Ukukuki 7 315 Opublikowano niedziela o 08:06 Opublikowano niedziela o 08:06 https://videocardz.com/newz/asus-radeon-rx-9070-xt-tuf-graphics-cards-gets-first-unboxing-video-ahead-of-launch Plotki i ploteczki, nowe karty AMD już u niektórych sprzedawców a dalej brak premiery, testów i ceny. Cytuj
SpacierShark123 1 518 Opublikowano niedziela o 11:03 Opublikowano niedziela o 11:03 W dniu 16.01.2025 o 19:15, tjery napisał(a): Przecież ten cały artykuł to jakaś bzdura. 20kilka fps w CP2077 w natywnym 4K z PT to jest na 4090. Podbijam w 1440p bez DLSS i FG wymaksowany CP2077 jest nie grywalny u mnie na 4090/9800x3d, przecież to jest żart tym bardziej że na 100% i 5090 tego nie ogarnie bo pod względem czystej mocy karta nie będzie 200% mocniejsza. Te wszystkie bajery nv mi nie przeszkadzają a nawet fajnie że są bo nie trzeba co generacje wymieniać karty bo obecna seria 4xxx dostanie nowe lepsze DLSS4 co pozwoli siedzieć jeszcze na nich przez długi czas ale brzmi to śmiesznie że karty za ponad 2000e nie potrafią ogarnąć kilkuletniej gry. A no i tak pisząc ogólnie o gamingu PC to UE5 powinien polecieć do śmieci, pierwszy raz spotykam się że za każdym razem uruchamiając grę mam ładować shadery gdzie na xbox-ie Stalker 2 odpala się z buta bez żadnego ładowania, QUO VADIS PC GAMING!? 1 Cytuj
tjery 1 305 Opublikowano niedziela o 14:33 Opublikowano niedziela o 14:33 (edytowane) 3 godziny temu, SpacierShark123 napisał(a): Podbijam w 1440p bez DLSS i FG wymaksowany CP2077 jest nie grywalny u mnie na 4090/9800x3d, przecież to jest żart tym bardziej że na 100% i 5090 tego nie ogarnie bo pod względem czystej mocy karta nie będzie 200% mocniejsza. Te wszystkie bajery nv mi nie przeszkadzają a nawet fajnie że są bo nie trzeba co generacje wymieniać karty bo obecna seria 4xxx dostanie nowe lepsze DLSS4 co pozwoli siedzieć jeszcze na nich przez długi czas ale brzmi to śmiesznie że karty za ponad 2000e nie potrafią ogarnąć kilkuletniej gry. A no i tak pisząc ogólnie o gamingu PC to UE5 powinien polecieć do śmieci, pierwszy raz spotykam się że za każdym razem uruchamiając grę mam ładować shadery gdzie na xbox-ie Stalker 2 odpala się z buta bez żadnego ładowania, QUO VADIS PC GAMING!? No akurat CP2077 z tak zaimplementowanym path tracingiem jest nie do ogarnięcia zwykłym rasterem i został dodany tylko i wyłącznie z myślą o DLSS i/lub FG. To, że CP2077 jest kilkuletnią grą też raczej nie ma tu znaczenia, bo wymaksowany na PC z PT to wciąż najlepiej wyglądająca graficznie gra jak wyszła do tej pory. Co do kompilacji shaderów w Stalkerze 2 to wina devów, wystarczy jedna kompilacja przy pierwszym uruchomieniu gry, można tą powtarzająca się co każde uruchomienie kompilację wyłączyć w ini. gry. Edytowane niedziela o 14:34 przez tjery 1 Cytuj
Qbon 391 Opublikowano niedziela o 16:08 Opublikowano niedziela o 16:08 1 godzinę temu, tjery napisał(a): No akurat CP2077 z tak zaimplementowanym path tracingiem jest nie do ogarnięcia zwykłym rasterem i został dodany tylko i wyłącznie z myślą o DLSS i/lub FG. To, że CP2077 jest kilkuletnią grą też raczej nie ma tu znaczenia, bo wymaksowany na PC z PT to wciąż najlepiej wyglądająca graficznie gra jak wyszła do tej pory. A z modami to już w ogóle, tak po prawdzie to żaden screen tego nie odda. 1 Cytuj
Rooofie 179 Opublikowano niedziela o 16:32 Opublikowano niedziela o 16:32 No zajebiście ale niebo się nie wczytało Cytuj
Paolo de Vesir 9 370 Opublikowano niedziela o 16:40 Opublikowano niedziela o 16:40 To mod na polską pogodę. Cytuj
tjery 1 305 Opublikowano niedziela o 16:45 Opublikowano niedziela o 16:45 (edytowane) 15 minut temu, Rooofie napisał(a): No zajebiście ale niebo się nie wczytało Tu też nie. Edytowane niedziela o 16:48 przez tjery Cytuj
Qbon 391 Opublikowano niedziela o 17:01 Opublikowano niedziela o 17:01 Normalny system pogodowy w grze, raz słońce, raz zachmurzenie, innym razem deszcz Cytuj
Rooofie 179 Opublikowano niedziela o 17:29 Opublikowano niedziela o 17:29 (edytowane) Próbowałem kiedyś grać z tym chujowym modem i moja pogoda wyglądała cały czas jak na tym twoim screenie albo jak na poniższym gameplayu. Ciągłe białe niebo, bez jakichkolwiek oznak chmur. Już myślałem, że mi się telewizor rozkalibrował ale nie nie, to po prostu zjebany mod. Nie wygląda to ani fajnie ani realistycznie. Przypomina to mody do GTA 5 z ciągle padającym deszczem jak podczas jakiegos tsunami. Edytowane niedziela o 17:30 przez Rooofie Cytuj
tjery 1 305 Opublikowano niedziela o 17:38 Opublikowano niedziela o 17:38 (edytowane) 12 minut temu, Rooofie napisał(a): Próbowałem kiedyś grać z tym chujowym modem i moja pogoda wyglądała cały czas jak na tym twoim screenie albo jak na poniższym gameplayu. Ciągłe białe niebo, bez jakichkolwiek oznak chmur. Już myślałem, że mi się telewizor rozkalibrował ale nie nie, to po prostu zjebany mod. Nie wygląda to ani fajnie ani realistycznie. No bo ten mod zmienia zapewne pogodę na ciągłe Overcast, wygląda to bardzo fajnie, ale cały czas tak to bezsens. O wiele lepsze są mody co usprawniają już obecne w grze rodzaje pogody i do tego dodają nowe rodzaje + nowe rodzaje chmur, o wiele więcej różnych przejść między pogodami itd. Jak np. ten https://www.nexusmods.com/cyberpunk2077/mods/3901 Edytowane niedziela o 17:41 przez tjery Cytuj
Rooofie 179 Opublikowano niedziela o 17:43 Opublikowano niedziela o 17:43 2 minuty temu, tjery napisał(a): No bo ten mod zmienia zapewne pogodę na ciągłe Overcast, wygląda to bardzo fajnie, ale cały czas tak to bezsens. O wiele lepsze są mody co usprawniają już obecne w grze rodzaje pogody i do tego dodają nowe rodzaje + nowe rodzaje chmur, o wiele więcej różnych przejść między pogodami itd. Otóż to. Któryś z tych modów gryzie się z modem Enhanced Weather, który był dla mnie totalnym game changerem. W końcu wprowadzał jakikolwiek zmiany pogody poza scenariuszowymi i ciągłym słońcem w vanilli i zachmurzeniem z tego moda. Cytuj
tjery 1 305 Opublikowano niedziela o 17:45 Opublikowano niedziela o 17:45 (edytowane) No dokładnie, enhanced weather robi robotę. Czasem włączam sobie CP2077 żeby tylko pochodzić, pojeździć i popatrzeć jak to kosmicznie wygląda. 5 lat minęło, a żadna gra się nawet do tego nie zbliżyła. Edytowane niedziela o 17:46 przez tjery Cytuj
Qbon 391 Opublikowano niedziela o 18:07 Opublikowano niedziela o 18:07 (edytowane) 40 minut temu, Rooofie napisał(a): Próbowałem kiedyś grać z tym chujowym modem i moja pogoda wyglądała cały czas jak na tym twoim screenie albo jak na poniższym gameplayu. Ciągłe białe niebo, bez jakichkolwiek oznak chmur. Już myślałem, że mi się telewizor rozkalibrował ale nie nie, to po prostu zjebany mod. Nie wygląda to ani fajnie ani realistycznie. Przypomina to mody do GTA 5 z ciągle padającym deszczem jak podczas jakiegos tsunami. Ale ja nie gram z tym modem. Gram z modem Nova City, który ma różne stany pogodowe i zmieniają się dynamicznie + dodane nowe więc jest duża różnorodność w pogodzie. Na screenie akurat wypadło na takie jednolite zachmurzenie, nigdy bym nie grał z modem na jednakową pogodę tego typu, bo to bez sensu, byłaby to utrata całego klimatu tej gry. Lut mi się podoba Supernova, bo kolory są bogate ale też nie przesycone. Sporo tego testowałem z ciekawości. Ten co wrzucił Tjery jest też świetny, zresztą jeden z pierwszych jaki testowałem, Tjery go właśnie polecał. Edytowane niedziela o 18:10 przez Qbon Cytuj
easye 3 416 Opublikowano niedziela o 18:13 Opublikowano niedziela o 18:13 ta gra to bez żadnych modów z PT ryje totalnie beret. Cytuj
Qbon 391 Opublikowano niedziela o 18:19 Opublikowano niedziela o 18:19 Oczywiście, że tak chociaż jakiś na lepsze tekstury jednak dobrze wrzucić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi