Gość Opublikowano 16 września 2013 Opublikowano 16 września 2013 (edytowane) Za jakiś rok pewnie uzbiera się z 5 rekordowych stron w tym temacie Edytowane 16 września 2013 przez Gość Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 16 września 2013 Opublikowano 16 września 2013 z okazji wycieku niby xml z gta5 może założymy wlasny temat o gta5 aby cieszyć się preorderami ? No ja bym się bardzo cieszył, bo to jest wersja którą mam zamiar zakupić (o ile nie zapowiedzą na PS4, w co bardzo wątpię, ale jeśli tak, to miałbym zagwozdkę). Im szybciej, tym lepiej, bo R* zdecydowanie należą się pieniążki za to arcydzieło. Cytuj
Suavek 4 695 Opublikowano 17 września 2013 Opublikowano 17 września 2013 Nie wierzę, że GTA5 nie trafi na PC. Raz, że zrobienie wersji na konsole, to łatwiejsza sprawa niż optymalizacja PC. Dwa, teraz mówiąc, że na PC gry nie będzie sprzeda się więcej egzemplarzy na konsole. A gdy większość zainteresowanych ogra sobie na konsolach w 20fps (widziałem filmy z większych zadym, trochę to bolało), to zapowiedzą edycję na PC, tak jak to miało miejsce w przypadku poprzednich odsłon. Jedyne co mnie martwi, to wspomniana optymalizacja. Chyba tylko Max Payne Rockstarowi jako tako wyszedł pod tym względem, podczas gdy wiele innych gier do dziś stwarza problemy. Swego czasu wolałem wrócić do San Andreas na PS2, aniżeli męczyć się z portem na PC. Inna sprawa, że do dziś gry nie ukończyłem w pełni, podobnie jak żadnego innego GTA, dlatego piątka mimo rozmachu średnio mnie interesuje. Do zagrania "kiedyś, gdzieśtam". Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 17 września 2013 Opublikowano 17 września 2013 Eeee, to że GTA będzie na PC to jest praktycznie pewne. Amazon (bodajże niemieski) kiedyś dał na stronie możliwość pre ordera z datą 'marzec 2014'. Co prawda pozycja szybko zniknęła ze strony, ale.... są sklepy które fizycznie sprzedają pre ordery GTA V PC z datą 'when avaiable'. Dwa: każde GTA ukazało się na PC prędzej czy później. Trzy: optymalizacja. Przytaczanie gry z 2005 roku to trochę kiepski wyznacznik jakości gier RockStara na PC. Zarówno "L.A. Noire" jak i "Max Payne 3" działają naprawdę nieźle Cytuj
Suavek 4 695 Opublikowano 17 września 2013 Opublikowano 17 września 2013 LA. Noire tworzyła we współpracy z Rockstarem inna firma. R* był wydawcą, dlatego wymieniłem tylko MP3 jako przykład dobrej optymalizacji od nich. Poza tym taki Red Dead Redemption na PC nie trafił, więc zawsze jakieś wątpliwości pozostaną. Sklepami też bym się nie sugerował. To taka zagrywka do zachęcenia na składanie pre-orderów. Zwróć następnym razem uwagę gdy na jakichś targach zapowiadają nową grę, co się dzieje w sklepach. Zapowiedzą na przykład X360/PS3, a w sklepie masz także wersję PC. Tak było chociażby z Metal Gear Rising, ze względu na jakieś plotki. Dopiero niedawno potwierdzono, że "kiedyś" wersja na PC jednak trafi, ale niewiele to miało wspólnego z pierwszymi informacjami odnośnie gry. Zresztą, nadal cisza w tej konkretnej kwestii - niby Kojima i Platinum Games potwierdzili wersję PC w maju, a od tego czasu cisza. Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 17 września 2013 Opublikowano 17 września 2013 Ja też myślę, że mesjasz trafi na PC. Prędzej czy później. Za dużo kasy wywalili na produkcję żeby odpuścić temat. Cytuj
scuff 463 Opublikowano 17 września 2013 Opublikowano 17 września 2013 PC master race musi teraz cierpliwie czekać aż console peasants przeprowadzą beta-testy, luksus kosztuje towarzysze.... 1 Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 17 września 2013 Opublikowano 17 września 2013 Jak tam? Pograłoby sie w GTA co? Cytuj
nieobchodzimnieto 482 Opublikowano 17 września 2013 Opublikowano 17 września 2013 Pewnie że by się pogralo :-) 1 Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 17 września 2013 Opublikowano 17 września 2013 Jak tam? Pograłoby sie w GTA co? no gram teraz w gta4 ciesząc się wypalającą gałki oczne grafiką Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 17 września 2013 Opublikowano 17 września 2013 Jak tam? Pograłoby sie w GTA co?Uwierzyłbyś gdyby ktoś napisał, że nie chce ograć GOTG? Cytuj
Suavek 4 695 Opublikowano 17 września 2013 Opublikowano 17 września 2013 Ja nie chcę. Może zagram jak będzie na PC, przy okazji jakiejś wyprzedaży. San Andreas nie skończyłem, GTA4 kijem nie tknąłem, a co tu dopiero GTA5. Poważnie, rozmach produkcji nie zmienia faktu, że to nadal GTA, tylko z jeszcze większym światem i nowymi możliwościami. Nadal strzelamy, jeździmy i bawimy się pierdołami. Niczego grze nie zarzucę, ale zwyczajnie mnie to wszystko nie jara tak jak resztę. Hejtujcie. 4 Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 18 września 2013 Opublikowano 18 września 2013 Jak by nie patrzeć to w każdej grze jeździmy, chodzimy, strzelamy, machamy bronią. Nie chodzi o to CO robimy, ale JAK to jest zrobione. A imho GTA zawsze było w tym aspekcie przyjemne. Aczkolwiek tez mnie nie ciągnie ni trochę do GTA nowego obecnie. *hejtuje* Cytuj
Suavek 4 695 Opublikowano 18 września 2013 Opublikowano 18 września 2013 To JAK w takim razie chodzisz, jeździsz, strzelasz i machasz bronią w GTA5 względem GTA4? Większy plac zabaw i więcej możliwości, plus pewnie większe przywiązanie do szczegółów i czynności/zadań pobocznych/opcjonalnych. Nie zmienia to jednak faktu, że to nadal GTA, które dla mnie mesjaszem jakimś nigdy nie było. Prawdę mówiąc bym sobie wolał np. Persona 4 przejść po raz drugi, aniżeli GTA5 w ogóle. ;p No ale to czyni mnie hejterem i hipsterem oraz skazuje na miano jakiegoś każuala, co nie potrafi docenić hardcore Game of the Week Generation i w ogóle pfe... Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 18 września 2013 Opublikowano 18 września 2013 To JAK w takim razie chodzisz, jeździsz, strzelasz i machasz bronią w GTA5 względem GTA4? Nie wiem, nie grałem, ale jak będę miał okazję, to obiecuję Ci na to pytanie odpowiedzieć Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 18 września 2013 Opublikowano 18 września 2013 ja tam i tak zajety jestem graniem w lola to nawet jakby wyszedl juz teraz na pc to bym olal. nie zajac nie ucieknie Cytuj
mushabelly 384 Opublikowano 21 września 2013 Opublikowano 21 września 2013 Polecicie jakąś uzależniającą gierkę na PC? Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 21 września 2013 Opublikowano 21 września 2013 (edytowane) Civilization IV Europa Universalis IV (Crusader Kings II) jak lubisz te klimaty to zabawy na setki godzin, a każda sesja będzie zaczynać się o 18 i kończyć o 3 w nocy (chyba, że w grę wchodzą jeszcze multiplatformy które są też na konsolach, wśród nich też się trochę tego znajdzie) Edytowane 21 września 2013 przez raven_raven Cytuj
mushabelly 384 Opublikowano 21 września 2013 Opublikowano 21 września 2013 ( wiem, marudzę - od 2 dni szukam czegoś ciekawego i nic nie mogę dla siebie znaleźć :| ) Europa Universalis IV niezłe ale nie mam aż tyle czasu . Coś trochę mniej angażującego się znajdzie z elementami rozwoju/expienia? Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 21 września 2013 Opublikowano 21 września 2013 (edytowane) Może Torchlight 2, Dark Souls albo Borderlands 2? Jeszcze skromnie polecę Rogue Legacy, jeśli naprawdę Ci podpasuje (jak mi), to wkręta jest niezła i zabawy na 30-40h. Wciąż nie wiem czy mówimy tylko o grach na PC czy w grę wchodzą też multiplatformy . Edytowane 21 września 2013 przez raven_raven Cytuj
mushabelly 384 Opublikowano 21 września 2013 Opublikowano 21 września 2013 Torch 2, Border 2 już mam za sobą. TPP za bardzo nie lubię ale może spróbuję Dark Souls. No właśnie o Rouge też myślałem ale boję się że po chwili mi się znudzi . W grę wchodzą gry na PC i 3DS . Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 21 września 2013 Opublikowano 21 września 2013 Jak kolega mówi "uzależniającą" grę, to ja myślę o czymś, co zabierze nam minimum 100-150h zabawy. Czyli albo jakieś multi albo kolosy na styl Skyrima. BF3, DOTA 2, LoL, Skyrim, popsuty ROME II etc. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 21 września 2013 Opublikowano 21 września 2013 Może jeszcze Terraria, tak patrząc na to, co ja mam. A jeśli chodzi o 3DS to Monster Hunter, niedługo Pokemony . Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 21 września 2013 Opublikowano 21 września 2013 Są na kompa jakieś fajne gry coop? Raymany zaliczone, seria Lego zaliczona, Mortala, Street Fightery mam ,PES i FIFA odpada. Szukam czegoś do grania na coopie z dziewczyną. Pole do popisu jest ogromne, bo ona ma skilka większego niż ja. Tylko jakichś fajnych gier na coopie brakuje. Wszystko jakieś online badziewie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi