Skocz do zawartości

Ogólne pecetowe pierdu-pierdu

Gość ako

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, bluber napisał:

Przez krypto tak wyje,balo, że widze, że 2060 s ludzie wystawiają po 2k+ xd

Kek, sprawdziłem swoją i najtaniej to 2k czyli więcej niż ja dałem za nówkę. xD

Opublikowano (edytowane)

Jak tak dalej pójdzie to upchnę za dobre pieniądze stare GTX 780 co gdzieś tam w szafie mam (GTX 480 zostawiam na pamiątkę, robi jako dobry piecyk z temperatura 105°c podczas grania)

Edytowane przez Labtec
Opublikowano

Teraz to nawet i 1660 Super dobrego modelu się nie dostanie. Z ciekawości sprawdziłem swoją 1660 która kupiłem za tysiaczka w te święta, teraz ładnie ceny poleciały w górę:

1660gp.PNG

Opublikowano

Według wieści z CES z Nvidiami sytuacja może się w miarę unormować... pod koniec kwietnia. AMD terminami nie rzuca, jeno zapewnia, że są świadomi problemów z dostępnością i oczywiście nad nimi gorączkowo pracują

No i zapowiedzieli premierę Radeonów 6700(XT) w pierwszej połowie roku :lapka:

Opublikowano

Wygląda na to że szybko nie będzie lepiej o ile kiedykolwiek będzie. Planowałem poczekać do wiosny i skompletować nowego kompa bo mój już leciwy, ale chyba trzeba będzie przygotować sporo więcej kasy na to.

https://www.dobreprogramy.pl/Ceny-kart-graficznych-wzrosna-nawet-o-22-proc.-EVGA-i-Zotac-potwierdzaja-podwyzki,News,112786.html

Opublikowano

Aj, jak ja teraz pluję sobie w brodę, że zawahałem się na premierze RX-a 6800. 2950zł mi było za drogo, no to teraz mogę sobie co najwyżej polować na tę samą kartę za 4100:pawel:

Opublikowano

Problem dostępności nie dotyczy tylko GPU. Masa różnego sprzętu ma spore problemy z dostępnością i cenami. 

Swój PC złożyłem w lutym zeszłego roku i zupełnym przypadkiem to był ostatni moment przed problemami.

Opublikowano (edytowane)

1 fabryka w Chinach się zatrzyma to może nawet 10-15 innych fabryk tez się zatrzymać dzieki tej jednej, i teraz pewnie przez kilka lat nie wyrobią z tym

ci co mówili ze poczekają z kupnem to....teraz sobie poczekają, ja ogarnąłem gpu i konsole jak najszybciej się dało i teraz mam spokój na kilka lat ale to tylko dlatego ze mialem fundusze akurat teraz na to wszystko

Edytowane przez Labtec
Opublikowano
6 minutes ago, Labtec said:

Ale to tylko dlatego ze mialem fundusze akurat teraz na to wszystko

W obecnej sytuacji jakby się te fundusze Tobie skończyły, to zawsze możesz sprzedać i jeszcze zarobić.

Opublikowano
Godzinę temu, C1REX napisał:

W obecnej sytuacji jakby się te fundusze Tobie skończyły, to zawsze możesz sprzedać i jeszcze zarobić.

Ale było to tutaj już wałkowane, że na uj mi te pieniądze, jak nie będę miał na czym grać do końca 2021? Mevek Logic :mevek: