Shankor 1 651 Opublikowano 9 marca 2012 Opublikowano 9 marca 2012 (edytowane) Wracając do Baldur's Gate. Znowu twitter Ostera: Great meeting with #Atari at #GDC now we need to get all the ducks in a row for an announcement #baldursgate #bestthingever 19:49 - 8 mar 12 Forgot to mention awesome meeting yesterday with the #WizardsoftheCoast guys. Great talking #d&d with them 1:04 - 9 mar 12 Skoro Atari jest w to zamieszane, to może być ciekawie. Edytowane 9 marca 2012 przez Shankor Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 10 marca 2012 Opublikowano 10 marca 2012 (edytowane) Doskonale wiem, że wyjdzie z tego: a) wielka kupa z numerem "czy" na końcu b) albo gówniany remake, nikomu nie potrzebny prawdę mówiąc ...ale http://www.youtube.com/watch?v=wpPU-MtBqrA sprawia, że mam ochotę sobie rytualnie strzepać pełen dziecięcej niewinności i nadziei xD Edytowane 10 marca 2012 przez Kazuun Cytuj
MaZZeo 14 242 Opublikowano 11 marca 2012 Opublikowano 11 marca 2012 Czy grę, która wymaga Origin da się sprzedać? Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 11 marca 2012 Opublikowano 11 marca 2012 Tak, razem z kontem - jak Steam. Cytuj
Gość Oran Opublikowano 12 marca 2012 Opublikowano 12 marca 2012 (edytowane) Jest jakaś możliwość bym zagrał sobie w MGS3 na kompie? albo inaczej, czy oprócz emu da rady jakoś inaczej? czy emu są w końcu wydajne? Bo kompa to mam "takiego se" Edytowane 12 marca 2012 przez Oran Cytuj
Stona 569 Opublikowano 12 marca 2012 Opublikowano 12 marca 2012 To wyszło na PS2? To se możesz pograć bez problemu. Musisz mieć dobrego procka, grafa nie jest taka ważna. Gdzieś tutaj szlaja się bardzo dobry temat o emu. Cytuj
Gość Oran Opublikowano 13 marca 2012 Opublikowano 13 marca 2012 OMG stargałem CYGANA , pcsx2 i gram w 60 fps w subsistance! omg, kocham cie stonek ;* myslalem, ze dupa, nie da rady mój kompik, ale jednak zoptymalizowali to dziadostwo i śmiga Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 13 marca 2012 Opublikowano 13 marca 2012 omg, kocham cie stonek ;* Stona - człowiek z 500 przeciwnikami i jednym fanem xD 1 Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 14 marca 2012 Opublikowano 14 marca 2012 na Schafera dałem, na Wasteland dałem ale widze dziwny trend wyciągania ręki po moje pieniądze. Teraz pojawił się kickstarter na jakiegoś shootera, ciekawe co następne. Nie żebym byl przeciwny ale za dużo to i świnia nie zje i ludzie raczej nie będą rzucać pieniądzem we wszystkie strony nie wiedząc nawet co kupują btw kto planuje zakup CS:GO? Cytuj
Gość ako Opublikowano 14 marca 2012 Opublikowano 14 marca 2012 Ja, ale jeszcze nie wiem czy przy premierze, czy trochę później (cena). Cytuj
Stona 569 Opublikowano 14 marca 2012 Opublikowano 14 marca 2012 kto planuje zakup CS:GO? Noł łej. Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 14 marca 2012 Opublikowano 14 marca 2012 Mam CS:S i po wyjściu BC2 nawet raz go nie uruchomiłem. Czasem gram w TF2 i mi starcza. CS:GO jest mi do niczego nie potrzebne. Ta sama mechanika z nową grafiką. Poza tym czekam na Diablo III taki żarcik Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 15 marca 2012 Opublikowano 15 marca 2012 (edytowane) Na stronie baldursgate.com zaczęło się odliczanie (prawdopodobnie do wyjawienia co to w końcu będzie). W tym roku szykuje się renesans szeroko pojętego cRPG (Baldur's Gate i Diablo 3), tylko skąd kasę wziąć na to wszysko? Edytowane 15 marca 2012 przez Shankor Cytuj
Suavek 4 815 Opublikowano 15 marca 2012 Opublikowano 15 marca 2012 (edytowane) cRPG (Baldur's Gate i Diablo 3) >cRPG >Diablo 3 Wait, what? Edytowane 15 marca 2012 przez Suavek 1 Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 15 marca 2012 Opublikowano 15 marca 2012 (edytowane) szeroko pojętego cRPG (Baldur's Gate i Diablo 3) >cRPG >Diablo 3 Wait, what? Pogrubiłem Ci. Wiem, że D3 to nie RPG tylko H'n'S. Już "wiadomo" co to będzie. Baldur's Gate: Enhanced Edition Więcej informacji: http://www.joystiq.c...es-this-summer/ Ponoć coś dodadzą. There will be two games. Baldur's Gate: Enhanced Edition and Baldur's Gate II: Enhanced Edition #bgee=BG+TotSC, bg2ee=bg2+ToB 1st rule of #bgee Don't break the fun. We're using the 2nd Edition D&D rules. Edytowane 15 marca 2012 przez Shankor Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 15 marca 2012 Opublikowano 15 marca 2012 http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=66758 Cytuj
Stona 569 Opublikowano 19 marca 2012 Opublikowano 19 marca 2012 A poza tym gram też w Angry Birds Nie chodzi o to, żeby każda gra miała fotorealistyczną grafę. Chodzi o to, żeby grafika nie przeszkadzała w graniu i we wczuwaniu się w świat gry. Angry Birds ma za(pipi)iście pasującą do świata gry oprawę. Taka ma być i taka pasuje, choć pod względem technologicznym to śmiech na sali. BF3 ma świetną grafę, bo jest ona hmmmm mało plastikowa [patrz CoD]. Ostatnio jak ćwiczyłem sobie latanie będą samemu na serwie, to rzuciło mi się w oczy że mapka w jakiś sposób żyje nawet bez żołnierzyków. Drzewka się ruszają, jest jakiś dymek który wygląda jak dymek, na Bazarze za(pipi)iście pada desz, a na Teheranie wieje wiatr. I to są szczególiki które sprawiają że łatwiej wsiąknąć w grę. Pod tym względem zupełnie nie przypadł mi do gustu nowy DeusEX. Tam śmierdzi plastikiem i sztucznością nie dlatego,że to świat przyszłości i tak miało być, tylko dlatego że twórcy nie umieli [i nie mogli - ograniczenia kĄsolek] wykorzystać tych wszystkich efektów które sprawiają że świat nie jest zrobiony z przetworzonych opakowań PET. Pisałem już o tym kiedyś. Oglądasz wstawkę animowaną z DeusEX i widzisz parę, brud, zacieki.. zaczyna się gra i co? PSTRO :F Chodzisz po plastikowych korytarzach w plastikowym mieście gdzie na ulicach zamiast setek czy tysięcy ludzi masz kilkanaście osób. Zero ruchu drogowego, ulice szerokie jak na starym mieście i w ogóle myślisz sobie że takie miasto nie mogłoby istnieć. Dobra, bo tak można pisać do usranej śmierci. Grafa w grach JEST ważna. Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 19 marca 2012 Opublikowano 19 marca 2012 Ale nie najważniejsza! [rebeliant] Kwestia gustu. To kto czeka na BG1: EE? Cytuj
Stona 569 Opublikowano 19 marca 2012 Opublikowano 19 marca 2012 Wiadomo że nie jest najważniejsza - patrz Crysis 2 Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 19 marca 2012 Opublikowano 19 marca 2012 Minecraft I nie gadaj o modach! Cytuj
Etheor 547 Opublikowano 19 marca 2012 Opublikowano 19 marca 2012 (edytowane) Dobra, bo tak można pisać do usranej śmierci. Grafa w grach JEST ważna. Dokładnie! Gdyby Patapony miały fotorealistyczną grafikę, to byłby chµj, a nie świetny tytuł. Mylicie pojęcia. Nie chodzi o to, że grafika ma być superhiperza.je.bista (zafajdana "cenzura"), tylko ma pasować do klimatu tytułu i dlatego jest ona ważna. Gdyby w tetrisie spadały klocki w 3d, to już nie byłoby tego czegoś. Teraz porty/klony kultowej gry wywołują u mnie odruch wymiotny, właśnie. Edytowane 19 marca 2012 przez famas_kg Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 19 marca 2012 Opublikowano 19 marca 2012 To kto czeka na BG1: EE? Ja! Właśnie dlatego, ze starego nie jestem w stanie odpalić, a loFFciam tę grę Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 19 marca 2012 Opublikowano 19 marca 2012 Ponoć mają dodać dodatkową zawartość. Ciekawy jestem czy będą to nowe obszary czy raczej NPC w starych lokacjach. Ja w BG1 jestem w Knieji Otulisko i mam już miecz oburęczny +2 (zguba pająków) Generalnie jestem madafaka. Najciekawsze w tej grze jest to, że dzisiaj nie spotyka sie tak dopracowanych produkcji. Tutaj wszystko się zazębia, spotyka się mnóstwo "przypadkowych" postaci no i poziom trudości jest na odpowiednim poziomie. Generalnie powrót do przeszłości i zabawa jak za młodu. Tylko jeszcze muszę dwójkę znaleźć. Cytuj
Stona 569 Opublikowano 19 marca 2012 Opublikowano 19 marca 2012 Wszystko zależy od tego, czy w tym czasie nie będę grał w coś innego, no i ile krzykną za taką wersję? Jak będą chcieli 100plnów to niech się fakają. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 19 marca 2012 Opublikowano 19 marca 2012 Ano właśnie, też mnie cena ciekawi. Tyle, że obecnie to nie wiadomo zbytnio jak ten remake ma wyglądać. Bo ciężko wycenić ich pracę, jak nie widać efektu. Mogli by dać promocję, ze każdy kto posiada oryginalne BG 1 i 2 ma zniżkę -50% na ten tytuł... bym dostał za darmo chyba, bo mam 3x BG1, 2x dodatek to BG1 i 2x BG2 + 2x dodatek to BG2 xD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi