Steering Deadzone 5 Steering Sensitivity 30 Throttle Deadzone 10 Throttle Sensitivity 40 Brake Deadzone 10 Brake Sensitivity 30 Clutch Deadzone 10 Clutch Sensitivity 45 Speed Sensitivity 70 Controller Filtering Sensitivity 30 Force Feedback 100 RPM/Gear Display Yes Controller Preset Mode 2 (make sure you change 1st) Advanced Off Still not perfect, still have to try lots of things and will adjust accordingly. Potwierdzam, zdecydowanie lepsze od moich wcześniejszych. Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 22 maja 2015 Opublikowano 22 maja 2015 Eh nudzi mnie strasznie kariera w tej grze jak narazie. Albo jeżdżę gokartami albo jakimiś starymi crapami przy których zasypiam. Dawkuję sobie teraz między Wiedźminem i 2 wyścigi dziennie mi stykają. Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 22 maja 2015 Opublikowano 22 maja 2015 No kariera niestety jest malo specjalna i szybko nudzi. Robie chyba ja tylko dla trofek a potem zostaje mi zabawa z ludzmi na online. Swoja droga, jak zrobic trofke Wladca Czasu? Mam ustanowic 50 czasow na Próbach czasowych w Online? Zeby tylko na rankingu sie znajdowac? Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 23 maja 2015 Opublikowano 23 maja 2015 MI jeszcze ani razu czasu nie zapisalo, a na pewno mialem czyste przejazdy... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi