Czoperrr 5 083 Opublikowano 5 października Opublikowano 5 października 20 minutes ago, creatinfreak said: Nawet nie trzeba modów. Odpalasz starszą grę i otwierasz oczy, że to może tak dobrze wyglądać i być płynne. Sam grałem w okolicach premiery w days gone w 30 niestabilnych klatkach i może 1080p na PS4, teraz po kupnie pc przeszedłem w 4k@120 i to było zupełnie inne doświadczenie. Mówię to z perspektywy dwunastu lat bycia zatwardziałym konsolowcem (do których teraz za nic nie chcę wracać). Ale to wciąż days gone, stara gra. Muszę poczekać na naprawdę coś zajebistego czego nie będę mógł ograć na XSX żeby skusić się na taką inwestycję. Cytuj
Qbon 322 Opublikowano 5 października Opublikowano 5 października 24 minuty temu, creatinfreak napisał(a): Nawet nie trzeba modów. Odpalasz starszą grę i otwierasz oczy, że to może tak dobrze wyglądać i być płynne. Sam grałem w okolicach premiery w days gone w 30 niestabilnych klatkach i może 1080p na PS4, teraz po kupnie pc przeszedłem w 4k@120 i to było zupełnie inne doświadczenie. Mówię to z perspektywy dwunastu lat bycia zatwardziałym konsolowcem (do których teraz za nic nie chcę wracać). Mam podobnie. A co do modów to są opcjonalne, wiadomo ale w przypadku niektórych gier w zależności od tego na ile pozwala silnik można sporo sobie pozmieniać pod siebie i nie chodzi mi nawet o grafikę ale o sam gameplay, np Wiedźmin 3. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 5 października Opublikowano 5 października Days gone to tylko przykład. Nowe gierki też uogólniając na konsoli masz wybór 1080p@60 albo 4k@30, czasem jest też tryb 120 albo i samo 30 klatek jak w np hellblade. Na pc nie ma czegoś takiego. Odpalasz gierkę w lepszych detalach niż na konsoli i jak coś chrupie, przełącza 2-3 opcje i już masz płynnie jak pan Bóg przykazał. Cytuj
SpacierShark123 1 494 Opublikowano 5 października Opublikowano 5 października Mniejsza z grafiką i klatkami dzisiaj przejrzałem na oczy w kwestii góry PC nad konsolami, mod do God Of War Ragnarok wywalający woke barachło(oczywiście nexus już go zbanował i trzeba ściągać na lewo bo wiadomo w jakim świecie żyjemy) ale nie powiem patrząc na obraz poniżej zmieniający Angrbode wydaje mi się że gracze mają szanse uratować AC Shadows. C Cytuj
Chewie 144 Opublikowano 8 października Opublikowano 8 października (edytowane) Znowu 5080 to 5070 ze zmienioną nazwą Edytowane 8 października przez Chewie Cytuj
Paolo de Vesir 9 104 Opublikowano 8 października Opublikowano 8 października Może się nieco NVidia ocknie jak AMD pokaże FSR 4.0. Cytuj
Chewie 144 Opublikowano 8 października Opublikowano 8 października Ocknie się jak konsumenci przestaną kupować, widocznie nadal lubią być ruchani i nie szanują swoich pieniędzy. Cytuj
Czoperrr 5 083 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października Mnie zastanawia jaki będzie sufit nie do przebicia jeśli chodzi o moc i pobór prądu. Zapowiadana specyfikacja 5090 to jakiś kosmos. Cytuj
GearsUp 176 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października Sufit? Odpowiem za @tjery 1 Cytuj
tjery 1 222 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października Niee, poważnie się zastanowię nad zmianą, bo 4090 póki co ogarnia z nawiązką Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października Zobaczymy jak będzie z ceną i rzeczywistą wydajnością ale żeby od razu w ciemno? Fajnie jakby mieli jakiegoś dobrego kilera na start bo znowu cp2077 raczej nie będą tego reklamować. Cytuj
Ukukuki 6 944 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października Ciekawi mnie co będzie sprzedawać 5090. Zieloni jeszcze bardziej podkręcą RT? Chyba nie będą iść w 8k xd Cytuj
Czoperrr 5 083 Opublikowano 10 października Opublikowano 10 października Te 12GB w RTX 5070 to niezła beczunia. 12GB w 2025? 1 Cytuj
Ukukuki 6 944 Opublikowano 10 października Opublikowano 10 października 4 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a): Wspaniałe widełki, dalej nic nie wiadomo xD 1 Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 10 października Opublikowano 10 października Teraz niby frame gen zżera vram ale może wymyślili nową wersje że nie będzie tyle pamięci potrzebne? Zobaczymy. Cytuj
Chewie 144 Opublikowano 11 października Opublikowano 11 października 22 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a): 12 GB Wygląda na kolejny skip. Nie będę przecież zmieniał karty 16gb na 12 japierdole. 5080 to kastrat zostaje 5090 gdybym nie miał co robić z hajsem. Czas zmienić hobby. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października Po ponad 12 latach grania na padzie..... Ostatnie pół roku na pc też grałem na padzie. Ale czas się znowu nauczyć strzelać myszkiem. 3 Cytuj
krzysiek923 1 652 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października tylko uważaj, bo jak sie przyzwyczaisz, to już nie ma odwrotu i każdy monitor będzie gorszy, za mały. ja już tak bardzo się przyzwyczaiłem do obsługi pc na telewizorze m+k że nie chcę już korzystać z monitora, same wady dla mnie ma. oczywiście pomijam, że ktoś moiże nie mieć warunków Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października 12 minut temu, krzysiek923 napisał(a): tylko uważaj, bo jak sie przyzwyczaisz, to już nie ma odwrotu i każdy monitor będzie gorszy, za mały. ja już tak bardzo się przyzwyczaiłem do obsługi pc na telewizorze m+k że nie chcę już korzystać z monitora, same wady dla mnie ma. oczywiście pomijam, że ktoś moiże nie mieć warunków I dobrze, bo zbytnio nie mam gdzie biurka wstawić. Córka 7 lat to jeszcze muszę poczekać aż się wyprowadzi i będę mógł sobie zrobić kącik. Cytuj
smallv86 857 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października Jakies fajne podkladki do takiego grania na kanapie z M+K? Ja na kanapie gram tylko pad a wszystkie fpsy i rtsy jednak wygodniej na krzesle biurowym przy biorku. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października Mi teściu zrobił ładna sklejkę laminowaną do tego podkładka pod mysz. To na oparcia bądź kolana i gram. 1 Cytuj
dominalien 262 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października Fajny teściu, fajna decha. Cytuj
MarekCol 366 Opublikowano 18 października Opublikowano 18 października Ja, jebie, już chciałem pisać, że zgarbiony w salonie nad stolikiem do kawy gra, ale nie, teściu zrobił, że jest lepiej xd Teściu uratował sytuację xd Chłopie, zastanów się. Przecież widać, że ci niewygodnie xd Kanapa/Sofa w salonie to nie jest wysokość fotela gamingowego. Pierdol teścia i se kup coś ergonomicznego, co nie połamie ci kręgosłupa. 1 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi