Opublikowano 10 stycznia 201411 l Jaka ta gra jest kurde dobra. Nie ma nic lepszego niż walka z bossem w Rising, kiedy to przez 3/4 walki leci sama muzyka, a pod koniec wchodzi wokalista. Kur.waaaa kocham tą grę. I ta fabuła. Największa niespodzianka tej generacji obok Kid Icarus Uprising. Zresztą obie gry są do siebie w wielu aspektach podobne. Momentami można się zastanawiać, czy przypadkiem Kamiya nie pomagał Sakurai'owi albo odwrotnie, Edytowane 10 stycznia 201411 l przez ragus
Opublikowano 10 stycznia 201411 l No z tą fabułą to bym już nie przesadzał. Ale fakt, gram z bananem na mordzie. Mechanika w sumie nie jest jakaś cudowna, ale efektowność i muzyka oraz samo ciachanie rekompensują wszystkie niedociągnięcia. Co do wymagań, to przy takiej grafice raczej dziwne by były te podane wymagania minimalne z i5. Graficznie chyba niewiele się zmieniło względem konsol. No ale port pod kątem optymalizacji generalnie jest dobry i jedyne spadki klatek jakie jestem w stanie zaobserwować występują podczas siekania jakichś dużych obiektów na setki kawałków. Teraz tylko mieć nadzieje, że port się dobrze sprzeda i przyjmie wśród PCtowców. Kto wie, może Vanquish będzie następny w kolejce. Czytałem kiedyś, że podobno Platinum zrobiło PeCetową wersję Bayonetty, ale nigdy jej nie wydali. Ewentualnie jak nie Platinum, to Konami - MGSami na PC bym nie pogardził w ramach jakichś re-edycji.
Opublikowano 10 stycznia 201411 l Ewentualnie jak nie Platinum, to Konami - MGSami na PC bym nie pogardził w ramach jakichś re-edycji. Marzenie ściętej głowy ale..... gdyby na PC się ukazał MGS4, a dokładniej zawarty w nim MGO2 (nawet jako standalone) albo MGO3 które ma być w najnowszym MGS to bym się spuścił na ścianę ze szczęścia Muli generacji jak dla mnie. Edytowane 10 stycznia 201411 l przez Kazuun
Opublikowano 10 stycznia 201411 l Gram na Dual Shock 2 z wyżej wymienionym programikiem i nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń. Wszystko działa jak należy, nie muszę marnować kasy na pada 360, a gram perfekcyjnie na jednym z wygodniejszych kontrolerów z jakimi obcowałem. Z przejściówkami to różnie bywa. Miałem dotychczas trzy w sumie - jedna przetrzymała mi kilka lat, ale wreszcie coś się w kablu musiało złamać i nie zawsze chwytał. Potem dostałem takie badziewie o kolorze niebieskim na dwa pady (zdjęcie), które było tragicznie wykonane i uparcie nie chciało zadziałać, więc reklamowałem. Koniec końców zamówiłem drugą sztukę przejściówki na jeden kontroler (zdjęcie) i działa jak należy. Kosztuje to grosze, więc nawet jak się coś zepsuje, to strata żadna, a działa to świetnie bez żadnych sterowników. Z emulatorem pada 360 to już w ogóle miód. Ja długo się męczyłem w grach typowo pod pada,ze swoim DS2 póki nie znalazłem tego programiku Działa jak marzenie,w każdej grze
Opublikowano 15 stycznia 201411 l Konsole mają swoje Gran Turismo/Forza, a pecety? Sorry za takie noobowskie pytania
Opublikowano 15 stycznia 201411 l Nie ma nic, czekamy na CARS pod koniec roku. Z nowszych to się możesz zainteresować na moment nowym Need for Speedem.
Opublikowano 15 stycznia 201411 l http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?726089-Anyone-interested-in-a-succession-game Kilku userów z forum paradoxu zrobiło taki numer, że grali w kilka osób w EU III na jednym save'ie i zmieniają się po śmierci władcy. Tym sposobem państwo w grze ma lepsze i słabsze okresy w zależności od skilla i stylu gracza. Świetny pomysł na rozgrywkę.
Opublikowano 15 stycznia 201411 l Konsole mają swoje Gran Turismo/Forza, a pecety? Sorry za takie noobowskie pytania :confused: - wszystko od SimBin, tj. seria GTR, GT Legends, Race 07 - iRacing - seria rFactor - C.A.R.S. - Assetto Corsa - Live for Speed - legendarne Grand Prix Legends Oczywiście do wszystkiego są setki modów.
Opublikowano 20 stycznia 201411 l Masakra ten komp, odkąd go dostałem i zainstalowałem Windowsa, praktycznie go nie wyłączam. Ten Steam to taka supersprawa, chodzi lepiej niż XMB:), gry takie tanie. Tylko w tym miechu nie stykło na monitor i siedzę na jakims starym, LCDeku, 17' 4:3, więc mam pasy:/. Nie wiem, kiedy odpalę pleja, ale jak naoglądałem się gier na ultra i w 60 klatkach, to nie za bardzo chce mi się do niego powracać. Inna sprawa, że przez te lata, uzależniłem się od neta: forum, fejs, poczta..., na kompie wciskam alt+tab i już jestem, na konsoli tak nie ma. Oj, chyba robię się pececiarzem:), dobrze że na nowo jarają mnie gierki.
Opublikowano 20 stycznia 201411 l Jak masz pasy, to zmień sobie rozdzielczość. Podejrzewam, że masz 1024x1280. Nie graj na 1080p na 17" monitorze.
Opublikowano 20 stycznia 201411 l Na fali twojej fascynacji PC polecam ci gierki od Paradox Develepmont Studios, robia najlepsze tutuły w gatunkach Grand Strategy i 4X
Opublikowano 20 stycznia 201411 l Masakra ten komp, odkąd go dostałem i zainstalowałem Windowsa, praktycznie go nie wyłączam. Ten Steam to taka supersprawa, chodzi lepiej niż XMB:), gry takie tanie. Tylko w tym miechu nie stykło na monitor i siedzę na jakims starym, LCDeku, 17' 4:3, więc mam pasy:/. Nie wiem, kiedy odpalę pleja, ale jak naoglądałem się gier na ultra i w 60 klatkach, to nie za bardzo chce mi się do niego powracać. Inna sprawa, że przez te lata, uzależniłem się od neta: forum, fejs, poczta..., na kompie wciskam alt+tab i już jestem, na konsoli tak nie ma. Oj, chyba robię się pececiarzem:), dobrze że na nowo jarają mnie gierki. Witamy w rodzinie . Też miałem podobną fazę wiosną, tyle pięknych gier za tak małe pieniądze. Troszkę mi brakuje systemu podobnego do trofeów na Steamie, wtedy byłbym w pełni szczęśliwy.
Opublikowano 20 stycznia 201411 l Brakuje tego dźwięku --- ok napiszę już tutaj: Chcę kupić Borderlands i na niektórych aukcjach, koleś wymaga loginu do Steama w tych aukcjach za 20 zł. W tych droższych normalnie wysylaja kod na maila. Skąd ta różnica i czy lepiej dopłacić i wziąć z drozszej aukcji? Normalnie bym się nie zastanawiał, ale koledze chciałem też kupić, by grać w coopie i 60, a 20 to jest różnica. To wszystko brzmi tak jakbym miał pierwszy komputer w 2014 roku, to nie tak. Miałem np wczesniej lapka, na którym Minecraft przycinal, wcześniej stacjonarke z 2004, itd...
Opublikowano 20 stycznia 201411 l Pokaż no te aukcje z podawaniem loginu, na bank to jakiś wałek. Nikomu nigdy nie podawaj danych do swojego konta. Borderlands 1 czy 2? Co jakiś czas trafiają się bardzo dobre promocje, a jedynkę GOTY można było wyrwać już chyba za 20 zł albo mniej, dwójkę też jak się miało mega farta .
Opublikowano 20 stycznia 201411 l Jestem na telefonie to ciężko wklejać, szukać na nowo. Borderlands goty jedynka, za dwie dyszki - koleś chce login do konta. W tych za trzy dychy wysyła nam automat. edit. No to to wiem i tak bym nie zrobił. Gość nie chciał hasła, tylko sam login, nie wiem - może wysyła kod na Steamie. Edytowane 20 stycznia 201411 l przez grzybiarz
Opublikowano 20 stycznia 201411 l Automaty są jak najbardziej spoko, ale na pewno nie próbuj wchodzić w układy, że wysyłasz komuś dane do swojego konta Steam.
Opublikowano 20 stycznia 201411 l Mi się wydaje, że jemu chodzi o te aukcje co są steam gifty i tam zapewne jest potrzebny Twój login/nick/mail a nie dostęp do konta.
Opublikowano 20 stycznia 201411 l Ciekawa rozpiska wstępnych planów wydawców względem zamknięcia G4WL - http://www.joystiq.com/2014/01/17/games-for-windows-live-is-dying-we-check-the-life-support-of-ga/ Z takich co mnie osobiście intrygowały: Street Fighter X Tekken (No plans.) Super Street Fighter IV / Arcade Edition (Steamworks) Ace Combat: Assault Horizon - Enhanced Edition (Exploring options, but no set plans yet.) Dark Souls: Prepare to Die Edition (Exploring options, but no set plans yet.)
Opublikowano 24 stycznia 201411 l Polska PC stoi ''Najpopularniejszą platformą do grania jest jednak PC - komputera w celach rozrywkowych używa aż 98% grających. To stawia Polskę na drugim miejscu w Europie pod względem popularności tego sprzętu. Z komórek korzysta 70% z nas. Popularność powoli zdobywają platformy mobilne, czyli tablety i konsole przenośne (20%). Stacjonarną rozgrywkę, czyli na kanapie przed telewizorem, wybiera blisko 47% grających. Ze wszystkich form rozrywki, czyli z komputera, komórek, tabletów/konsol przenośnych i konsol stacjonarnych, korzysta 1,4 miliona Polaków.'' http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,15330472,Gra_juz_13_4_miliona_Polakow__Jestesmy_pecetowa_potega.html?bo=1 Edytowane 24 stycznia 201411 l przez GwynBleidd_79
Opublikowano 30 stycznia 201411 l A propos G4WL, coś chyba jest w toku w sprawie Ace Combat Assault Horizon - http://steamdb.info/app/228400/#section_history about 4 hours ago Changed Depots 228401/encryptedmanifests/beta/encrypted_gid: * hidden * branches/beta/description: › TU testing about 4 hours ago Changed changenumber – 386055 › 386073 about 4 hours ago Changed Depots 228401/encryptedmanifests/acah-2.0/encrypted_gid: * hidden * 228401/manifests/acah-2.0: 1979857873530198386 branches/acah-2.0/description: › NO G4WL branches/acah-2.0/pwdrequired: 1 about 4 hours ago Changed changenumber – 385735 › 386055 about 8 hours ago Changed Depots 228401/manifests/acah-2.0: 1979857873530198386 branches/acah-2.0/buildid: 34754 branches/acah-2.0/description: about 8 hours ago Changed changenumber – 385497 › 385735 Edytowane 30 stycznia 201411 l przez Suavek
Opublikowano 1 lutego 201411 l Panowie w co zapakowac procesor amd(dokladnie to phenom II 965be)do wysylki w przypadku braku tego plastikowego pudeleczka?