krzysiek923 1 711 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Może kwestia blokady jakichś pakietów, odblokowania portów, NAT na PC? Cytuj
Bielik 748 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Polecam to sobie w ten sposób ustawić, bez pakietu ultimate nie ma sensu nawet się pakować w streaming. Na 1080/1440p rozdzielczości strumieniowania kolor czerwony go guwno rozmazane, dopiero przeskok na 4k to poprawił, jest to powiązane z chromą, ale na ten temat pewnie jakis Tjery by mógł więcej napisać. 1 Cytuj
number_nine 1 344 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 17 minut temu, krzysiek923 napisał(a): Może kwestia blokady jakichś pakietów, odblokowania portów, NAT na PC? nie wychodzi po prostu na to, że przy wymagających grach to kuleje, bo przy tych mniej obraz jest jak żyleta. Na łączu jeszcze spory zapas, staty pokazują, że komp w chmurze też się nie poci, a jakość obrazu mimo to słaba. @Bielik sprawdzę jeszcze z rozdzielczością po stronie apki, chociaż na reddicie twierdzili, że najlepiej mieć tam ustawione tak jak na wyświetlaczu Cytuj
krzysiek923 1 711 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu nie wiem, ja myślałem, że grafika w grze nie ma tutaj znaczenia, bo strumieniowany jest obraz Cytuj
number_nine 1 344 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu też tak myślałem. trzeba jednak trochę się pobawić i potestować różne opcje, z podniesioną rozdzielczością po stronie apki faktycznie obraz jest trochę bardziej ostry, później zobaczę jak to się sprawdzi na tv Cytuj
Bielik 748 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Pokaż jeszcze jaki masz wynik z wbudowanego testu łączą, może tam jest jakaś lipa. Cytuj
number_nine 1 344 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 50 minut temu, Bielik napisał(a): Pokaż jeszcze jaki masz wynik z wbudowanego testu łączą, może tam jest jakaś lipa. nieee no, mówiłem przeca, że jeszcze zapas jest łącze stabilne 100mb, staty w grze nie pokazywały wykorzystania większego jak 60-70% przy detalach High/Ultra i 4k w Indianie. Ten test za dużo nawet nie pokazuje poza tym, że ready to stream Cytuj
Bielik 748 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Masz rację, zobacz z jakiejś dłuższej sesji statystki połączenia czy masz jakies utracone pakiety i jakim kodekiem streamujesz, podobno AV1 wygląda sporo lepiej niż hevc x265 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi