Skocz do zawartości

Ogólne pecetowe pierdu-pierdu

Featured Replies

Opublikowano

Źle sprecyzowałem pytanie, bo chodziło mi o FPS w singlu, ale i tak dzięki za pomoc, bo w Team Fortress też chętnie pogram ;)

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Wyświetleń 444,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zrobiłem sobie dziś prezent na gwiazdkę. Do Oleda C2 42 przyda się trochę dodatkowej pary, 3090 Suprim X idzie zatem na Ebay. 4090 też chciałem Suprima, ale z różnych przyczyn padło na Gaming X T

• SpacierShark123
    SpacierShark123

Samo życie Panowie ... samo życie ...

• Będzie dziś składane, jaram się jak dziecko 

Opublikowano

Uncanny Valley - Póki co wyszło tylko demko, ale jak dla mnie miazga - wydaje sie dosyć podobne do Lone Survivor.

Demo narobiło mi smaka jak cholera, mały wycinek z którego nic nie wywnioskujemy ale juz czuć że będzie niezły twist fabularny i klimat.

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=254647598 

Opublikowano

Idzie bez przypału podac keya z windy 7 home premium w instalacji wersji ultimate? Chciałem przejść na wersję 64 bitową ale z laptotem otrzymalem tylko recovery disc więc ściągnąłem oficjalne iso x64 HP I okazało się, że na tym gównie obsranym nie idzie zainstalować paczki językowej(jedynie w ultimate jest taka opcja), próbowałem wgrac plik lp.cab przez wiersz poleceń ale dalej mam połowę systemu po angielsku,

Wiem, że klucz przejdzie po odblokowaniu .iso ale nie jestem pewien czy nie będzie jakichś reperkusji ze strony MS ?

Opublikowano

Final 13 pojawil sie na kompie. Blokada do 720p oraz wachania fpsow jak na statku. Calosc wyglada jak (pipi). Durante juz przyszykowal wstepnego fixa.

Mamy 2014 rok (pipi)a. Dlaczego takie rzeczy nadal maja miejsce?

Opublikowano

Bo to SquareEnix, partacze, którzy zatrzymali się w poprzedniej generacji.

Opublikowano

Czego sie spodziewasz po square?

Opublikowano

U nich wszystko zaczęło się psuć po fuzji z Enixem, tak jak u Namco, po połączeniu z Bandai.

Pomyśleć, że kiedyś każda ich gra to był wyciskacz mocy na konsolach, a dzisiaj robią np. Tekkena na Unreal Engine.

Opublikowano

Nie wiem co na jedno do drugiego, ale generalnie te firmy traktują graczy PC jak ubogich kuzynów konsolowej nacji. A my jesteśmy bogatymi wujkami z młodymi żonami i jaguarem w garażu.

Opublikowano
  W dniu 10.10.2014 o 10:42, django napisał(a):

Mamy 2014 rok (pipi). Dlaczego takie rzeczy nadal maja miejsce?

Bo wiedzą, że modderzy zrobią resztę za nich.

Opublikowano
  Cytat

Tekkena na Unreal Engine. 

Obecnie najładniejsza gra na PC śmiga na UE3. Mega płynnie w dodatku na średnim sprzęcie na max detalach. 

Edytowane przez MiK86

Opublikowano
  W dniu 10.10.2014 o 12:33, suteq napisał(a):

W dniu 10.10.2014 o 10:42, django napisał(a):

Mamy 2014 rok (pipi). Dlaczego takie rzeczy nadal maja miejsce?

Bo wiedzą, że modderzy zrobią resztę za nich.

Watpie, aby S-E wiedzialo cokolwiek. Od premiery 13 na konsole zachowuja sie jak dzieci we mgle.

Opublikowano

Japońce nie umieją portować na pc!(DR3, RE4, FFXIII) Albo wręcz przeciwnie, robią to po mistrzowsku. (DmC4, RE5). 

Opublikowano

DR2, 2:OTR oraz 3 robili Kanadyjczycy wiec pudło. Ostatnie porty japońskich żelków trzymały raczej poziom. Dark Souls 2 to krok milowy od jedyneczki, Ghostlight sobie niezle poczyna i sprawnie dopasowuje gry do potrzeb kaflowców. No, Deadly Premonition w zeszlym roku to byla kupa, ale to juz na konsolach slabo pykało. RE4 HD bardzo dobry port podobno. Cóż, niektórzy się uczą. Inni się nazywają Square-Enix.

Teraz najważniejsze będą dalsze ich poczynania. Jeżeli wyjdą naprzeciw i naprawią trochę konwersje to już dobrze. Jeżeli tak się nie stanie... to sukcesu im nie wróżę.

Opublikowano
  W dniu 10.10.2014 o 15:02, MiK86 napisał(a):

Albo wręcz przeciwnie, robią to po mistrzowsku. (DmC4, RE5).

Spoiler: To Polacy robili. Qloc, nawet na tym forum się ogłaszali, że testerów szukają - bodajże w Graczpospolitej.

W dniu 10.10.2014 o 15:29, django napisał(a):

RE4 HD bardzo dobry port podobno.

Ale oryginalne RE4 już nie (nie wiem, kto portował. Wikipedia mówi, że ta wersja wyszła kilka miesięcy wcześniej w Hongkongu, więc może ktoś stamtąd? [EDIT: Sourcenext, więc jednak Japonia]). I swoją drogą, za RE4 HD na PC też odpowiadał Qloc.

Edytowane przez Accoun

Opublikowano

Tak siegajac to mozna i Onimushe 3 przyzwac - lol japonce nie umio, zawsze tak bylo i zawsze tak bedzie xd.

No oryginalne nie, dlatego mowie ze w ostatnich dwoch, trzech latach sytuacja wygladala lepiej, prawda?

Opublikowano

No, tak. W sumie teraz nie do końca wiem, o co mi wtedy chodziło. :P

Chyba o to, że to nie Japończycy portowali edycję HD, a ich oryginalna wersja była tragiczna, co w sumie nie ma to aż takiego znaczenia (choć może jednak się nie nauczyli i "zawsze tak będzie xd" jesli nie będzie tego robić ktoś inny. Z drugiej strony, Rising mimo idiotycznych błędów typu ograniczenia rozdzielczości i ew. klatek, był chyba krokiem w dobrą stronę i nie był portowany przez zachodnią firmę). :3

Edytowane przez Accoun

Opublikowano

Rising miał troche problemów, ale jak na pierwszy tytul japonskiego studia ktore nie mialo doczynienia z kompami wyszedl i tak bardzo dobrze. Pozniej troche poprawili w paczu wiec malo kto moze sie przyczepic tak na serio. Platinum krule.

Tym wieksza beka z S-E, firmy ktora przeciez posiada studia na zachodzie ktore sa obyte z architektura piecow. Na serio nie mozna bylo im tego dac? Glupota, lenistwo i, co najgorsze, pycha. Niech sie (pipi)ią.

A skoro juz mamy dzien beznadziejnych newsow, oto kolejny! Jakis czas temu w Console Wars gadalismy o Double Fine o tym jacy sa niekompetentni a tu - bum. Lepszej wiadomosci na poparcie tej tezy byc chyba by nie moglo. Kolesie porzucaja Spacebase DF-9 i przechodza z alfy odrazu do release. Bez jakiegokolwiek zastrzyku kontentu.

Wiecej info:

Pokaż ukrytą zawartość

Beczunia z grubasa.

Opublikowano

Robił ktoś zakupy na Kinguin? To jest taka stronka, co gromadzi wszystkie sklepy sprzedające kody do gier. No i kupiłem voucher na gierkę Ubisoftu i dostałem za krótki kod. Jak mam się tu skontaktować ze sprzedającym? Normalnie się klika na sprzedającego i pisze mu wiązankę :), ale tutaj nie ma żadnego linku do gościa, a całość mam załatwiać przez pośrednika jakim jest sklep Kinguin? Co za lipa!

Sklep to Play PC.

Boże co za zj.ebany mają support. No nic, czekam dalej na gierke! Nigdy więcej, tylko Allegro, HB i Steam.

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano

Ja tylko kupuje na:

Cjs-keys.com dla nowych steam gier

hulu add on dla chrome zeby zmienic ip na meksyk - origin wtedy masz caly duzo taniej i w $

potem klasyczne przeceny steam i humble-bundle

I nigdy z niczym nie mialem problemow