tjery 1 357 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca (edytowane) 6 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): Jasne, oczywiście, że tak tylko jeszcze raz powtarzam - przy 4K/60 na ekranie wygląda ten DLSS3 naprawdę świetnie. Wiadomo, że zawsze będzie lepiej czy więcej, ale takie karty jak ten RX są skierowane dla gości jak ja - którzy blachę zamykają w budżetach na których ty czy pippolinio nie kupilibyście połowy karty graficznej. Wiesz, nowy DLSS jest dostępny na wszystkich RTXach, nie tylko na serii 50XX. Więc skoro celujesz w granie na TV 4K w 60 fpsach to z DLSS4 wystarczy Ci karta Nvidii, która ogarnie 60fps w 1080p, bo wrzucasz DLSS4 performance i masz dużo lepszą jakość niż DLSS3 quality (i porównywalną z natywnym 4K z TAA, wiem, brzmi jak magia i pierdolenie, ale ponownie odsyłam do filmu HW, gdzie testują nowy DLSS w 4K), który jak sam mówisz, wygląda świetnie 4 minuty temu, LiŚciu napisał(a): No zdecydowanie lepiej grać jednak w grę która już teraz wygląda zajebiscie, niż co chwilę robić upgrade żeby jakiś tam promień, cień czy malowanie na kurtce wyglądało ostrzej. No chyba że zamiast w gry gra się w 3d marka. Ale to chyba nie na tym forum Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. DLSS4 jest dostępny już teraz od dłuższego czasu. O jakim upgradzie piszesz? Edytowane 5 marca przez tjery Cytuj
Paolo de Vesir 9 610 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca 23 minuty temu, tjery napisał(a): Wiesz, nowy DLSS jest dostępny na wszystkich RTXach, nie tylko na serii 50XX. Więc skoro celujesz w granie na TV 4K w 60 fpsach to z DLSS4 wystarczy Ci karta Nvidii, która ogarnie 60fps w 1080p, bo wrzucasz DLSS4 performance i masz dużo lepszą jakość niż DLSS3 quality (i porównywalną z natywnym 4K z TAA, wiem, brzmi jak magia i pierdolenie, ale ponownie odsyłam do filmu HW, gdzie testują nowy DLSS w 4K), który jak sam mówisz, wygląda świetnie Chcesz mi powiedzieć, że mogę dzisiaj odpalić takie DLSS4 na RTX3060Ti i miesz w Silent Hillu 2 absurdalnie dobrą jakość obrazu? Cytuj
krzysiek923 1 846 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca ogólnie chyba chodzi o to że picasso się tak nie pierdolił ze szczegółami swoich dzieł jak graficzni onaniści cieniami guzika na kurtce postaci z gry Cytuj
tjery 1 357 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca (edytowane) 13 minut temu, krzysiek923 napisał(a): ogólnie chyba chodzi o to że picasso się tak nie pierdolił ze szczegółami swoich dzieł jak graficzni onaniści cieniami guzika na kurtce postaci z gry To się tylko wydaje, że to jest jakiś tam szczegół. Suma tych szczegółów składa się na cały obraz, który dzięki o wiele lepszej jakości tych wszystkich "szczegółów" jest o wiele lepszy w całości. Polecam spróbować zagrać w takiego CP2077 czy jakąkolwiek inną grę z DLSS3, a potem z DLSS4, różnica jest z miejsca widoczna, a w ruchu to zupełnie inna liga (oczywiście wszystko w ramach i tak ogólnie dobrego wyglądu, bo to nie jest tak, że z DLSS3 wygląda nagle jak gra z PS3, a z DLSS4 jak gra z PS6). 14 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): Chcesz mi powiedzieć, że mogę dzisiaj odpalić takie DLSS4 na RTX3060Ti i miesz w Silent Hillu 2 absurdalnie dobrą jakość obrazu? Później wrzucę parę screenów z DLSS4 performance. Edytowane 5 marca przez tjery Cytuj
Paolo de Vesir 9 610 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca 7 minut temu, tjery napisał(a): Później wrzucę parę screenów z DLSS4 performance. Ja pytam czy to DLSS4 mogę sobie odpalić na RTX 3060Ti, a nie o screeny xd Cytuj
creatinfreak 3 916 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca (edytowane) @Paolo de Vesir na swojej karcie masz dlss 4. Nie masz tylko fg i mfg z nowszych serii. Czyli obraz będziesz mieć tak samo ładny, tylko nie dodasz fejkowych klatek. Ale jak już będziesz składać nowego kompa to 9070xt jest mega ciekawym GPU do rozważenia przy ograniczonym budżecie. Edytowane 5 marca przez creatinfreak 2 1 Cytuj
wojtas011 698 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca 46 minut temu, LiŚciu napisał(a): No zdecydowanie lepiej grać jednak w grę która już teraz wygląda zajebiscie, niż co chwilę robić upgrade żeby jakiś tam promień, cień czy malowanie na kurtce wyglądało ostrzej. No chyba że zamiast w gry gra się w 3d marka. Ale to chyba nie na tym forum co nie? dobrze, że mało osób kupiło to ps5 pro, kto by tam płacił za wersje beta pssr i to bez napędu 1 Cytuj
tjery 1 357 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a): Ja pytam czy to DLSS4 mogę sobie odpalić na RTX 3060Ti, a nie o screeny xd No tak, DLSS4 jako upgrade upscallera jest dla wszystkich. Mi chodziło o jakość obrazu, że screeny, żeby sobie zobaczyć jak wygląda Cytuj
Paolo de Vesir 9 610 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca Oj, to już bez sensu rozważać PRO dla SH2 i sprawdzę jak radzi sobie ten 3060ti z tym tytułem. Dzięki chłopaki Cytuj
tjery 1 357 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca (edytowane) 11 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): Oj, to już bez sensu rozważać PRO dla SH2 i sprawdzę jak radzi sobie ten 3060ti z tym tytułem. Dzięki chłopaki Tylko musisz nie tylko przekleić .dll (w sensie zastąpić stary .dll nowym z https://www.techpowerup.com/download/nvidia-dlss-dll/ ), ale też zrobić jeszcze jedną rzecz, żeby DLSS4 działał. Ściągasz to https://www.nexusmods.com/site/mods/550?tab=description Rozpakowujesz, klikasz w enable Nvidia Sig - to robisz tylko raz na zawsze. Potem kopiujesz dlsstweaks, dlsstweaksconfig i dxgi do folderu z .exe gry. Klikasz w dlsstweaksconfig i ustawiasz DLSS performace preset na K i dajesz save. Robisz to tylko raz i masz już cały czas DLSS4. Można to też chyba szybciej zrobić przez Nvidia App, ale ja robię tak. Edytowane 5 marca przez tjery Cytuj
bartiz 1 640 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca Dlss swapper i właśnie w nvidia app nie wystarczy? 1 Cytuj
Qbon 422 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca 2 minuty temu, tjery napisał(a): Tylko musisz nie tylko przekleić .dll (w sensie zastąpić stary .dll nowym z https://www.techpowerup.com/download/nvidia-dlss-dll/ ), ale też zrobić jeszcze jedną rzecz, żeby DLSS4 działał. Ściągasz to https://www.nexusmods.com/site/mods/550?tab=description Rozpakowujesz, klikasz w enable Nvidia Sig - to robisz tylko raz na zawsze. Potem kopiujesz dlsstweaks, dlsstweaksconfig i dxgi do folderu z .exe gry. Klikasz w dlsstweaksconfig i ustawiasz DLSS performace preset na K i dajesz save. Robisz to tylko raz i masz już cały czas DLSS4. A w NVIDIA App nie wystarczy ustawić preset dlss teraz dla gier, które ta apka obsługuje ? Robiłem taki test np w KCD2, że ustawiłem w NVIDIA app a w dlss tweaks włączyłem żeby pokazywał jaki preset jest używany i zgadzało się z tym co ustawiłem w aplikacji Nvidii 1 Cytuj
tjery 1 357 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca 3 minuty temu, Qbon napisał(a): A w NVIDIA App nie wystarczy ustawić preset dlss teraz dla gier, które ta apka obsługuje ? Robiłem taki test np w KCD2, że ustawiłem w NVIDIA app a w dlss tweaks włączyłem żeby pokazywał jaki preset jest używany i zgadzało się z tym co ustawiłem w aplikacji Nvidii A widzisz, nawet nie sprawdzałem apki, to wtedy pewnie, że tak lepiej. Ja się jakoś przyzwyczaiłem do DLSS Tweaksa i nawet o tej apce zapomniałem Cytuj
Qbon 422 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca 2 minuty temu, tjery napisał(a): A widzisz, nawet nie sprawdzałem apki, to wtedy pewnie, że tak lepiej. Ja się jakoś przyzwyczaiłem do DLSS Tweaksa i nawet o tej apce zapomniałem No tam teraz można fajnie ustawiać i to osobno dla FG, RR i sam preset DLSS super resolution, tylko nie wszystkie gry mają wsparcie, ale dla tych, które mają jest to świetne. Są takie sytuacje, że np w Stalkerze można ustawić dla FG na najnowszy ale preset DLSS już nie, także dlss tweaks wciąż jest przydatny właśnie w takich sytuacjach, jednak wydaje się, że najnowszy .dll DLSS czyli bodaj 310.2.10 cos tam, dokładnie nie pamiętam teraz ma domyślnie aktywny preset K. Sądzę, że tak jest dlatego, że właśnie w Stalkerze wrzuciłem ten najnowszy .dll i włączyłem w tweaks tylko żeby pokazywal jaki jest aktywny preset i bez zmiany czegokolwiek tam pokazywało preset K. Cytuj
LiŚciu 1 293 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca 29 minut temu, tjery napisał(a): Tylko musisz nie tylko przekleić .dll (w sensie zastąpić stary .dll nowym z https://www.techpowerup.com/download/nvidia-dlss-dll/ ), ale też zrobić jeszcze jedną rzecz, żeby DLSS4 działał. Ściągasz to https://www.nexusmods.com/site/mods/550?tab=description Rozpakowujesz, klikasz w enable Nvidia Sig - to robisz tylko raz na zawsze. Potem kopiujesz dlsstweaks, dlsstweaksconfig i dxgi do folderu z .exe gry. Klikasz w dlsstweaksconfig i ustawiasz DLSS performace preset na K i dajesz save. Robisz to tylko raz i masz już cały czas DLSS4. Można to też chyba szybciej zrobić przez Nvidia App, ale ja robię tak. Ty tak serio z tym tutorialem żeby gre odpalić? Pytam serio a nie złośliwie bo tam coś przed chwilą @wojtas011 rzęził o kupowaniu ps5pro Cytuj
Czoperrr 5 489 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca 5 minutes ago, LiŚciu said: Ty tak serio z tym tutorialem żeby gre odpalić? Pytam serio a nie złośliwie bo tam coś przed chwilą @wojtas011 rzęził o kupowaniu ps5pro To jest temat dla entuzjastów Cytuj
tjery 1 357 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca 4 minuty temu, LiŚciu napisał(a): Ty tak serio z tym tutorialem żeby gre odpalić? Pytam serio a nie złośliwie bo tam coś przed chwilą @wojtas011 rzęził o kupowaniu ps5pro Nie jest to konieczne do odpalenia gry. Dodatkowo jest już aplikacja, która robi to automatycznie. Poza tym trwa to max kilka minut za pierwszym razem, potem z minutę, a takie rzeczy są po to, żebyś nie był zdany jak na PS5PRO na devów aż Ci łaskawie może kiedyś dadzą nową wersję PSSR do swojej gry, tylko robisz to sam kiedy tylko chcesz, a jak nie chcesz to nie robisz. Takie oto cuda oferuje PC. 2 Cytuj
Ukukuki 7 546 Opublikowano 6 marca Opublikowano 6 marca https://www.purepc.pl/amd-radeon-rx-9070-xt-test-recenzja-opinia-wydajnosc-cena-premiera-asus-prime https://www.purepc.pl/amd-radeon-rx-9070-test-recenzja-opinia-wydajnosc-cena-premiera-asus-tuf-gaming Całkiem udana premiera kart od AMD, oby tylko dostępność była zadowalająca. Cytuj
Frantik 2 600 Opublikowano 6 marca Opublikowano 6 marca 3 godziny temu, Ukukuki napisał(a): Całkiem udana premiera kart od AMD, oby tylko dostępność była zadowalająca. Udana, tylko jedna rzecz mnie dziwi. W testach ogółem brandzlują się nad XT, że bardziej opłacalna od zwykłej 9070, ale mało kto zwraca uwagę na to, że 9070XT potrafi z czapy żreć o 30% prądu więcej, w zamian za 5-14% przewagi w wydajności, zależnie od gry. Dla mnie dyskwalifikacja, jeśli ktoś patrzy na pobór, albo podchodzi mając zasilacz na granicy, którą jest 750W Druga rzecz to ceny, które poznamy dziś po 15:00. Przecieki z niemieckich i słowackich sklepów wskazują na ceny rzędu 700-800 euro za co lepsze warianty 9070XT, czyli u nas spokojnie pewnie za ponad 3,5k. Dobrze będzie, jak zwykłego 9070 w jakiejś nienajtańszej wersji da się złapać w okolicach trójki Cytuj
łom 2 146 Opublikowano czwartek o 14:21 Opublikowano czwartek o 14:21 U nas elegancki przelicznik i najtańsze 9070 widziałem za 3k czyli 1$=5.5zł, XT za 3550 co daje nam 1$=5.9zł Cytuj
creatinfreak 3 916 Opublikowano czwartek o 14:26 Opublikowano czwartek o 14:26 Jak sklepy sobie odpuszcza podatek od nowości to wtedy będzie można spojrzeć w ich stronę. Teraz to już chyba lepiej polować na dostępność konkurencji, niestety... Cytuj
Czoperrr 5 489 Opublikowano czwartek o 15:00 Opublikowano czwartek o 15:00 39 minutes ago, łom said: U nas elegancki przelicznik i najtańsze 9070 widziałem za 3k czyli 1$=5.5zł, XT za 3550 co daje nam 1$=5.9zł Polaka stać i zapłaci, tak jest ze wszystkim. Cytuj
Bielik 773 Opublikowano czwartek o 15:08 Opublikowano czwartek o 15:08 XT za 3400 minimum najbiedniejsza wersja, panie idz pan w chuj. Cytuj
GearsUp 452 Opublikowano czwartek o 15:17 Opublikowano czwartek o 15:17 A jak z kulturą pracy tych kart AMD w porównaniu do takiej 5070 Ti? Bo wszędzie widzę tylko wyścigi na fpsy a resztę każdy pomija Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi