pogo2 1 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 (edytowane) Właśnie ostatnio zastanawiałem się nad różnicami Pad - Klawiatura + Myszka np w fortnite. Wiadomo, że zależy od wychowania komu lepiej idzie na padzie a komu na myszce, ale ciekawi mnie szersza konfrontacja bo mechanika zupełnie różna a udostępnienie obydwu trybów sterowania jednocześnie może powodować spore dysproporcje w rozgrywce. Z jednej strony fajnie mieć cross platform (Albion Online) dostępny na wszystkich platformach, a z drugiej strony chyba nie bez powodu takie popularne tytuły jak ESO wspierają niezależne serwery. Może wartość złota w eso (które tak nawiasem można kupić tutaj https://www.sellersandfriends.com/the-elder-scrolls-online/na/gold) sprawia, że gracze chcą mieć jak najbardziej sprawiedliwą rywalizację (czytaj skillową). Edytowane 3 Września 2018 przez pogo2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 jak byl w fortnite turniej na ps4 to bylo wlasnie oskarzenie pod adresem zwyciezscy ze gral na klawiaturze i myszce wladze powiedzialy ze po 1 nie ma na to dowodow a po 2 nie zabraniali tego pad jest po prostu inferior jesli idzie o precyzyjne i szybkie sterowanie Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 https://store.steampowered.com/app/535930/Two_Point_Hospital/ gral juz ktos?w sumie dopiero dzisiaj wyszlo wiec pewnie glupie pytanie xd na filmikach wyglada jak kultowe theme hospital Cytuj Odnośnik do komentarza
kultywator 2 083 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Ciekawe czy będzie jakiś bonus lvl, jak w TH, gdzie do myszy się (chyba) strzelało. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 stary dobry theme hospital pogram troszkę w weekend to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 W Pixelu zachwalali, mam nadzieję, że ostatecznie gierka faktycznie jest taka dobra. Tylko trochę ich poje,bało z tym Denuvo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kinoji 763 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Na razie na meta 86, a na oc 89. No bardzo fajnie, aż bym zagrał. Ciekawe, czy w przypadku sukcesu odświeżą inne gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 034 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Pograłbym sobie mocno, ale z ceną IMO trochę przesadzili. Poczekam, aż spadnie do pięciu dyszek. Theme Hospital to była jedna z moich ulubionych gierek w '98. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 A więc w ogromnym skrócie po ok 3 h gry. To jest Theme Hospital 2.0 . Zasady rozgrywki jak ktoś grał kiedyś godzinami w th tutaj złapie od razu. Wszystko bardzo podobne wręcz identyczne. Od stawiania recepcji po personel i początkowe gabinety jak internista, apteka czy psychiatra. Zabawa robi się ciekawsze im dalej w las jest tutaj o wiele więcej możliwości i chyba też więcej chorób (tu muszę dłużej pograć). W każdym razie już mam więcej gabinetów niż było do wyboru w podstawce a to jeszcze nie koniec odkrywania. Gra to prawdziwe simowe crack cocaine. Gra dla kogoś kto lubi zarządzanie i zbieranie pieniędzy aby budować coś nowego i aby zarabiać jeszcze więcej pieniędzy. Obseruwjąc przy tym paski wszelakie pacjentów i personelu. Czy głodny, czy znudzony, czy obrzydzony czy zmęczony, czy zadowolony etc. Budowanie i obserwowanie tego sprawia masę frajdy. Jeżeli ktoś w takich grach traci dziesiątki godzin jak ja nie ma co czekać a kupować. Gra technicznie bardzo dobrze. Ładnie wygląda, przyjemnie brzmi i nie wywala do pulpitu. Gra nie jest early accessem a kompletnym produktem. Dodam że gra ma wersje polską napisy i naprawdę zrobioną z humorkiem. W ogóle humor w tej grze to stary theme hospital ale podniesiony lepszą oprawą do n'tej potęgi. W oryginale byli elvisi teraz mamy freddich mercuryh, w oryginale byli wielko głowi tu mamy żarówkogłowych i ludzi z garnkami zablokowanymi na łepetynie. A to tylko kilka przykładów chorób. Na razie bez oceny ale będę grał na pewno więcej. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 ech no mogli by to na switchunia wypuscic ; / Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Który bloker reklam jest najlepszy obecnie? AdBlock, AdBlock Plus, AdBlocker Ultimate, uBlock, Adguard AdBlocker, Ghostery…? Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 (edytowane) Ja korzystam z combo AdGuard + Ghostery i przy dobrej konfiguracji oraz klikaniu czasem aktualizacji filtrów (nie wiem, na ile się to tam i w jakich odstępach dzieje automatycznie) jest 99,9% skuteczności. uBlocka też znajomi chwalą, ale nie używałem, więc się nie wypowiem. Edytowane 31 Sierpnia 2018 przez Frantik Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 (edytowane) Pograłem już ok 15h w two point hospital i to wg mnie najlepszy sim od lat. Przez te 15h nadal wszystkiego nie odkryłem ale gra jest kilka razy większa bardziej rozbudowana od theme hospital. Sama liczba pomieszczeń przytłacza. Każdy następny region to większe wyzwanie, nowe badania, pomieszczenia i choroby. Gra nie jest trudna przynajmniej na razie tylko raz ratowałem się pożyczka z banku. Nie zrozumcie mnie tutaj źle poziom trudności jest dobrze zbalansowany i jak zjadłeś na gatunku zęby to zdobycie 1 z 3 gwiazdek w regionie nie jest trudne. Wystarczy nie tworzyć pomieszczeń na zapas przed wystąpieniem chorby którą w nim leczysz oraz dublowanie pomieszczeń i zatrudnianie ekstra lekarzy na starcie tylko jak są kolejki. Dobre gospodarowanie funduszmi to w tym gatunku mus. Zdobycie 2 i 3 gwiazdek to już wyższe wyzwanie ale zostawiam je sobie na end game. Na razie skupiam się na głównych zadaniach w każdym regionie. Fajnie że do każdego regionu i naszego szpitala w nim można wrócić i dalej rozbudowywać. A zdobyte badania i pomieszczenia w jednym przenoszą się na drugi region. Dlatego myślę że na starcie warto każdy region robić na 1 gwiazdkę aby odblokować nowe regiony, pomieszczenia czy badania. I tak raczej 3 gwiazdki w pierwszym regionie z podstawowymi budynkami są niewykonalne. Gra w ten sposób ładnie i nienachalnie tłumaczy kazdy nowy budynek czy nową mechanikę jak się pojawi. Nawet po 15 h grania coś nowego jest do odkrycia w nowym regionie i jakiś tutorial do tego. Polska wersja wspaniała i z jajem napisana. Grę polecam jeszcze mocniej i to tyle moich wrażeń. A i 0 bugow przez 15h to nie early access Edycja : bardzo dobra recka https://polygamia.pl/two-point-hospital-recenzja/ Edytowane 3 Września 2018 przez blantman 8 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 602 Opublikowano 11 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 M$ kupił Obsidian. Wpisujemy miasta ['] czy się cieszymy? Ja się obawiam, że będą klepać gierki na MS Store i do GamePASSa i możemy zapomnieć o wersjach DRM-Free i na Steam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hero of Orion 365 Opublikowano 12 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Nic straconego. Niech dalej sobie klepią bezpłciowe "RPGi" na Unity. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dante 425 Opublikowano 12 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Na szczęście DRM Free i Steam mnie nie rusza i jak gierka będzie dobra to ogram nawet jak będzie tylko na Windows Store. Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 855 Opublikowano 15 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 RTX OFF 150 fps RTX ON cyk 49 fps Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 15 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 To ja poprosze te 49fps jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 855 Opublikowano 15 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Łot? Tu całe porownanie, to rtx jest ledwo zauwazalne Karta za 6 tysiecy nie daje rady w fhd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 15 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Ja wlasnie jestem na etapie szukania grafiki nowej do kompa i gdzie nie spojrze to odradzaja RTX narazie ze wzgledu na cene i to co dostajemy w zamian. Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 855 Opublikowano 15 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 1080 ti vs 2080 ti to jakies 30% lepsze wyniki dla 2080 (roznica w cenie jakies 2k) 1080 vs 2080 to jakies 20% lepsze wyniki dla 2080 (roznica w cenie jakies 1200-1600) Ja bym sie nie pchal w 2080, jak widac z RTX nie pokorzysta sie pewnie jeszcze dlugo a performance dupy nie urywa. Pytanie tylko czy nvidia nie bedzie obnizala jakosci dzialania starych kart nowymi sterownikami a juz sie pojawiaja takie przypadki Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 jak ktos gra w mtg arene to od wczoraj mozna wykorzystac nowy kod "GameAwards" i dostac do kolekcji 25 kart 1 Vraska’s Contempt 1 Risk Factor 1 Cleansing Nova 1 Ghalta, Primal Hunger 1 Search for Azcanta 4 Sinister Sabotage 4 The Eldest Reborn 4 Conclave Tribunal 4 Lava Coil 4 Merfolk Branchwalker Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 (edytowane) Było? Tak jeszcze pewnie ze 2-3 lata i wyjdzie No dobra, twórcy zarzekają się, że 2019... Zobaczymy Edytowane 27 Grudnia 2018 przez Frantik Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 W dniu 7.12.2018 o 19:03, Gattz napisał: jak ktos gra w mtg arene to od wczoraj mozna wykorzystac nowy kod "GameAwards" i dostac do kolekcji 25 kart Ukryj zawartość 1 Vraska’s Contempt 1 Risk Factor 1 Cleansing Nova 1 Ghalta, Primal Hunger 1 Search for Azcanta 4 Sinister Sabotage 4 The Eldest Reborn 4 Conclave Tribunal 4 Lava Coil 4 Merfolk Branchwalker Dalej działa? Gdzie się taki kod wykorzystuje? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi