Shankor 1 614 Opublikowano 23 marca 2012 Opublikowano 23 marca 2012 Dałem Ci informacje, które sam znalazłem. Nigdzie nie napisałem, że wiem czy to fake lub nie. Screeny są prawdziwe, tak to wygląda na iPadzie, tylko nie wiadomo czy na tym konkretnym co jest na zdjęciach. MUUUUUUUU! http://www.youtube.com/watch?v=Y0cI7hxWwgU Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 23 marca 2012 Opublikowano 23 marca 2012 Nawet nie chcę wiedzieć jak i gdzieś to znalazł xD Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 26 marca 2012 Opublikowano 26 marca 2012 (edytowane) Wybaczcie, że jestem monotematyczny, ale Trent Oster (ten od BGEE) napisał na twitterze: We want to do Planescape: Torment after the BG series. Więc musicie kupić odgrzewane BG, bo ja chcę P:TEE. Najlepsza gra w jaką w życiu grałem. Poza tym: No, we will not be porting #baldursgate Enhanced Edition to the PS3 or XBox360. We would have to change the game too much. Edytowane 26 marca 2012 przez Shankor Cytuj
Paliodor 1 767 Opublikowano 26 marca 2012 Opublikowano 26 marca 2012 O fak to już serio wywieranie presji na naszych portfelach. Nowe/stare/ulepszone PT chcę,ciekawe czy byłaby szansa na wersję z pl napisami bo jednak PT operowało dość specyficznym słownictwem i nie wiem czy czasem bez słownika by się nie obeszło. Tak czy siak dobrze by bylo,gdyby wydali Tormenta. W końcu współczesne dzieciaki zobaczyłyby co to znaczy prawdziwe rpg i dobrze stworzony świat,charyzmatyczne postacie i rozbudowane, dobrze skonstruowane dialogi. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 26 marca 2012 Opublikowano 26 marca 2012 @Paliodor W przypadku BG było powiedziane, że będzie obsługa wszystkich języków jakie obsługiwało oryginalne BG. Nie wiem jak to się ma w przypadku nowego contentu, który niby ma być dodany... ale wychodzi na to, że "Ejże", "Przed wyruszeniem w drogę należy zebrać drużynę", "Chromolenie w bambus" oraz "Ja zgnieść Twoja pyyyysk" nam nie zabraknie. Podobnego obrotu sprawy bym się więc spodziewał w przypadku PT oraz EWENTUALNIE ID kiedyś. Cytuj
Paliodor 1 767 Opublikowano 26 marca 2012 Opublikowano 26 marca 2012 No to byłoby świetnie, ogólnie gram w gry po ang ale jednak PT to jeden z nielicznych przypadków,gdzie polonizacja stała na wysokim poziomie. Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 26 marca 2012 Opublikowano 26 marca 2012 Jest tylko jeden problem. Polska wersja językowa była zrobiona przez dystrybutora, a nie przez producenta. CHYBA wersje językowe obejmują standard czyli: EN, DE, FRA, IT, SPA. Ale to tylko moje spekulacje. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 26 marca 2012 Opublikowano 26 marca 2012 @Pali Ano to prawda. PT jest stosunkowo trudną grą w odbiorze. Dlatego chciałem się zmierzyć z jego ang wersją jakiś czas temu, ale grafika dała mi w kość (a raczej w oczy) na tyle, że sobie odpuściłem. @Szakira Nie sprowadzaj czarnych chmur Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 26 marca 2012 Opublikowano 26 marca 2012 (edytowane) Spoko, napiszę do Trenta na twitterze, może odpisze Edyta: Znalazłem coś takiego Polish BGfan[/b]"]Will there be Polish version of http://baldursgate.com ? http://Alexa.com shows that Polish people are second biggest Audience Trent Oster[/b]"]We're taking the language versions pretty seriously and examining the best way to support the fans with quality versions Wymijająca odpowiedź o polską wersję strony internetowej. Więc szanse na BGEE po polsku wg mnie słabną. Edytowane 26 marca 2012 przez Shankor Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 26 marca 2012 Opublikowano 26 marca 2012 No no... Tłitnij go tam, że ma być zrobione porządnie bo jak nie to my iść zgnieść jego pysk za chromolenie w bambus! Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 26 marca 2012 Opublikowano 26 marca 2012 Jeśli BG będzie wydane w wersji polskiej a do tego później może się pojawić PT to biorę kazą edycje kolekcjonerską, bo jak się ich uświadomi, że ludzie chcą takie "odgrzewane kotlety" i trend się przyjmie to może kiedyś doczekam się F1 i F2 w wersji HD (na konsolach to działa). Ciekawi mnie tylko jak nowi gracze podejdą do produkcji gdzie więcej tekstu niż strzelania i siekania mieczem w potwory, które w BG wymagają godzinnych przygotowań i odpowiedniej strategii (np. porównując walkę ze smokiem w Skyrim z walką z czarnym smokiem z BG) 1 Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 26 marca 2012 Opublikowano 26 marca 2012 (edytowane) To nie tyle kwestia tego, że to jest odgrzewany kotlet, to po prostu cholernie dobre gry. Jedne z najlepszych w jakie w życiu grałem. Co do przyjęcia takich gier: Przykład z ostatnio wydanego MMO - Star Wars: The Old Republic. Jedna klasa jako ostatni quest w swoim story miała walkę z jakimś imba kolesiem. Quest jest dla ponoć jednej osoby. Ludzie byli one-shotowani. Wielkie płacze na forum, że niby quest na jedną osobę, a żeby go przejść trza brać 2 lub 3 kumpli do pomocy. Odp BioWare: "Nie, walka działa poprawnie, zrobiliśmy testy". Co się okazało, wystarczyło dać Silence na bossa gdy castował mega nuka przez 4 sekundy. Oczywiście dana klasa go posiada. Niestety większość grających nie wie czym gra, co może i tylko na pałę naciska "atak". Czuję, więc, że ludzie stwierdzą, że BG jest zabugowane, źle zbalansowane i ogólnie jest to popsuta gra.... a każdy z nas, kto w nią grał, pewnie będzie się uśmiechał pod nosem na całe zamieszanie. Mnie interesuje jak owa gra będzie wydawana. W sensie... jakiś Steam, czy cosie? Na tej ich stronie tylko? Tylko box? Edytowane 26 marca 2012 przez Kazuun Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 26 marca 2012 Opublikowano 26 marca 2012 (edytowane) https://twitter.com/#/trentoster Álvaro C. M. Neto[/b]"]Is BGEE the one that is coming to STEAM? No, #bgee is a Beamdog exclusive Current plans are for digital only. Edytowane 26 marca 2012 przez Shankor Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 28 marca 2012 Opublikowano 28 marca 2012 http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=67065 "@BOLOYOO - Nie mój drogi, to jakby przerzucić się z turniejów w szachy na turnieje w kółko i krzyżyk. Albo na kolorowanki na czas. E-sport w Angry Birds? God damn O_o..." Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 29 marca 2012 Opublikowano 29 marca 2012 Odświeżony BGEE na Maca, informacja z twittera Ostera: You asked, we announce it, #baldursgate for #OSX on the Mac. Native! Cytuj
django 549 Opublikowano 30 marca 2012 Opublikowano 30 marca 2012 Jak nie bedzie na stima to mam wy(pipi)ane. wiem, po(pipi)ane Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 30 marca 2012 Opublikowano 30 marca 2012 No dla mnie tez jest to poważne "ale" Cytuj
Stona 569 Opublikowano 30 marca 2012 Opublikowano 30 marca 2012 No ale było już mówione chyba, że nie będzie na stimie ani innym czymś. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 30 marca 2012 Opublikowano 30 marca 2012 No wiem.... dlatego czekam na ostatni argument, który przeważy szalę - price. Cytuj
Suavek 4 695 Opublikowano 4 kwietnia 2012 Opublikowano 4 kwietnia 2012 Orcs Must Die 2 ogłoszone http://www.youtube.com/watch?v=-s9wkicuXog Fuck yeah do want! Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 5 kwietnia 2012 Opublikowano 5 kwietnia 2012 Nie przeszedłem jeszcze jedynki cholera nie mam czasu.... za dużo gier, za malo czasu Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 5 kwietnia 2012 Opublikowano 5 kwietnia 2012 jeśli w dniu premiery cena będzie oscylować w okolicach 70pln to biorę w ciemno. jedynka była dla mnie prawdziwą niespodzianką i wydaje mi się, że tutaj będzie tak samo. liczę, że zbalansują tryb nightmare i nie będzie on robiony pod "jeden słuszny build" Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 5 kwietnia 2012 Opublikowano 5 kwietnia 2012 Ja liczę, ze muza będzie równie wkręcająca co w 1 Cytuj
django 549 Opublikowano 5 kwietnia 2012 Opublikowano 5 kwietnia 2012 I znowu nie bedzie wersji na OSX. feels bad man Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi