Skocz do zawartości

Ogólne pecetowe pierdu-pierdu

Featured Replies

Opublikowano

Dobra Krzychu bedzie te 60 fps w w3 rtx na 3080? 

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Wyświetleń 434,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Zrobiłem sobie dziś prezent na gwiazdkę. Do Oleda C2 42 przyda się trochę dodatkowej pary, 3090 Suprim X idzie zatem na Ebay. 4090 też chciałem Suprima, ale z różnych przyczyn padło na Gaming X T

• SpacierShark123
    SpacierShark123

Samo życie Panowie ... samo życie ...

• Będzie dziś składane, jaram się jak dziecko 

Opublikowano

3080 roczne EVGA kupiłem za 2900. 

Ogólnie w takich cenach można wyrwać te karty i to jest dobra cena.

Opublikowano

No ja pewnie wystawie Gigabyte Gaming OC za jakieś 2500, może szybko zejdzie. 

Opublikowano
12 minut temu, KrYcHu_89 napisał:

Ja się wstrzymam szukam 4090 tufa albo suprima liquid ale nigdzie nie ma za normalne pieniądze. Zresztą zobaczę co bedzie nie bede kupował karty za 10k dla 8 letniej gry. 

Opublikowano
17 minut temu, easye napisał:

3080? Od ręki kupuje.

mam papiery, kupiona 2020-12-03, jakbyś chciał kupić to zapraszam na PW, bo jutro leci na OLX :D. 

Opublikowano

Nie warto, bo to skaluje Ci rozdzielczość w 85%, żebyś miał płynniejszy obraz.

Opublikowano

Humble Bundle robi trochę powtórek jakichś starych bundli. Warto sprawdzać oferty, bo kilka dobrych było.

Opublikowano

Mhm czyli amd też zjebało, ta generacja to ez skip. Pytanie tylko czy następna będzie lepsza czy będzie jeszcze gorzej. Czekam na rtx 50xx

Opublikowano
Mhm czyli amd też z(pipi)ało, ta generacja to ez skip. Pytanie tylko czy następna będzie lepsza czy będzie jeszcze gorzej. Czekam na rtx 50xx
Tyle, że 50XX ma być tym razem za 3 lata, nie za 2.
Opublikowano

DLa posiadaczy RTX 4080-4090, co za procka macie włożonego do setupu? Bo mój R5 3600 chyba się średnio nadaje. Zastanawiam się nad 5800x albo 5800xd3. 

Opublikowano
9 minut temu, PiPoLiNiO napisał:

Byłem święcie przekonany, że u Ciebie jakieś i9 12/13900 na @5.6GHz emoji16.pngemoji16.pngemoji16.png

E, w 4K jak już jest procek z wyższej półki to kolejny z jeszcze wyższej nie robi już praktycznie żadnej różnicy, więc póki co nie wymieniam.

Opublikowano

E, w 4K jak już jest procek z wyższej półki to kolejny z jeszcze wyższej nie robi już praktycznie żadnej różnicy, więc póki co nie wymieniam.
No wiem, dlatego nie zamieniłem bo różnica w 4k sięga często 0-2 fps. A worek kasy wymiana platformy. To samo z ddr5.

Po prostu po Twoich postach myślałem, że siedzisz na jakiejś wykręconej i9 :)
Opublikowano

nie zdziwiłbym się, jak nawet 3600 w 4k dużych braków nie miał przy 4090.

Od 1440p 99% grafiki w 99% grach to wyłącznie karta graficzna.

Opublikowano

Kompletnie umknął mi ten Bundle. Z tego co widzę był w Marcu i miał jeszcze parę innych gier w pakiecie.

Skoro tak wszystko powtarzają, to ciekawe, czy powtórzą bundla z serią Resident Evil.

Opublikowano
17 godzin temu, easye napisał:

nie zdziwiłbym się, jak nawet 3600 w 4k dużych braków nie miał przy 4090.

Od 1440p 99% grafiki w 99% grach to wyłącznie karta graficzna.

Niby tak, z drugiej strony ciężko znaleźć benchmarki rtxa 4080 i 4090 na R5 3600, raczej wszystko na 5xxx, najczęściej polecany obecnie 5800xd3, to chyba max co mogę wsadzić na swoją płytę do gier. 

Opublikowano

No a 99% testów procesorów jest w 1080p... właśnie dlatego że w każdej innej rozdzielczości praktycznie większych różnic nie ma.

5800 starczy Ci na bank. 

Osobiście bym jednak najpierw po prostu włożył kartę i sam przetestował leciwego Ryzena.