Skocz do zawartości

Ogólne pecetowe pierdu-pierdu

Gość ako

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dopiero z filmiku SkillUpa dowiedziałem się, że to już wyszło :nosacz: Jak ktoś wkleja po sieci te wszystkie "PS2 Manifesto" gdzie ludzie płaczą za krótszymi, tańszymi grami które zamiast masy zbędnego contentu dostarczają po prostu fun skupiony wokół jednego pomysłu to lepiej trafić nie mógł. Platformówka 3D przypominająca trochę Bomb Rush Cyberfunk, trochę Splatoona, wszystko podane w pięknej oprawie i podlane sosem z szukania znajdziek, szlifowania wyników i robienia wyższych rang w levelach. Polecam gorąco, 9 dyszek na Steamku bożym.

I śmiga pysznie na deczku

Opublikowano

RYEZN-9000-768x307.jpg

Premiere 31 Lipca, oficjalnej ceny nie ma jeszcze. Paru leakerow twierdzi ze cena bedzie taka sama jak poprzednia seria. 

Imo jak ktos ma plan kupic 9900X albo 9950X to jednak lepiej poczekac na wersje 9900X3D i 9950X3D ktora ma byc w Q4.

Opublikowano

Niedawno złożyłem pc i był to zakup impulsywny i nie do końca wszystko przemyślałem. Przyoszczędził bym na obudowie, chlodzeniu, zasilaczu bo mocno tam poszalałem i założył na am5 wraz z 7800 x3d. Jednak am5 jeszcze pożyje a 1700 już jest martwa. Człowiek jak się nakręci to później popełnia błędy. Żeby nie było i tak jestem mega zadowolony z tego jak mi wszystko działa. W późniejszym czasie zamiast podmienić samo CPU będzie trzeba zmienić i płytę, ale to się wszystko da.

Opublikowano
9 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

ja lecę na Ryzen 3600, miałem niedawno zmieniać na 7600 + oczywiście nowa płyta na AM5 i DDR5, ale dobrze, że wyszło jak wyszło, weźmie się 9600X xd

No na 3600 to już połowa gier się krztusi od 2 lat, więc już czas :). 

Opublikowano

I tak długo wytrzymaliście patrząc że w swoim czasie można było wymienić 3600 na 5600 za grosze, do tego niemalże w każdej płycie było wsparcie dla 5800X3D, a ten juz radzi sobie do dzisiaj i pewnie jeszcze posłuży...

Opublikowano

upgrade do 5800x3D z 3600 w swoim czasie wyszedł mi jakieś 600 czy 700 zł i nadal nie czuje potrzeby przechodzenia na nowa platformę, skoro w każdej grze mam 100fpsów +.

A z tego co pamiętam to 5600 to był niezły przeskok w procku - za całe 200 zł. 

Opublikowano

3600 nawet dzisiaj do konsolowych portów złoto no ale w cyberku pasuje mieć już coś lepszego albo do nadchodzącego Kingdom Come 2. Miło wspominam ten procek i w sumie żałuję ,że przesiadłem się na "przyszłościowy" socket od intela. 

Opublikowano
20 minut temu, Ukukuki napisał(a):

3600 nawet dzisiaj do konsolowych portów złoto no ale w cyberku pasuje mieć już coś lepszego albo do nadchodzącego Kingdom Come 2. Miło wspominam ten procek i w sumie żałuję ,że przesiadłem się na "przyszłościowy" socket od intela. 

30 minut temu, easye napisał(a):

I tak długo wytrzymaliście patrząc że w swoim czasie można było wymienić 3600 na 5600 za grosze, do tego niemalże w każdej płycie było wsparcie dla 5800X3D, a ten juz radzi sobie do dzisiaj i pewnie jeszcze posłuży...

Ja zmieniłem jakoś rok temu właśnie dla Cyberka DLC, Starfielda I BG3, wszystkie dostały mega boosta przez zmianę CPU, który strasznie bootleneckował już wszystko. 

Opublikowano
W dniu 3.06.2024 o 22:04, easye napisał(a):

upgrade do 5800x3D z 3600 w swoim czasie wyszedł mi jakieś 600 czy 700 zł i nadal nie czuje potrzeby przechodzenia na nowa platformę, skoro w każdej grze mam 100fpsów +.

A z tego co pamiętam to 5600 to był niezły przeskok w procku - za całe 200 zł. 

Siedzę teraz na 5600 i pierwotnie plan był na upgrade do 5800x3d ale patrząc na ceny 7800x3d to się chyba już średnio opłaca. Chyba wolę dołożyć do nowej platformy i mieć topkę.

Opublikowano
20 minut temu, Wooyek napisał(a):

Czy takie duże obniżki co wjeżdżają kilka? razy w roku na Steam, choćby teraz 27 czerwca startuje summer sale obejmuje cały asortyment gier czy tylko wybrane? 

Cały nie, nowości z reguły nie dostają od razu obniżki, a jak coś to 10%, ale znakomita większość innych tytułów dostaje. 

• Dzięki 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak się zastanawiam czy się opłaca zamienić ryzena 5600 na 5700x3d. Za dużo to raczej nie da w 1440p, musiał bym mieć mocniejszą kartę. Ale kurde trochę kusi za 7 stówek 3d cache się zawsze przyda.

Opublikowano

Ja się chyba powoli będę przymierzał do przesiadki na AM5 i 7800X3D bo ten mój R5 3600 to już trochę beka aczkolwiek w 1440p nie ma większych problemów. Pierwsza lekka zadyszka to Hellblade II a że silnik staje się bardziej popularny i zasobożerny w kwestii CPU to chyba trzeba się przesiąść szybciej niż później zwłaszcza że mobo+cpu+ramy można wyrwać spokojnie za jakieś 2700.  

Opublikowano
W dniu 18.06.2024 o 21:59, creatinfreak napisał(a):

Nie wiem jaką masz kartę, ale pierwszy lepszy filmik i ja nie widzę sensu wymieniać. Na am4 jeżeli już zmieniać to na top co można wsadzić czyli 5800x3d, albo zmiana platformy.

https://youtu.be/4DpQ0tZQCrw?si=UvkAkJCzaRLA1Ma9

5700x3d jest na ali za 700 zł więc bez sensu 5800 za 1300. Też uznałem, że nie ma sensu i poczekam jeszcze z rok czy dwa i przejdę na am5.