Kazuun 221 Opublikowano 7 marca 2013 Opublikowano 7 marca 2013 Hmmm, nie łapię. Jeżeli ustawiasz na LOW to powinny się tekstury doczytywać z instanta. High textures powinno mieć w tym "laga". To doczytywanie się tekstur przy obracaniu się to nie jest wina Low/High tylko totalnie s(pipi)onej optymalizacji gry pod tym względem. Karty ATI miały z tym masę problemów, nVidia mniej ale też. Moja stara GTX 285 też na to cierpi do tego stopnia, ze sobie odpuściłem granie w to po około 45 minutach (zrobiłem pierwsza misję, dungeon). Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 8 marca 2013 Opublikowano 8 marca 2013 (edytowane) Co do nowego Tormenta - ja tam im rzucilem 45$, dostane za to Tormenta + Wasteland 2. Project Eternity tez wsparlem. Kazuun, jak nie jestes przekonany to obadaj materialy jakie tam wrzucili, gierka na pewno bedzie mega (ja czytajac niektore opisy doslownie mialem ciary na plecach - wiec jak juz tekst robi takie wrazenie, to co dopiero odwzorowanie tego w grze - tym bardziej ze dzieki dlugiemu procesowi preprodukcji wszystko bedzie dopieszczone tak jak trzeba bo zaden wydawca nie narzuca im terminow ani nie sa zmuszani to jakichs uproszczen aby gierka sie dobrze sprzedala). Powiedzmy sobie szczerze, od zwyklych wydawcow [a dokladnie to od studiow robiacych gry pod ich butem] nie dostaniemy juz chyba pozadnego RPGa (no moze poza CD Projektem) - wystarczy spojrzec co sie dzieje teraz z Bioware, czy na to jak wygladal taki Dragon Age 2... Jak ktos chce zeby powrocily porzadne, ambitne RPGi w starym stylu to zamiast krecic nosem powinien to wesprzec - no chyba ze komus niekoniecznie na tym zalezy. Dzieki kickstarterowi i graczom ktorzy to umozliwiaja bedziemy teraz mieli prawdziwy renesans gatunku - w tym roku Wasteland 2, a w przyszlym Project Eternity i Torment. Ciekawe co bedzie nastepne, Arcanum 2? Edytowane 8 marca 2013 przez Yabollek007 2 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 8 marca 2013 Opublikowano 8 marca 2013 (edytowane) Hmmm, nie łapię. Jeżeli ustawiasz na LOW to powinny się tekstury doczytywać z instanta. High textures powinno mieć w tym "laga". To doczytywanie się tekstur przy obracaniu się to nie jest wina Low/High tylko totalnie s(pipi)onej optymalizacji gry pod tym względem. Karty ATI miały z tym masę problemów, nVidia mniej ale też. Moja stara GTX 285 też na to cierpi do tego stopnia, ze sobie odpuściłem granie w to po około 45 minutach (zrobiłem pierwsza misję, dungeon). Tutaj już nie chodzi o opymalizacje, tylko o to, że ten silnik jest taki zje'bany (megatexture lol) i jego konwersja na pc jest do dupy bo Carmackowi się nie chciało (bo i tak na pc nie zarobią). Edytowane 8 marca 2013 przez _Be_ Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 8 marca 2013 Opublikowano 8 marca 2013 @Yabollek To nie do końca tak, że ja nie jestem przekonany czy sceptyczny. Po prostu żeby stwierdzić, że dany świat i uniwersum są DLA MNIE fajne potrzebuję albo zagrać w grę albo przeczytać książkę której akcja się w nim rozgrywa. Suchy opis nie pobudza aż tak mojej wyobraźni, bym był sobie w stanie wyrobić opinię. Przez długi długi czas byłem zupełnie obojętny na Warhammera. Interesował mnie tak jak zeszłoroczny śnieg. Dopiero po zagraniu w Dawn of War 1 i MMO zrobione przez Mythic zapałałem sympatią. Może nie mam reakcji typu "OMFG, WARHAMMER - AWESOME!" ale zdecydowanie jestem bardziej skłonny się zainteresować daną pozycją. Jako, że nie mam żadnej opinii o nowym świecie Tormenta tak, więc ten czynnik jest mi obecnie totalnie obojętny i bez znaczenia dla mnie Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 8 marca 2013 Opublikowano 8 marca 2013 Więc zagraj w Planescape Torment - a nuż może sie przekonasz. Wcześniej też jakoś nie podniecałbym się gdyż nie miałem do czynienia z Planescape, jednakże teraz po wielu godzinach spędzonych przed gierką musze przyznać iż jej kultowość nie jest jakaś przesadzona. Oryginalny świat, bohater, inne postacie, fabuła. Jestem pewien że po przejściu jeszcze do niej wrócę nieraz. No a nawiązując do tematu również czekam na W2, PE i tego Tormenta ; ) Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 8 marca 2013 Opublikowano 8 marca 2013 Więc zagraj w Planescape Torment - a nuż może sie przekonasz. Na Tormencie z 1999 roku to ja zęby zjadłem. Nie wczytałeś się w mojego posta być może, bo nie wyłapałeś o co mi chodziło - miałem na myśli, że kocham Tormenta głównie za świat PS własnie i wizja nowego świata mnie nie podnieca automatycznie tylko z tego powodu, że jest to nowy Torment - to trochę za mało. Zachowuję dystans i jedynie mam nadzieję, że okaże się równie kapitalne jak pierwowzór Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 9 marca 2013 Opublikowano 9 marca 2013 (edytowane) Sceptycyzm jest z reguły najzdrowszym podejściem, też jestem sceptyczny (zresztą co da jaranie się teraz kiedy do premiery gry jeszcze kupe czasu, trzeba cierpliwie poczekać). Drażnią mnie jednak opinie poniektórych w stylu " What can change the nature of the game - Po co oni dali to na początku ? przecież to będzie zupełnie inne uniwersum, to nie jest PT blablablabla" A co inne uniwersum ma do tego ? Gra w dalszym ciągu przecież może zawierać elementy będące esencją Planescape <problematykę życia i śmierci, wyjątkowość świata, postaci> . Sam też nic nie wiem o Numenera, ale z chęcią sie zorientuje w temacie przed właściwą grą BTW - kawałek z tejże gry Edytowane 9 marca 2013 przez Dr.Czekolada Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 9 marca 2013 Opublikowano 9 marca 2013 Runner 2 świetna gra, ale jej nienawidzę z głębi serca w pewnych momentach. Cytuj
Paliodor 1 767 Opublikowano 9 marca 2013 Opublikowano 9 marca 2013 (edytowane) BTW - kawałek z tejże gry Świetny kawałek, bardzo dobrze buduje klimat tajemniczości, który z pewnością będzie nam towarzyszył w "Tides of Numenera". Oby w samej grze znalazło się wiele kawałków tego typu. Ciekawe czy w grze będzie nam towarzyszył ktoś podobny do Morte. Co by nie mówić to była sympatyczna postać, jeśli można tak mówić o gadającej czaszce Edytowane 9 marca 2013 przez Paliodor Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 9 marca 2013 Opublikowano 9 marca 2013 Słuchajcie używam teraz ultrabooka z W8, 4gb ramu i procek AMD A6-4455M o częstotliwości 2,1 GHz, karta zintegrowana HD 7500G. Da się w coś sensownego na tym pograć? Myślałem o jakiś starych rtsach jak Red Alert 2 czy AoE 2 ale podejrzewam, że nie działają one pod najnowszą windozą. Cytuj
kultywator 2 083 Opublikowano 9 marca 2013 Opublikowano 9 marca 2013 K***a. Co ja się namęczyłem kiedyś żeby odpalić C&C gold na xp... Cztery różne płyty z windą instalowałem (w tym jedna oryginał). Za każdym razem wywalało ten sam błąd... Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 9 marca 2013 Opublikowano 9 marca 2013 czy AoE 2 ale podejrzewam, że nie działają one pod najnowszą windozą. Age of Empires 2: Age of Kings będzie w edycji HD na Steam w kwietniu. Jak chcesz się pozbyć 17 ojro lekką ręką, to...... xD Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 9 marca 2013 Opublikowano 9 marca 2013 (edytowane) Słuchajcie używam teraz ultrabooka z W8, 4gb ramu i procek AMD A6-4455M o częstotliwości 2,1 GHz, karta zintegrowana HD 7500G. Da się w coś sensownego na tym pograć? Myślałem o jakiś starych rtsach jak Red Alert 2 czy AoE 2 ale podejrzewam, że nie działają one pod najnowszą windozą. Europa Universalis III czyli najlepsza strategia wszech czasów, ale z rtsów to nie wiem Edytowane 9 marca 2013 przez mate5 Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 10 marca 2013 Opublikowano 10 marca 2013 z rtsow to starcraft 2 is king of the moment. dodatkowo za 2 dni wychodzi do niego dodatek i z tej okazji mozna dorwac taniej podstawke. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 10 marca 2013 Opublikowano 10 marca 2013 Panowie szybkie pytanie chciałem połączyć laptopa z PS3 więc zrobiłem kabelek skrosowany, zaporę wyłączyłem ale PS3 media serwer dalej nie widzi konsoli Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 10 marca 2013 Opublikowano 10 marca 2013 Panowie szybkie pytanie chciałem połączyć laptopa z PS3 więc zrobiłem kabelek skrosowany, zaporę wyłączyłem ale PS3 media serwer dalej nie widzi konsoli PS3 miało jakieś tam jaja z IP i DNSami. Poszukaj infa na ten temat w necie. Cytuj
Suavek 4 690 Opublikowano 16 marca 2013 Opublikowano 16 marca 2013 Plotki i ploteczki - http://www.gram.pl/news/2013/03/16/mortal-kombat-jednak-trafi-na-pc-wersja-goty-w-ofercie-sklepu-amazon.shtml Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 16 marca 2013 Opublikowano 16 marca 2013 http://www.cdaction.pl/news/31501 Resident Evil 6 na PC dostanie postaci z L4D2 do Mercenaries (+ unikalne bronie dla każdej z nich i parę zombie z gry Valve), a sam L4D2 dostanie zombiaki z RE6. Za darmo. Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 16 marca 2013 Opublikowano 16 marca 2013 Tak w ogóle, to te stare gry od Blizzarda (Diablo 2, Starcraft itp.), co są teraz w sklepach, to wymagają Battle.neta przy instalacji, czy da się zainstalować na kompie bez połączenia z internetem? Cytuj
Gość kaz_ Opublikowano 16 marca 2013 Opublikowano 16 marca 2013 Oczywiście, że tak. W tamtych czasach jeszcze o DRM-ie nikt nie słyszał xd Cytuj
Suavek 4 690 Opublikowano 16 marca 2013 Opublikowano 16 marca 2013 Nie wymagają połączenia, ale można je zarejestrować na BattleNet. Nawet trzeba chyba, jeśli się chce grać online. Tyczy się to Starcrafta, Diablo 2 i WarCraft 3 z dodatkami. WarCraft 2 czy pierwszego Diablo się chyba nie da zarejestrować. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 16 marca 2013 Opublikowano 16 marca 2013 (edytowane) Zarejestrować można, ale chyba jest to opcjonalne jeżeli chodzi o multi (chyba, zę to się niedawno zmieniło), bo ja swojego SC+BW, kupionego lata świetlne temu w gimnazjum, rejestrowałem.... w okolicach premiery Wings of Liberty jakoś chyba. Edytowane 16 marca 2013 przez Kazuun Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 16 marca 2013 Opublikowano 16 marca 2013 Oczywiście, że tak. W tamtych czasach jeszcze o DRM-ie nikt nie słyszał xdI co z tego? Szczerze mówiąc, nie zdziwił bym się, gdyby wpakowali je do nowszych wydań... Ale jeśli nie, to dobrze... Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 16 marca 2013 Opublikowano 16 marca 2013 fun fact. jesli ktos ma stary klucz do starcrafta i bedzie chcial go dodac do bnet to doda go jako sc+bw. inny fun fact. warcraft 2 BATTLENET EDITION sie nie da dodac do battleneta. a i diablo 1 nadal dziala na multi tylko patcha nie chce sciagnac z serverow (ale jest nadal na fansitach) Cytuj
metalcoola 178 Opublikowano 17 marca 2013 Opublikowano 17 marca 2013 Mam pytanie, czy Devil May Cry Dmc pójdzie na tym sprzęcie? Z góry dziękuje za odpowiedź Windows 7. Intel Core i3-2120 CPU @ 3.30 GHZ, 4.0 GB Ram, NVIDIA GeForce GTX 500 Ti Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi