C1REX 16 Opublikowano 24 września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 września 2020 6 minutes ago, columbo said: xD Piękny cytat. Idealny na nadejście nowej generacji konsol z płatnymi patchami do remasterów i kart do PC za 1,5 średniej krajowej. Ja tam widzę karty graficzne, które starczają na kilka lat, a nie miesięcy i konsole z setkami gier za 4zl. Wolę patrzeć optymistycznie na życie i ignorować pazerne sony. Ps4 było chyba za dobre dla nich. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 436 Opublikowano 24 września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 września 2020 najlepszy czas by przejsc na pcmr w cenie konsoli new gen, tylko ze w najlepszej jakosci Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 26 września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 września 2020 Uwaga na 3080 od partnerów. Wygląda na to, że oszczędzają na kondensatorach co powoduje zakłócenia w przesyłaniu prądu i może prowadzić do crashy. Więcej info: Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 895 Opublikowano 26 września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 września 2020 Mam nadzieje ,że 3070 od zewnętrznych firm będą już dopracowane. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 27 września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 września 2020 No ja poczekam do kwietnia -czerwca 2021 wtedy powinno być bez bolączek startowych a i spokojnie będę mógł w sklepie wybrać co mnie interesuje a nie to co akurat jest dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 27 września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 września 2020 Ja wziałem strixa 3080 ale wątpie żebym go dostał w pazdzierniku. Coś czuję że w tym roku ssanie na konsole bedzie wyebhane w kosmos. Na rtxy już jest jakiś (pipi)a szał. Ceny poszły w kosmos ale i tak się sprzedaje. Pogadałem trochę z dystrybucją i jest tak że oni sami nie wiedzą kiedy karty bedą wgole dostępne. Fabryki cisną ile się da a i tak to jest kropla w morzu potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 27 września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 września 2020 1 godzinę temu, mozi napisał: Ja wziałem strixa 3080 ale wątpie żebym go dostał w pazdzierniku. Coś czuję że w tym roku ssanie na konsole bedzie wyebhane w kosmos. Na rtxy już jest jakiś (pipi)a szał. Ceny poszły w kosmos ale i tak się sprzedaje. Pogadałem trochę z dystrybucją i jest tak że oni sami nie wiedzą kiedy karty bedą wgole dostępne. Fabryki cisną ile się da a i tak to jest kropla w morzu potrzeb. No dlatego oled i konsola w tym wygrały. Ja jeszcze biłem się z myślami na początku tygodnia ale cholera promocja na tv mnie przekonała. Też chciałem konkretny model a teraz widzę bardziej walkę aby jakikolwiek 3080 dostać. Ja zawsze lubiłem wybierać albo MSI albo zotac. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 27 września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 września 2020 1 godzinę temu, blantman napisał: No dlatego oled i konsola w tym wygrały. Ja jeszcze biłem się z myślami na początku tygodnia ale cholera promocja na tv mnie przekonała. Też chciałem konkretny model a teraz widzę bardziej walkę aby jakikolwiek 3080 dostać. Ja zawsze lubiłem wybierać albo MSI albo zotac. A czemu tv zmieniłeś? Miałeś ztcp samsunga z hdr spoko model. Pisałeś że czern itd ale jest jakiś inny powód? Ja siedze jeszcze na oledzie b6 65' i w sumie nie widzę sensu zmiany. I tak więcej jak 60 fps w 4k nie zosbcze ani na PC w grach aaa ani na konsoli. Gsync w sumie fajny ale przezyje bez tego. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 28 września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 września 2020 7 godzin temu, mozi napisał: A czemu tv zmieniłeś? Miałeś ztcp samsunga z hdr spoko model. Pisałeś że czern itd ale jest jakiś inny powód? Ja siedze jeszcze na oledzie b6 65' i w sumie nie widzę sensu zmiany. I tak więcej jak 60 fps w 4k nie zosbcze ani na PC w grach aaa ani na konsoli. Gsync w sumie fajny ale przezyje bez tego. No chodziło przede wszystkim o jakość obrazu. Oleda widziałem u znajomych więc to jak dzień i noc taka różnica. A dodatkowo miałem 55 cali i swędziało te 65 A te gsync czy freesync traktuje jako dodatkowy bajer. W końcu planuje ten komp złożyć. Niestety w tym roku jest tak jak się spodziewałem z częściami. A poza cyberpunkiem szczerze nie było gry której mój komp by nie odpalił a w którą chciałbym zagrać. Bo i ac valhalla, watch dogs czy mafia remake mogę ograć spokojnie na xbox series x z patchem pod next gena. Chce też (wiem zaraz będą podśmiechujki) poczekać na nowe procki od amd. Bo na kompa przeznaczyć chcę jakieś 10k z monitorem i cholera nie chce aby mi procek bottleneckował kartę. Plus kupować będe tylko niereferenta i tutaj też kłopot na razie z dostępnością mnie interesującego rtx:) Myslę kwiecień 2021 będzie już spokojniej i wszystko będzie wiadome. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 28 września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 września 2020 15 godzin temu, mozi napisał: Ja wziałem strixa 3080 ale wątpie żebym go dostał w pazdzierniku. Coś czuję że w tym roku ssanie na konsole bedzie wyebhane w kosmos. Na rtxy już jest jakiś (pipi)a szał. Ceny poszły w kosmos ale i tak się sprzedaje. Pogadałem trochę z dystrybucją i jest tak że oni sami nie wiedzą kiedy karty bedą wgole dostępne. Fabryki cisną ile się da a i tak to jest kropla w morzu potrzeb. Ssanie jest na tyle duże że mimo preorderu cieszyć się będe jak 3080 trio dostane do premiery Shadowlands ale w to wątpie. Konsole to już kompletnie odpał xsx zapisy dopiero na 3 rzut konsol a ps5 dopiero początek 2021. Cytuj Odnośnik do komentarza
UberAdi 2 284 Opublikowano 28 września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 września 2020 Ja miałem polować na 3080 przed końcem roku ale kupie sobie tylko jakiś fajny monitor na razie a karta poczeka. Mam obecnie 2070 i zostawię ją aż ten hype związany z nową serią kart opadnie. Poczekam na ofertę AMD i premierę 3080 TI, wtedy pomyślę co brać. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 28 września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 września 2020 @UberAdi - serio rozważałeś zmianę z 2070? Dla zmiany z 1440p na 4K? Cytuj Odnośnik do komentarza
UberAdi 2 284 Opublikowano 28 września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 września 2020 (edytowane) Tak. Planowałem zakup nowego sprzętu na koniec tego roku od jakiegoś czasu, myślałem pierwotnie o nowym TV + konsoli lecz po revealu Sony i MS wyszło tak, że nowe konsole nie mają mi nic do zaoferowania na ten moment. No a Nvidia wyskoczyła z tą 3080tką więc upgrade do setupu 4k wydał mi się fajnym pomysłem. Edytowane 28 września 2020 przez UberAdi Cytuj Odnośnik do komentarza
MatekDM 1 299 Opublikowano 28 września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 września 2020 2 godziny temu, C1REX napisał: @UberAdi - serio rozważałeś zmianę z 2070? Dla zmiany z 1440p na 4K? Przecież 3080 jest wydajniejsza od 2070 ponad 2,5x. Jak dysponujesz monitorem 144/165 Hz w 2K to taka wymiana jest bardzo uzasadniona. Ostatnio testowałem te kartę, to w takim Wiedźminie 3 czy Horizon 4 miałem po 150 klatek (oczywiście to wartość zmienna + grałem na monitorze 165 Hz) i różnica względem 60 była olbrzymia. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 28 września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 września 2020 2 godziny temu, C1REX napisał: @UberAdi - serio rozważałeś zmianę z 2070? Dla zmiany z 1440p na 4K? W sumie moja 2080ti msi trio potrafiła się dusić w niektórych grach 1440p/60fps. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 28 września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 września 2020 Dzięki chłopaki za odpowiedź. Sam mam PC od około pół roku i dopiero niedawno zaczynam grać na nim więcej, niż na ps4pro. Grafika jest tak kosmicznie lepsza od aktualnych konsol, że opad szczęki mam czasami. Gram na 4K TV, więc nie rozważałem więcej niż 60fps, a 4K wygląda dla mnie prawie tak samo, jak 1440p. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 28 września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 września 2020 17 godzin temu, mozi napisał: A czemu tv zmieniłeś? Miałeś ztcp samsunga z hdr spoko model. Pisałeś że czern itd ale jest jakiś inny powód? Ja siedze jeszcze na oledzie b6 65' i w sumie nie widzę sensu zmiany. I tak więcej jak 60 fps w 4k nie zosbcze ani na PC w grach aaa ani na konsoli. Gsync w sumie fajny ale przezyje bez tego. A nie potrzebujesz HDMI 2.1 do 60 fpsów w 4k? Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 28 września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 września 2020 Nie. Dlaczego? 2.0 daje 4k 60fp hdr. 2.1 to 4k 120fps z tcw. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 28 września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 września 2020 22 minutes ago, estel said: A nie potrzebujesz HDMI 2.1 do 60 fpsów w 4k? 2.0 starcza, ale wiele w wielu TV nie każdy HDMI port ma w tym formacie. Mój ma 4 porty HDMI i tylko dwa obsługują 4K60HzHDR. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 28 września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 września 2020 Aaa ok, mb. Myslalem ze 2.1 jest potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 838 Opublikowano 28 września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 września 2020 12 godzin temu, blantman napisał: A poza cyberpunkiem szczerze nie było gry której mój komp by nie odpalił a w którą chciałbym zagrać. Bo i ac valhalla, watch dogs czy mafia remake mogę ograć spokojnie na xbox series x z patchem pod next gena. Tak ogólnie w jakim celu chcesz wydać 10k na kompa? Tylko gry? Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 28 września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 września 2020 11 minut temu, iluck85 napisał: Tak ogólnie w jakim celu chcesz wydać 10k na kompa? Tylko gry? No do gier na kilka lat:) 10 k to będzie mój górny limit z ultrapanorama. To wcale nie tak dużo jak kupujesz z naprawdę dobrym monitorem. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 838 Opublikowano 28 września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 września 2020 Tak, kupowałem nie tak dawno. Monitor i karta graficzna. 50% całości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 895 Opublikowano 28 września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 września 2020 (edytowane) Sam bardzo dobry monitor to 5k. Sam zwiększyłem niedawno budżet na ten cel z 3 do 5k po studiowaniu recenzji. Monitor jednak kupuje się na dłużej niż parę lat. Edytowane 28 września 2020 przez Ukukuki Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 28 września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 września 2020 Wolicie monitor, czy 65' TV do gier typowo konsolowych? Ja osobiście gram na monitorze tylko w tekkena, bo minimalnie bardziej responsywny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi