Opublikowano 29 października 20204 l W dniu 29.10.2020 o 05:56, Ukukuki napisał(a): U zielonych nie ma alternatywy dla 6800 więc dla mnie wybór jest jasny. Kupowanie 3070 z 8GB pamięci mija się z celem. Ulepszona wersja wyjdzie nie wiadomo kiedy a na 3080 szkoda mi kasy. Do tego musiałbym wymienić jeszcze zasilacz. Nvidia narazie podobno skasowała plany wydawnicze kart z większą ilością vram. https://www.extremetech.com/gaming/316522-report-nvidia-may-have-canceled-high-vram-rtx-3070-3080-cards
Opublikowano 29 października 20204 l Nie nadążysz za nimi z tymi kartami. Teraz znowu ponoć ma być karta 3080ti z większą pamiecią pewnie za 1k €.. taka konkurencja dla Amd za tą kasę.
Opublikowano 29 października 20204 l Bawic sie w czekanie na karte o 10-15% wiecej mocy, a tym VRAM to tez bym sie nie przejmowal w 3070 bo i tak karta nie jest zbyt robiona pod 4K ale bardziej 1440p 120+fps zostane chyba przy czekaniu na 3080, ale to jeszcze sie okaze przez nastepne kilka dni
Opublikowano 29 października 20204 l Jeśli czytało się plotki, to niewiele jest tu zaskakujących sytuacji. Nvidia podobno znała plany AMD. 3080 od początku miała mieć papierową premierę z bardzo limitowanym nakładem. Nvidia dała super niską marżę na tą kartę (połowę tego co zawsze) i nie chcą za tyle sprzedawać. Karty z większą ilością ram miały być sporo droższe i w normalnych dla Nvidii cenach. Niestety chyba się przeliczyli, bo niewielu spodziewało się kart amd rywalizujących z 3090. Będzie się działo, bo w tej generacji gry będą optymalizowane pod karty graficzne amd w konsolach, które są w tej samej technologii co na PC.
Opublikowano 29 października 20204 l Bez kitu jak ten typ coś piszę to zawsze jest "podobno" i dalej jakieś sensacyjne bzdury rodem z gazety FAKT. Pierwszy user na forum którego mam ochotę dodać do ignorowanych.
Opublikowano 29 października 20204 l No to mam rozkminę pomiędzy 6800 a 6800 XT. Poczeka się na jakieś testy, acz skoro celuję w 4K60 to raczej wypadałoby brać XT
Opublikowano 29 października 20204 l W dniu 29.10.2020 o 11:55, UberAdi napisał(a): Pierwszy user na forum którego mam ochotę dodać do ignorowanych. Polecam ten krok, jakość forumka skacze po nim mocno w górę.
Opublikowano 29 października 20204 l W dniu 29.10.2020 o 11:56, Frantik napisał(a): No to mam rozkminę pomiędzy 6800 a 6800 XT. Poczeka się na jakieś testy, acz skoro celuję w 4K60 to raczej wypadałoby brać XT Tez celuje w 4k60 wiec min. to jest 3080 / 6800 XT
Opublikowano 29 października 20204 l W dniu 29.10.2020 o 12:51, Ukukuki napisał(a): Ja w 1440p ale chcę więcej klatek niż 60 i wysokie detale. To uważam ze 3070/6800 powinno być perfekto ( = wydajnosc 2080 Ti)
Opublikowano 29 października 20204 l No krindżowe te filmy. Musiałem wstać z gamingowego fotela i rozchodzić tą żenadę.
Opublikowano 29 października 20204 l Wrzucam ciekawy filmik i kanał na Youtubie odnośnie nowości PC i konsol. Koleś skupia się na samym hardware. Nie jest to duży kanał, ale ma super wtyki i wiele najlepszych plotek zaczyna się u niego. Coraz więcej innych kanałów się na niego zaczyna powoływać, bo lista kiedy miał rację ciągle się wydłuża. Pokaż ukrytą zawartość
Opublikowano 30 października 20204 l W dniu 29.10.2020 o 22:46, MarekCol napisał(a): 2 godziny XD Pisałeś to na serio czy na minę wlazłem? Serio, ale raczej dla zajawkowiczów. Ja go sobie w samochodzie puszczam, jak w korkach londyńskich stoję. Koleś zna ludzi z branży i faktycznie często jest pierwszy w newsach. Nie tylko dwu godzinne podcasty robi - klasyczne 10 minutowce też ma. Edytowane 30 października 20204 l przez C1REX
Opublikowano 30 października 20204 l No gościu spoko robi materiał, ale ja już jestem trochę zmęczony tymi spekulacjami, która karta jest lepsza (o te 5%) AMD zrobiło niezły show a NVIDIA nie pomaga sobie brakiem kart, ale teraz tylko trzeba czekać na prawdziwe benchmarki a nie słupki od AMD (gdzie maja włączone wszystkie swoje ficzery i pisz: liczba do max fps a nie żadne avg albo lowest 1%) chce wsadzić nowa kartę, odpalić Cyberpunka i cieszyć się życiem jak dzieciaki pójdą spać, a tu ani tego ani tego
Opublikowano 30 października 20204 l Ja też czekam na testy, porówna się co lepsze w danej cenie. Jednak jestem bardziej skłonny kupić coś od AMD które dało więcej pamięci. Chyba ,że wypadną kiepsko wtedy czekam na rewizję kart od zielonych z większą ilością pamięci. Teraz mam 2060 super i w sumie to jest tylko mój kaprys w temacie wymiany karty. Jak na razie wszystko w co gram działa pięknie na ultra.
Opublikowano 30 października 20204 l A po co Ci wiecej pamięci? Myślisz że będzie brakować? Do gier w 4k i tak będzie wszystko optymalizane do tego co jest.
Opublikowano 31 października 20204 l Wydaje mi się ,że taka karta dłużej pożyje. Niedługo wlecą gierki pisane tylko pod nową generację, wzrost rozmiaru tekstur itp. Myślicie ,że pod 1440p karta z 8GB wystarczy na te 4 lata komfortowego grania?