KrYcHu_89 2 282 Opublikowano 24 października Opublikowano 24 października 2 minuty temu, tjery napisał(a): Nie, nie mylę się. Jak są okna w budynku to do budynku wpada światło, odbija się i oświetla wnętrze, dokładnie jak to robi HW RT w SH2. To co robi software lumen to żart. A jak sobie sprawdzałeś to zapewne żeby to z tym software lumenem jakoś wyglądało to musiałeś podbić jasność całej gry, bo inaczej miałeś ciemnię wszędzie, mimo rzędu okien w ścianach budynku, więc jak przełączałeś na chwilę na RT to przez zbyt dużą jasność gry wydawało Ci się, że jest za jasno. Zresztą filmik u góry wszystko pokazuje czarno na białym, nie ma się o co spierać. No i pokazuje, że SW Lumen dobrze zaimplementowany robi sporo za dużo mniej, w sensie wydajności. A akurat SH2 ma dobry HW RT, wiele gier ma gorszy. Akurat w tamtym zestawieniu pewnie wylądowałby w zieleni. Cytuj
tjery 1 222 Opublikowano 24 października Opublikowano 24 października (edytowane) 11 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): No i pokazuje, że SW Lumen dobrze zaimplementowany robi sporo za dużo mniej, w sensie wydajności. A akurat SH2 ma dobry HW RT, wiele gier ma gorszy. Akurat w tamtym zestawieniu pewnie wylądowałby w zieleni. No ale serio, co robi dobrze SW lumen? Odbicia są MEGA słabe, wnętrza czarne pomimo okien, AO prawie niewidoczne, ze słabą głębią. Więc za lepszą wydajność masz w tych elementach o wiele gorszą jakość. Oczywiście się jeszcze poprawię, w przypadku samego oświetlenia w SH2 dużo zależy od sceny, to nie jest przykład CP2077, gdzie grając z PT grasz w inną grę w stosunku do rastera, tu są sceny gdzie różnice w oświetleniu są ogromne, a są takie, gdzie różnice są niewielkie. Edytowane 24 października przez tjery Cytuj
Ukukuki 6 943 Opublikowano 24 października Opublikowano 24 października Nie wiem czy już widzieliście ale najnowsze procesory intela okazały się klapą, w grach oferują czasem wydajność na poziomie 12 generacji intela. Topowy procek czasem przegrywa z 13600 xD Chyba pierwszy raz w historii nowa generacja procesorów jest słabsza niż poprzednia. Co tam się w intelu dzieje to ja nie wiem. O tej fabryce w Polsce to możemy zapomnieć. Sumaryczna wydajność jest około 15% niższa w grach względem poprzedniej generacji procesorów! Jedyny plus to procki mają mniejsze zapotrzebowanie na prąd. Ultra 9 https://www.purepc.pl/intel-core-ultra-9-285k-test-recenzja-opinia-wydajnosc-premiera Utra 5 https://www.purepc.pl/intel-core-ultra-5-245k-test-recenzja-opinia-wydajnosc-premiera Jeśli tego nie da się połatać softem to ta premiera będzie jedną wielką katastrofą. Do tego chodzą słuchy ,że ta platforma nie będzie rozwijana. Jutro ma wlecieć test Ultra 7. Jak ktoś chciał wymienić procek to lepiej teraz bo szykuje się podwyżka cen starszych procków. 2 Cytuj
Paolo de Vesir 9 104 Opublikowano 24 października Opublikowano 24 października Patrząc, że planuję wymienić całą platformę w ciągu 2-3 miesięcy (zostawiając tylko kartę) to zwyczajnie nie widzę sensu brać się za coś innego niż AMD. Cytuj
Ukukuki 6 943 Opublikowano 24 października Opublikowano 24 października No obecnie i5 14600 za 900 zł wygrywa w grach z Ultra 9 285 za 2700 zł. Czegoś takiego w historii jeszcze nie było. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 24 października Opublikowano 24 października Co oni wydali? Procek bez hyper threading w 2024 więc każda gierka która porządnie korzysta z więcej niż 8 rdzeni/wątków będzie się dławiła bo będzie musiała korzystać z wolniejszych rdzeni. Ten 245K to jeszcze gorszy szrot bo tam jest tylko 6 rdzeni/wątków wysokiej wydajności. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 24 października Opublikowano 24 października Mój i5 14600k lepszy niż nowa 9. 1 Cytuj
tjery 1 222 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada (edytowane) Powiem wam, że zrobiłem ogromny błąd. Zacząłem cisnąć w Hearts of Iron IV, a że lubię ogólnie historię i szczególnie tematykę II Wojny to straciłem życie przez dwa tygodnie. Pojebana jest ta gra w pozytywnym sensie, najbardziej złożona rzecz w jaką grałem, próg wejścia kosmiczny (studiowanie wiki itd.), ale co to daje za satysfakcję jak już się trochę ogarnia to bania mała. Teraz trzecie podejście do próby obrony Polski idąc historyczną drogą przed wujkiem adolfem, dwa poprzednie po x godzin gry mnie wujek rozjechał do początku października 39. Właśnie skończyłem na końcu czerwca 39, zamiast spać myślę nad jutrzejszym wielkim rozstrzygnięciem. Co, gdzie, jak, kiedy. Takie gierki powinny być zakazane dla ludzi z rodziną, pracą itd. Edytowane 2 listopada przez tjery 1 Cytuj
Ukukuki 6 943 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada 4 godziny temu, tjery napisał(a): Powiem wam, że zrobiłem ogromny błąd. Zacząłem cisnąć w Hearts of Iron IV, a że lubię ogólnie historię i szczególnie tematykę II Wojny to straciłem życie przez dwa tygodnie. Pojebana jest ta gra w pozytywnym sensie, najbardziej złożona rzecz w jaką grałem, próg wejścia kosmiczny (studiowanie wiki itd.), ale co to daje za satysfakcję jak już się trochę ogarnia to bania mała. Teraz trzecie podejście do próby obrony Polski idąc historyczną drogą przed wujkiem adolfem, dwa poprzednie po x godzin gry mnie wujek rozjechał do początku października 39. Właśnie skończyłem na końcu czerwca 39, zamiast spać myślę nad jutrzejszym wielkim rozstrzygnięciem. Co, gdzie, jak, kiedy. Takie gierki powinny być zakazane dla ludzi z rodziną, pracą itd. Wargame albo 4x to jest kokaina. Na niektórych działają tak menadżery sportowe. Ja całe szczęście lubię strategie ale nie tego typu. Chociaż nigdy nie grałem w żadne wargame ale chyba nie chce. Żebyś nie skończył w piwnicy grając w mundurze Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada Mam problem w black myth wukong, od paru dni (ch4) zaczęła się sypać gra z komunikatem "Error: graphics driver crash A D3D12 device crash has been detected. If you frequently encounter this issue, please ensure you update to the latest graphics card driver and select perform a clean installation during the installation process."| Nie mam pojęcia co może być powodem. Próbowałam starsze stery, reinstal - nic nie daje. Czytam w sieci że sporo ludzi ma problem po aktualizacji gry. Ktoś ma jakiś pomysł co można spróbować? Siedzę na win10 cały czas. Może update do 11? Cytuj
Ukukuki 6 943 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada 3 minuty temu, mozi napisał(a): Mam problem w black myth wukong, od paru dni (ch4) zaczęła się sypać gra z komunikatem "Error: graphics driver crash A D3D12 device crash has been detected. If you frequently encounter this issue, please ensure you update to the latest graphics card driver and select perform a clean installation during the installation process."| Nie mam pojęcia co może być powodem. Próbowałam starsze stery, reinstal - nic nie daje. Czytam w sieci że sporo ludzi ma problem po aktualizacji gry. Ktoś ma jakiś pomysł co można spróbować? Siedzę na win10 cały czas. Może update do 11? A podobne komunikaty nie występują przy degradacji procesora 13 i 14 generacji? Kumpel miał z Diablo 4 jakieś komunikaty z kartą graficzną a okazało się ,ze to procesor już nie wyrabiał i faktycznie wymienili mu na gwarancji. Problemy ustały. 1 Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada 1 minutę temu, Ukukuki napisał(a): A podobne komunikaty nie występują przy degradacji procesora 13 i 14 generacji? Kumpel miał z Diablo 4 jakieś komunikaty z kartą graficzną a okazało się ,ze to procesor już nie wyrabiał i faktycznie wymienili mu na gwarancji. Problemy ustały. Kurna nie wiem - komplikacje szaderow przechodzi bez problemu, w sumie BIOS aktualizowałem jakiś czas temu. Sprawdzę. Zrobię testy occ. chociaż z tego co czytałem problemy zagłuszają ludzie z amd. Cytuj
Ukukuki 6 943 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada 44 minuty temu, mozi napisał(a): Kurna nie wiem - komplikacje szaderow przechodzi bez problemu, w sumie BIOS aktualizowałem jakiś czas temu. Sprawdzę. Zrobię testy occ. chociaż z tego co czytałem problemy zagłuszają ludzie z amd. To jak ten sam problem na AMD to na pewno nie to. Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada Spróbuję chyba BIOS podnieść bo widzę że jest nowszy, puszczę test Occt i jak nic nie da pewnie ddu i update windy. Wqrwia mnie to bo wczoraj na bossie mnie wyjebalo pod koniec walki. W sumie sprawdzę chyba w innej grze jeszcze czy się nie sypie. Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada Dobra dałem nowy BIOS i occt zero błędów po 10 min. Wg mnie to nie jest kwestia procka. Cytuj
Kosmos 2 711 Opublikowano 5 listopada Opublikowano 5 listopada W dniu 2.11.2024 o 02:07, tjery napisał(a): Powiem wam, że zrobiłem ogromny błąd. Zacząłem cisnąć w Hearts of Iron IV, a że lubię ogólnie historię i szczególnie tematykę II Wojny to straciłem życie przez dwa tygodnie. Pojebana jest ta gra w pozytywnym sensie, najbardziej złożona rzecz w jaką grałem, próg wejścia kosmiczny (studiowanie wiki itd.), ale co to daje za satysfakcję jak już się trochę ogarnia to bania mała. Teraz trzecie podejście do próby obrony Polski idąc historyczną drogą przed wujkiem adolfem, dwa poprzednie po x godzin gry mnie wujek rozjechał do początku października 39. Właśnie skończyłem na końcu czerwca 39, zamiast spać myślę nad jutrzejszym wielkim rozstrzygnięciem. Co, gdzie, jak, kiedy. Takie gierki powinny być zakazane dla ludzi z rodziną, pracą itd. Ja tak się wciągnąłem w Age of History 2. Ale przed chwilą polski twórca wydał część trzecią – dużo bardziej rozbudowaną. Miłośnicy gatunku powinni rzucić okiem, bo gra w cenie pizzy i zapewne nieco łatwiejsza od tytułów Paradoxu. Cytuj
Kaczi 821 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu hej ktoś tu gra w jakieś gry co operacyjne na PC? z chęcią pogram wspólnie w zasadzie niezależnie od gry czy gatunku jestem raczej casual gracz i posiadam pad jakby co :) Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu A jakie ciebie gry interesują? Bo w sumie to nie wiem w co by można w coopie pograć, chociaż zawsze chciałem ograć it takes two, bo podobno świetne, ale nigdy nie miałem okazji. Cytuj
Kaczi 821 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu zazwyczaj to gram jakieś action rpg albo rpg i różnego rodzaju RTSy, czasami też mmo. Indyków w zasadzie nie znam, i za młodu grało siię też w point and click ale to chyba bardziej single player. Ogólnie to jestem otwarty na nowe doświadczenia Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu To obadaj sobie gamepleje it takes two czy by Ci pasował taki rodzaj gry to możemy pyknąć. Cytuj
Kaczi 821 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu chyba az tak otwarty nie jestem, Ori w sumie mi się podobało ale też nigdy nie ukończyłem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi