Skocz do zawartości

Ogólne pecetowe pierdu-pierdu

Gość ako

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy Killer is Dead rozdawali gdzieś kiedyś za darmo, ewentualnie było w jakimś bundlu za dowolną wpłatę? Zastanawiają mnie te steamowe klucze na alledrogo za ~3zł. Tak, klucze, nie konta.

Opublikowano

W serwisie RockPaperShotgun natknąłem się przypadkiem na wpis o modzie do pierwszego Quake'a zatytułowany Arcane Dimensions. Z ciekawości pobrałem, bo jak coś polecą to jest naprawdę dobre a że jestem też fanem staroszkolnych strzelanek z przyjemnością zasiadłem. To, co zobaczyłem przed sobą kompletnie mnie zaorało. Duży hub na starcie, nieliniowość w wyborze leveli (a tych jest multum), same poziomy są GIGANTYCZNE i różnorodne.

Rozumiem, że kiedyś twórcy odkrywali możliwości silnika czy level designu, były inne standardy i przede wszystkim komputery i konsole nie miały takiej mocy obliczeniowej ale to, co pokazał sobą ten mod po prostu niszczy poziomy z Quake'a i jakichkolwiek oficjalnych dodatków. Żeby było mało postarali się o nowych przeciwników, kilka nowych broni, wycisnęli z grafiki ile się dało.

Z całego serduszka polecam obadać i szczerze gdyby ten mod był za pieniądze rzucałbym w monitor.

https://www.rockpapershotgun.com/2016/07/20/best-quake-mod-2016/

ZwnPDUI.jpg

NuZ6UIj.jpg

ODjIL7o.jpg

• Plusik 1
Opublikowano

Hej ludziska. Byłby ktoś chętny na wspólne granie w Dead by Daylight?

4 ocalałych vs 1 zabójca w stylu horrorów - slasherów. A to wszystko polane sosem lekkiego rpg z losowym rozwojem postaci.

Opublikowano (edytowane)

Good Lord! Nie wiem, kto dokładnie za tym stoi, ale Panie i Panowie - oto najlepszy klon klasycznych wipeoutów na pieca. Na filmikach feeling jest niesamowity, zwłaszcza jeśli zarzuci się wyścig w wyższych klasach prędkości (2 filmik). Mnie najbardziej przypomina to W3:SE pod względem modelu lotu, co dodatkowo uskutecznia jaranko tą pozycją. omg, OMG, :ohboy:!!

Features

• 14 tracks in different locations
  • 13 teams setup for different play styles
  • 5 gamemodes - Arcade, Time Trial, Free Play, Tournament and Survival
  • A variety of weapons for damaging and slowing other racers
  • Modding Tools - Track Editor, Ship Editor and Custom Sounds
  • Cockpit view - each ship has a unique cockpit!
  • A soundtrack full of songs inspired by electronic music from the 90s

W weekend biorę się za testowanie :exact:

edit: granie w to na dżoju:

:fsg::banderas::obama: Edytowane przez columbo
Opublikowano

Aż mi się przypomniała inna gra, Hover Ace. Dawniej nie miałem konsoli i nie wiedziałem o żadnych Wipeoutach, grałem za to w ten właśnie tytuł:

To mi się w nim wciąż podoba, że grafika celowała raczej w realizm, a nie tęczogwałt konsolowych odpowiedników. Rok temu pobrałem gdzieś i nawet ciekawie mi się grało, zwłaszcza grafika nie wygląda tragicznie, wciąż daje się na to patrzeć i w mojej opinii od tej strony gra wciąż się trzyma. Zastanawia mnie, czy ktoś jeszcze to zna.

Opublikowano

Tego Hover Ace nie znam, ale ten Ballistic jest na steam za free! Early Acces i za free - no i tak powinno być. A ile to już wsparłem projektów Early Acces i po roku, czy nawet dłużej - dalej "wczesny dostęp".

Opublikowano

Ogrywałem w grudniu. Na tamten moment, były freezy płynności grafiki do 0 klatek w zupełnie przypadkowych momentach. A to było juz sporo po tym, jak przestali to łatać. Olać tą spyerdoloną grę i tyle.

posiadacz radeona?

Opublikowano

Wie ktos z was moze cos wiecej na temat tego wydania Zero Time Dillema wraz z poprzednimi czesciamia na PC? jaks ie to ma nazywac albo kiedy premiera?

Mają się nazywać 

999: Nine Persons, Nine Hours, Nine Doors and Zero Escape: Virtue’s Last Reward

kiedy premiera to nie wiadomo

• 2 tygodnie później...