Gość ragus Opublikowano 10 stycznia 2014 Opublikowano 10 stycznia 2014 (edytowane) Jaka ta gra jest kurde dobra. Nie ma nic lepszego niż walka z bossem w Rising, kiedy to przez 3/4 walki leci sama muzyka, a pod koniec wchodzi wokalista. Kur.waaaa kocham tą grę. I ta fabuła. Największa niespodzianka tej generacji obok Kid Icarus Uprising. Zresztą obie gry są do siebie w wielu aspektach podobne. Momentami można się zastanawiać, czy przypadkiem Kamiya nie pomagał Sakurai'owi albo odwrotnie, Edytowane 10 stycznia 2014 przez ragus Cytuj
Suavek 4 695 Opublikowano 10 stycznia 2014 Opublikowano 10 stycznia 2014 No z tą fabułą to bym już nie przesadzał. Ale fakt, gram z bananem na mordzie. Mechanika w sumie nie jest jakaś cudowna, ale efektowność i muzyka oraz samo ciachanie rekompensują wszystkie niedociągnięcia. Co do wymagań, to przy takiej grafice raczej dziwne by były te podane wymagania minimalne z i5. Graficznie chyba niewiele się zmieniło względem konsol. No ale port pod kątem optymalizacji generalnie jest dobry i jedyne spadki klatek jakie jestem w stanie zaobserwować występują podczas siekania jakichś dużych obiektów na setki kawałków. Teraz tylko mieć nadzieje, że port się dobrze sprzeda i przyjmie wśród PCtowców. Kto wie, może Vanquish będzie następny w kolejce. Czytałem kiedyś, że podobno Platinum zrobiło PeCetową wersję Bayonetty, ale nigdy jej nie wydali. Ewentualnie jak nie Platinum, to Konami - MGSami na PC bym nie pogardził w ramach jakichś re-edycji. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 10 stycznia 2014 Opublikowano 10 stycznia 2014 (edytowane) Ewentualnie jak nie Platinum, to Konami - MGSami na PC bym nie pogardził w ramach jakichś re-edycji. Marzenie ściętej głowy ale..... gdyby na PC się ukazał MGS4, a dokładniej zawarty w nim MGO2 (nawet jako standalone) albo MGO3 które ma być w najnowszym MGS to bym się spuścił na ścianę ze szczęścia Muli generacji jak dla mnie. Edytowane 10 stycznia 2014 przez Kazuun Cytuj
Ader 383 Opublikowano 10 stycznia 2014 Opublikowano 10 stycznia 2014 Gram na Dual Shock 2 z wyżej wymienionym programikiem i nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń. Wszystko działa jak należy, nie muszę marnować kasy na pada 360, a gram perfekcyjnie na jednym z wygodniejszych kontrolerów z jakimi obcowałem. Z przejściówkami to różnie bywa. Miałem dotychczas trzy w sumie - jedna przetrzymała mi kilka lat, ale wreszcie coś się w kablu musiało złamać i nie zawsze chwytał. Potem dostałem takie badziewie o kolorze niebieskim na dwa pady (zdjęcie), które było tragicznie wykonane i uparcie nie chciało zadziałać, więc reklamowałem. Koniec końców zamówiłem drugą sztukę przejściówki na jeden kontroler (zdjęcie) i działa jak należy. Kosztuje to grosze, więc nawet jak się coś zepsuje, to strata żadna, a działa to świetnie bez żadnych sterowników. Z emulatorem pada 360 to już w ogóle miód. Ja długo się męczyłem w grach typowo pod pada,ze swoim DS2 póki nie znalazłem tego programiku Działa jak marzenie,w każdej grze Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 15 stycznia 2014 Opublikowano 15 stycznia 2014 Konsole mają swoje Gran Turismo/Forza, a pecety? Sorry za takie noobowskie pytania Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 15 stycznia 2014 Opublikowano 15 stycznia 2014 nfs shift 2 byl elegancki, pozniej juz nie sledzilem Cytuj
Gość ragus Opublikowano 15 stycznia 2014 Opublikowano 15 stycznia 2014 Nie ma nic, czekamy na CARS pod koniec roku. Z nowszych to się możesz zainteresować na moment nowym Need for Speedem. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 15 stycznia 2014 Opublikowano 15 stycznia 2014 http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?726089-Anyone-interested-in-a-succession-game Kilku userów z forum paradoxu zrobiło taki numer, że grali w kilka osób w EU III na jednym save'ie i zmieniają się po śmierci władcy. Tym sposobem państwo w grze ma lepsze i słabsze okresy w zależności od skilla i stylu gracza. Świetny pomysł na rozgrywkę. Cytuj
Gość osiol Opublikowano 15 stycznia 2014 Opublikowano 15 stycznia 2014 Konsole mają swoje Gran Turismo/Forza, a pecety? Sorry za takie noobowskie pytania :confused: - wszystko od SimBin, tj. seria GTR, GT Legends, Race 07 - iRacing - seria rFactor - C.A.R.S. - Assetto Corsa - Live for Speed - legendarne Grand Prix Legends Oczywiście do wszystkiego są setki modów. 3 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 20 stycznia 2014 Opublikowano 20 stycznia 2014 Masakra ten komp, odkąd go dostałem i zainstalowałem Windowsa, praktycznie go nie wyłączam. Ten Steam to taka supersprawa, chodzi lepiej niż XMB:), gry takie tanie. Tylko w tym miechu nie stykło na monitor i siedzę na jakims starym, LCDeku, 17' 4:3, więc mam pasy:/. Nie wiem, kiedy odpalę pleja, ale jak naoglądałem się gier na ultra i w 60 klatkach, to nie za bardzo chce mi się do niego powracać. Inna sprawa, że przez te lata, uzależniłem się od neta: forum, fejs, poczta..., na kompie wciskam alt+tab i już jestem, na konsoli tak nie ma. Oj, chyba robię się pececiarzem:), dobrze że na nowo jarają mnie gierki. Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 20 stycznia 2014 Opublikowano 20 stycznia 2014 Jak masz pasy, to zmień sobie rozdzielczość. Podejrzewam, że masz 1024x1280. Nie graj na 1080p na 17" monitorze. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 20 stycznia 2014 Opublikowano 20 stycznia 2014 Na fali twojej fascynacji PC polecam ci gierki od Paradox Develepmont Studios, robia najlepsze tutuły w gatunkach Grand Strategy i 4X Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 20 stycznia 2014 Opublikowano 20 stycznia 2014 Masakra ten komp, odkąd go dostałem i zainstalowałem Windowsa, praktycznie go nie wyłączam. Ten Steam to taka supersprawa, chodzi lepiej niż XMB:), gry takie tanie. Tylko w tym miechu nie stykło na monitor i siedzę na jakims starym, LCDeku, 17' 4:3, więc mam pasy:/. Nie wiem, kiedy odpalę pleja, ale jak naoglądałem się gier na ultra i w 60 klatkach, to nie za bardzo chce mi się do niego powracać. Inna sprawa, że przez te lata, uzależniłem się od neta: forum, fejs, poczta..., na kompie wciskam alt+tab i już jestem, na konsoli tak nie ma. Oj, chyba robię się pececiarzem:), dobrze że na nowo jarają mnie gierki. Witamy w rodzinie . Też miałem podobną fazę wiosną, tyle pięknych gier za tak małe pieniądze. Troszkę mi brakuje systemu podobnego do trofeów na Steamie, wtedy byłbym w pełni szczęśliwy. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 20 stycznia 2014 Opublikowano 20 stycznia 2014 Brakuje tego dźwięku --- ok napiszę już tutaj: Chcę kupić Borderlands i na niektórych aukcjach, koleś wymaga loginu do Steama w tych aukcjach za 20 zł. W tych droższych normalnie wysylaja kod na maila. Skąd ta różnica i czy lepiej dopłacić i wziąć z drozszej aukcji? Normalnie bym się nie zastanawiał, ale koledze chciałem też kupić, by grać w coopie i 60, a 20 to jest różnica. To wszystko brzmi tak jakbym miał pierwszy komputer w 2014 roku, to nie tak. Miałem np wczesniej lapka, na którym Minecraft przycinal, wcześniej stacjonarke z 2004, itd... Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 20 stycznia 2014 Opublikowano 20 stycznia 2014 Pokaż no te aukcje z podawaniem loginu, na bank to jakiś wałek. Nikomu nigdy nie podawaj danych do swojego konta. Borderlands 1 czy 2? Co jakiś czas trafiają się bardzo dobre promocje, a jedynkę GOTY można było wyrwać już chyba za 20 zł albo mniej, dwójkę też jak się miało mega farta . Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 20 stycznia 2014 Opublikowano 20 stycznia 2014 (edytowane) Jestem na telefonie to ciężko wklejać, szukać na nowo. Borderlands goty jedynka, za dwie dyszki - koleś chce login do konta. W tych za trzy dychy wysyła nam automat. edit. No to to wiem i tak bym nie zrobił. Gość nie chciał hasła, tylko sam login, nie wiem - może wysyła kod na Steamie. Edytowane 20 stycznia 2014 przez grzybiarz Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 20 stycznia 2014 Opublikowano 20 stycznia 2014 Automaty są jak najbardziej spoko, ale na pewno nie próbuj wchodzić w układy, że wysyłasz komuś dane do swojego konta Steam. Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 20 stycznia 2014 Opublikowano 20 stycznia 2014 Mi się wydaje, że jemu chodzi o te aukcje co są steam gifty i tam zapewne jest potrzebny Twój login/nick/mail a nie dostęp do konta. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 20 stycznia 2014 Opublikowano 20 stycznia 2014 A, o to chodzi. To też powinno być spoko. Cytuj
Suavek 4 695 Opublikowano 20 stycznia 2014 Opublikowano 20 stycznia 2014 Ciekawa rozpiska wstępnych planów wydawców względem zamknięcia G4WL - http://www.joystiq.com/2014/01/17/games-for-windows-live-is-dying-we-check-the-life-support-of-ga/ Z takich co mnie osobiście intrygowały: Street Fighter X Tekken (No plans.) Super Street Fighter IV / Arcade Edition (Steamworks) Ace Combat: Assault Horizon - Enhanced Edition (Exploring options, but no set plans yet.) Dark Souls: Prepare to Die Edition (Exploring options, but no set plans yet.) Cytuj
GwynBleidd_79 114 Opublikowano 24 stycznia 2014 Opublikowano 24 stycznia 2014 (edytowane) Polska PC stoi ''Najpopularniejszą platformą do grania jest jednak PC - komputera w celach rozrywkowych używa aż 98% grających. To stawia Polskę na drugim miejscu w Europie pod względem popularności tego sprzętu. Z komórek korzysta 70% z nas. Popularność powoli zdobywają platformy mobilne, czyli tablety i konsole przenośne (20%). Stacjonarną rozgrywkę, czyli na kanapie przed telewizorem, wybiera blisko 47% grających. Ze wszystkich form rozrywki, czyli z komputera, komórek, tabletów/konsol przenośnych i konsol stacjonarnych, korzysta 1,4 miliona Polaków.'' http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,15330472,Gra_juz_13_4_miliona_Polakow__Jestesmy_pecetowa_potega.html?bo=1 Edytowane 24 stycznia 2014 przez GwynBleidd_79 Cytuj
Suavek 4 695 Opublikowano 30 stycznia 2014 Opublikowano 30 stycznia 2014 (edytowane) A propos G4WL, coś chyba jest w toku w sprawie Ace Combat Assault Horizon - http://steamdb.info/app/228400/#section_history about 4 hours ago Changed Depots 228401/encryptedmanifests/beta/encrypted_gid: * hidden * branches/beta/description: › TU testing about 4 hours ago Changed changenumber – 386055 › 386073 about 4 hours ago Changed Depots 228401/encryptedmanifests/acah-2.0/encrypted_gid: * hidden * 228401/manifests/acah-2.0: 1979857873530198386 branches/acah-2.0/description: › NO G4WL branches/acah-2.0/pwdrequired: 1 about 4 hours ago Changed changenumber – 385735 › 386055 about 8 hours ago Changed Depots 228401/manifests/acah-2.0: 1979857873530198386 branches/acah-2.0/buildid: 34754 branches/acah-2.0/description: about 8 hours ago Changed changenumber – 385497 › 385735 Edytowane 30 stycznia 2014 przez Suavek Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 30 stycznia 2014 Opublikowano 30 stycznia 2014 Niech to z Dark Souls wreszcie usuną. Cytuj
Sanryu 0 Opublikowano 1 lutego 2014 Opublikowano 1 lutego 2014 Panowie w co zapakowac procesor amd(dokladnie to phenom II 965be)do wysylki w przypadku braku tego plastikowego pudeleczka? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi