Skocz do zawartości

Ogólne pecetowe pierdu-pierdu

Gość ako

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A ja mam pytanie dla osób mających swoje stronki, czy tam serwery i nie wiem czy to dobry dział.

Utworzyłem na swoim ftpie, nową domenę i podałem ją koledze, co by mu zrzucać pliki (taki sendspace, czy rapidshare).

Tylko, czy ja mogę jakoś zablokować dostęp do tej domeny na hasło? Nie chcę w html i javascriptt, bo to prawie żadne ograniczenia. A instalować jakiegoś CMSa, to nie wiem czy dobry pomysł.

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano

A ja mam pytanie dla osób mających swoje stronki, czy tam serwery i nie wiem czy to dobry dział.

Utworzyłem na swoim ftpie, nową domenę i podałem ją koledze, co by mu zrzucać pliki (taki sendspace, czy rapidshare).

Tylko, czy ja mogę jakoś zablokować dostęp do tej domeny na hasło? Nie chcę w html i javascriptt, bo to prawie żadne ograniczenia. A instalować jakiegoś CMSa, to nie wiem czy dobry pomysł.

.htaccessem na haslo

• Plusik 1
Opublikowano

Świetna wiadomość. Sam mam DoA5:Ultimate na PS3 i muszę przyznać,że gierka jest bardzo dobra i spędziłem już z nią mnóstwo godzin.

Jest SF,MK teraz DoA brakuje już tylko Tekkena i Virtua Fightera na pc. Ale pewnie następny Tekken wyjdzie też na piece więc zostaje tylko modlić się,że Sega się ogarnie i wyda w końcu szóstego VFa.

Opublikowano (edytowane)

Ogarnia ktoś może czy będzie Elite: Dangerous normalnie do kupienia po ludzkiej cenie poza sklepem z ich stronki ? 

Opcja 40 ojro + 15 dopłaty za upgrade do pudełkowego wydania budzi we mnie dość mieszane uczucia tym bardziej że chciałem sobie jeszcze ogarnąć do gierki jakiegoś Joya hotas ... A premiera już 16'go.

Kurna no ciśnienie na to mam już od paru miechów zapuścić sobie to i Solar Fields w tle ; /

Edit: Dobra już wuj nie mogłem sie przemóc i wziąłem ze strony.

Edytowane przez Dr.Czekolada
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Nie jest to może "problem hardware" a bardziej taka pierdółka, więc zapytam tutaj:

Ktoś wie jakiego programu trza by użyć by mieć w grach takie proste i przejrzyste dane jak ma TB w poniższym vidsie w prawym górnym rogu? Bez ALt+Tabowania do WIndowsa by patrzeć na MSI Afterburner etc. Niby TB wspomina, że to JEST MSI Afterburner, ale jakoś jestem za głupi by wykombinować jak to zrobił ;p

Chodzi o GPU, CPU i RAM usage. Edytowane przez Kazuun
Opublikowano

W MSI Afterburner masz opcje co ma być wyświetlane w OSD więc sobie dodaj to co potrzebujesz, nic trudnego.

No właśnie nie działa. Ani SHOW, ani TOGGLE. Skróty klawiszowe nie działają w żadnej grze. Temu pytam ;p

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

NightCry zapowiada się spoko. Jak ostatni raz się patrzyłem to wiele im brakowało do sfinansowania projektu ale widzę,że jednak coś się ruszyło i udało im się zebrać podstawową kwotę.

Co się tyczy Homeworld to cieszy fakt,że jest to remaster z prawdziwego zdarzenia, a nie łatwy skok na kasę przy jak najmniejszym nakładzie prac. A Cataclysm pewnie też odnowią,pewnie to tylko kwestia czasu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak usunąć partycję C?

Kiedyś to chyba coś na pendrajwa się wgrywało, on się bootował i voila, a teraz jak to zrobić?

Nie chcę rozkręcać dysku, podłączać pod lapka itp.;/ chociaż przyznam, że tyle czasu już "robię" tego formata, że już dawno bym to zrobił tamtą metodą.