bartiz 1 640 Opublikowano piątek o 15:01 Opublikowano piątek o 15:01 Gram sobie nagle słyszę, że coś wpadło z obudowie. Spoglądam a tam kawałek RAM'u To jest jakiś termopad? Wyjąłem RAM i przykleiło się spowrotem dość mocno, pewnie pod wpływem ciepła odpadło. Eh same problemy z tym PC Gamingiem, było siedzieć na konsolach tam tylko oczy krwawiły od fpsów 1 Cytuj
Ukukuki 7 545 Opublikowano piątek o 15:18 Opublikowano piątek o 15:18 13 minut temu, bartiz napisał(a): Gram sobie nagle słyszę, że coś wpadło z obudowie. Spoglądam a tam kawałek RAM'u To jest jakiś termopad? Wyjąłem RAM i przykleiło się spowrotem dość mocno, pewnie pod wpływem ciepła odpadło. Eh same problemy z tym PC Gamingiem, było siedzieć na konsolach tam tylko oczy krwawiły od fpsów To jest radiator, zajebista reklama producenta A czoper to już męczy bułę od miesięcy z tym ,że go nie stać na wypasionego PCta, weź nadgodziny albo za pół roku jak sytuacja wróci do normy złóż coś na midzie jak 4060 Ti albo nowym radeonie 9070 / GF 5060 jak wyjdzie i nie jęcz. A najlepiej zostań na tej konsoli i miej spokój z tą zabawą. 1 Cytuj
LiŚciu 1 292 Opublikowano piątek o 15:23 Opublikowano piątek o 15:23 (edytowane) 3 godziny temu, tjery napisał(a): A co do grania w gry to ja na przykład od premiery Cywilizacji 7 na początku lutego mam ugrane ponad 130h, do tego z 30h ścigania online w Le Mans Ultimate. A Ty ile w tym czasie pograłeś w gierki? No CIVka to faktycznie musi pocić te Twoje podzespoły za miliony monet. Pewnie też zanim zaczniesz rundke to kwadrans ustawiasz sety, podmieniając pliki, żeby koń w Brazyli miał lepiej cieniowaną zbroję. Pisałem też o niegraniu w gry, tylko w podzespoły, bo kojarzę że wrzucałeś do "wrzuć screena" zajebiście wyglądające screeny, wypracowane godzinami ustawień, po czym na podsumowaniu roku napisałeś: W dniu 25.12.2024 o 20:53, tjery napisał(a): Ja ze swojej strony powiem, że w tym roku przeszedłem dosłownie NIC. A w co ja gram? Napisałbym, ale ja używam tego zjebanego i niedopracowanego FSR na ps5pro i jestem na łasce devów, więc gram ale się nie ciesze. Edytowane piątek o 15:24 przez LiŚciu 1 Cytuj
tjery 1 352 Opublikowano piątek o 15:40 Opublikowano piątek o 15:40 6 minut temu, LiŚciu napisał(a): No CIVka to faktycznie musi pocić te Twoje podzespoły za miliony monet. Pewnie też zanim zaczniesz rundke to kwadrans ustawiasz sety, podmieniając pliki, żeby koń w Brazyli miał lepiej cieniowaną zbroję. Pisałem też o niegraniu w gry, tylko w podzespoły, bo kojarzę że wrzucałeś do "wrzuć screena" zajebiście wyglądające screeny, wypracowane godzinami ustawień, po czym na podsumowaniu roku napisałeś: A w co ja gram? Napisałbym, ale ja używam tego zjebanego i niedopracowanego FSR na ps5pro i jestem na łasce devów, więc gram ale się nie ciesze. A nad czym miałbym pracować przy tych screenach? Daje maks ustawienia, wysoka rozdziałka i tyle, potem robię screeny, do tego jedynie w reshadzie sobie ustawiam gammę/kontrast/ostrość w grze pod siebie (trwa to minutę). Tak po prostu wyglądają wymaksowane gry na PC, na moim nic nie muszę ustawiać, wszystko na max i tyle Co do grania nie widzę korelacji pomiędzy "przechodzeniem" gier, a graniem w gry, nie wszystkie gry się "przechodzi". Taki miałem rok, w same Hearts of Iron 4 miałem zapewne więcej godzin niż większość "przechodzących" przez cały rok. Nie wspominając o sim racingu. A że nowe gierki kusiły, żeby zobaczyć co jak gdzie, to brałem. Czekają na swoją kolej, teraz mam wkrętkę na coś innego. Oczywistym jest, że bezsensu to było kupować skoro i tak nie przeszedłem od razu, ale czasem tak bywa Cytuj
KrYcHu_89 2 592 Opublikowano piątek o 15:42 Opublikowano piątek o 15:42 Teraz, tjery napisał(a): A nad czym miałbym pracować przy tych screenach? Daje maks ustawienia, wysoka rozdziałka i tyle, potem robię screeny, do tego jedynie w reshadzie sobie ustawiam gammę/kontrast/ostrość w grze pod siebie (trwa to minutę). Tak po prostu wyglądają wymaksowane gry na PC, na moim nic nie muszę ustawiać, wszystko na max i tyle Co do grania nie widzę korelacji pomiędzy "przechodzeniem" gier, a graniem w gry, nie wszystkie gry się "przechodzi". Taki miałem rok, w same Hearts of Iron 4 miałem zapewne więcej godzin niż większość "przechodzących" przez cały rok. Nie wspominając o sim racingu. A że nowe gierki kusiły, żeby zobaczyć co jak gdzie, to brałem. Czekają na swoją kolej, teraz mam wkrętkę na coś innego. Oczywistym jest, że bezsensu to było kupować skoro i tak nie przeszedłem od razu, ale czasem tak bywa Mimo wszystko nie ma się co dziwić, że w oczach forumowiczów 0 to był zły wynik ^^. 1 Cytuj
tjery 1 352 Opublikowano piątek o 15:51 Opublikowano piątek o 15:51 Teraz, KrYcHu_89 napisał(a): Mimo wszystko nie ma się co dziwić, że w oczach forumowiczów 0 to był zły wynik ^^. W sumie na konsoli większość ogrywa same "przechodzone" gierki TPP, więc może rzeczywiście to mógł być szok, żeby nic nie przejść przez rok ale skłamałem tam w sumie, bo przeszedłem Case of the Golden Idol z Passa, zajebista gierka, polecam 1 Cytuj
Ukukuki 7 545 Opublikowano piątek o 16:46 Opublikowano piątek o 16:46 Jednak będzie 5050, całkiem gęsto się robi w low end. Wreszcie sensowna ilość pamięci jak na ten poziom - 8GB. https://www.purepc.pl/nvidia-geforce-rtx-5050-za-kulisami-trwaja-prace-nad-rywalem-dla-ukladu-intel-arc-b580-na-pokladzie-ma-sie-znalezc-8-gb-vram Cytuj
Czoperrr 5 486 Opublikowano piątek o 19:19 Opublikowano piątek o 19:19 4 hours ago, Ukukuki said: To jest radiator, zajebista reklama producenta A czoper to już męczy bułę od miesięcy z tym ,że go nie stać na wypasionego PCta, weź nadgodziny albo za pół roku jak sytuacja wróci do normy złóż coś na midzie jak 4060 Ti albo nowym radeonie 9070 / GF 5060 jak wyjdzie i nie jęcz. A najlepiej zostań na tej konsoli i miej spokój z tą zabawą. Racjonalizuje sobie taki wydatek i w sumie nie potrafię ale dobrze, opuszczam ten temat nie będę już was męczył. Cytuj
drozdu7 3 157 Opublikowano piątek o 19:30 Opublikowano piątek o 19:30 Ja to nawet jakbym chciał zamiast konsol złożyć coś za 5-6k to i tak zaraz wlatuje ktoś kto mówi że trzeba za 10 albo 20 koła, za 5-6 to nie ma sensu bo będzie PS6, 4070 czy tam 7900gre nie da rady itp no i wtedy opuszcza mnie podjarka momentalnie ;)) 1 Cytuj
mozi 2 007 Opublikowano piątek o 19:45 Opublikowano piątek o 19:45 Tych bzdur które pisze czopek i Krzychu to się serio nie da czytać. Grajcie na konsoli czy na radeonie czy na czym chcecie po co dupę zawracać. 2 Cytuj
creatinfreak 3 916 Opublikowano piątek o 19:52 Opublikowano piątek o 19:52 Baaaa, nawet w telefonie na streamingu mogą grać. Każdy ma jakąś opcje. Czy to telefon, jakiś abernik z emulacją, konsola, pro konsola, steamdeck i pochodne, laptop z komuni, pc z ruskiego bazaru czy pc z NASA. Dziś jest mnogość możliwości w każdym przedziale cenowym. Na dzień dzisiejszy mnie stać i gram na high end pc bo mogę. Cytuj
Ukukuki 7 545 Opublikowano piątek o 20:59 Opublikowano piątek o 20:59 Godzinę temu, drozdu7 napisał(a): Ja to nawet jakbym chciał zamiast konsol złożyć coś za 5-6k to i tak zaraz wlatuje ktoś kto mówi że trzeba za 10 albo 20 koła, za 5-6 to nie ma sensu bo będzie PS6, 4070 czy tam 7900gre nie da rady itp no i wtedy opuszcza mnie podjarka momentalnie ;)) Nikt tak nie mówi w tym temacie, raczej każdy ci powie ,że na midzie obecnie będziesz miał lepszą jakość niż na konsoli. Cytuj
tjery 1 352 Opublikowano piątek o 21:25 Opublikowano piątek o 21:25 2 godziny temu, Czoperrr napisał(a): Racjonalizuje sobie taki wydatek i w sumie nie potrafię ale dobrze, opuszczam ten temat nie będę już was męczył. Ale przecież nikt Cię nie wygania. Tylko jak tak czytam cały czas te porównania cenowe topowych kompów do konsoli to w końcu się ulało Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi