MBeniek 3 260 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 (edytowane) Nowe info na temat zapowiedzianego niedawno XCOM: Enemy Unknown: Gra osadzona będzie w tym samym uniwersum co tworzona w studiu 2K Marin pierwszoosobowa strzelanka. Chronologicznie akcja w XCOM: Enemy Unknown zacznie się jednak znacznie później, w czasach gdy cały świat walczy z inwazją kosmitów. Zespół Firaxis zamierza pozostać wierny tradycjom pierwszych odsłon serii. Dlatego warstwa strategiczna rozgrywana ma być w czasie rzeczywistym, podczas gdy starcia z obcymi będą turowe. Tryb strategiczny pozwoli nam na prowadzenie badań naukowych, odkrywanie sekretów technologii kosmitów oraz produkcję uzbrojenia i sprzętu. Sporo uwagi poświęcimy stronie ekonomicznej i interakcji z rządami różnych krajów, które będziemy musieli przekonać do finansowego wsparcia naszej organizacji. Nie zabraknie oczywiście przechwytywania statków kosmitów. Zwerbowani żołnierze nabywać będą z czasem doświadczenie i rozwijać własne umiejętności. X-COM: Enemy Unknown nie jest tworzony jako remake części pierwszej. Zamiast tego Firaxis tworzy własną grę opartą jedynie na podobnych założeniach. Dlatego współczynniki opisujące postacie będą inne niż w pierwowzorze. Mechanika rozgrywki zostanie uproszczona, choć według autorów usunięto jedynie jej nudne elementy. Pomimo wszystkich tych zmian fundamenty mają pozostać te same. Żołnierze wciąż będą umierali bez możliwości ich późniejszego wskrzeszenia, a w trakcie starć ogromną rolę odegra mgła wojny i linia wzroku postaci. źródło Screeny: Premiera: jesień 2012 (PC, PS3, X360) Edytowane 10 Stycznia 2012 przez MBeniek Cytuj Odnośnik do komentarza
danielskii 155 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Hell yeah! Mam nadzieje ze nie odejdą za bardzo od pierwowzoru. Z ufolcami spędziłem setki godzin i z duża przyjemnością wrócę jesienią byle nie pakowali na sile multi... (null) Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 oooołłłłłłłjeeeeeee, lata temu na amidze gierka wyrwała mi spory kawałek życia, oby tylko nie spieprzyli koncepcji turowej strategii, bo tych na konsolach jest mało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 żeby tylko te uproszczenia rozgrywki nie zrobiły z tej gry drugiej Cywilizacji Rewolucji, która wręcz została uproszczona do zwykłej party game na kilkadziesiąt minut zamiast wspaniałej i rozbudowanej strategii turowej na wiele h. Cytuj Odnośnik do komentarza
danielskii 155 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Liczę tez na spotkanie starych znajomych a nie tylko nowe pokraki. @ Pryxfus Ha!pamietam jak biegalem z dyskietkami żeby tylko pociupac na mojej 600tce. To były czasy! (null) Cytuj Odnośnik do komentarza
oTOMo 19 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 żeby tylko te uproszczenia rozgrywki nie zrobiły z tej gry drugiej Cywilizacji Rewolucji, która wręcz została uproszczona do zwykłej party game na kilkadziesiąt minut zamiast wspaniałej i rozbudowanej strategii turowej na wiele h. CivRev jeszcze można zrozumieć, bo to gra "konsolowa", ale co zrobili z Civ5 w porównaniu do złożoności Civ4 Też jestem z pokolenia grającego w ufo (część drugą i trzecią) za młodu, czekam z niecierpliwością na nowe informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 kupuje ktoś grę? ja od paru dni się waham na co wydać 50% zniżkę z Muve w październiku - XCOM cz RE6....wspomnienia wachlowania 5 dyskietkami na amidze 600 i czekania 30min jak turę przeprowadzał komputer wiecznie żywe Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 hehe, też to pamiętam, ja kupuję tylko, że nie wiem czy na PC czy PS3. Cytuj Odnośnik do komentarza
genjuro 82 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zdecydowanie biore, ale wersje pc, bo tansza. Cytuj Odnośnik do komentarza
dApo 313 Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 multi w tej grze zapowiada się modnie, aż zastanawiam się nad zakupem. tylko żeby szybko się nie nudziło i po 3 miesiącach nie zostały pustki na serwerach lub sami ogarnięci ludzie Cytuj Odnośnik do komentarza
futro111 1 Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 multi w tej grze to porażka, moim zdanie lepiej przejść ją na "raz" i do koszyka Cytuj Odnośnik do komentarza
diolek 43 Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 preorder poszedl, mam nadzieje ze bedzie warto.bo w sumie w ciemno biorę ufo,z sentymentu do poprzednich części. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Na steamie masz demo do obbadnia, mnie przekonało do zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza
diolek 43 Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Na steamie masz demo do obbadnia, mnie przekonało do zakupu. na tablecie nie sprawdze:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 i znowu te same mordy:) Ja akurat nie gralem, ale z checia pogram, bo gra zapowiada sie kozacko i brakuje takich gier od dawna:) Kiedy ja to wszystko ogram....dobrze ze sie szkola zaczyna:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 (edytowane) ściągnąłem demko ze steama i odpaliłem na moim przedpotopowym lapku....przed chwilą skończyłem wycierać białe plamy z ekranu....(pipi)a udało im się....(pipi)a no nie wierzę....przenieśli starego genialnego Enemy Unknown w nasze czasy - cudowny klimat, rozbudowanie i głębia rozgrywki, do tego te nowe najazdy kamer itp dodają dynamikę... ojjj zapowiada się rozgrywka w sam raz na długdzie jesienno/zimowe wieczory...i wreszcie po latach nie będę musiał czekać pół godziny w czasie tury ufoków Edytowane 30 Września 2012 przez Ficuś 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Ostatnio obejrzalem gameplay i po nim juz czuc moc. Dawno takiej gierki nie widzialem. Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Odnajdę się w grze jak nigdy nie grałem nigdy w RTS/Strategie na konsoli? Ciekawie się to zapowiada a nie ma co brać teraz ze zniżki w muve. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 spokojnie, że się odnajdziesz - strategia turowa więc nikt Ciebie nie pogania i ruch możesz planować i pół dnia, do tego będzie po polsku więc problemów z zrozumieniem też być nie powinno. Poza tym sam mechanizm rozgrywki jest prosty, cały "bajer" polega na podejmowaniu decyzji w czasie misji czy też w bazie(na co przeznaczyć kasę, co pierw projektować, co budować, jaki kraj ratować itp) Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 No i ten caly aspekt ekonomiczn mmie bardzo przekonuje. Zabic czy porwac, co zrobic z technologia, jak rozwijac etc. Tez chcialem ograc, ale na tablecie jade;) ogolnie to biore wersje na ps3 na bank. Ostatnio gralem w sleeping dogs oraz wiedzmina 2 na PC i naprawde podziwiam ludzi co wole myszke i klawiature od pada. Jednym slowem PC ssie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Elninio 141 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 No i ten caly aspekt ekonomiczn mmie bardzo przekonuje. Zabic czy porwac, co zrobic z technologia, jak rozwijac etc. Tez chcialem ograc, ale na tablecie jade;) ogolnie to biore wersje na ps3 na bank. Ostatnio gralem w sleeping dogs oraz wiedzmina 2 na PC i naprawde podziwiam ludzi co wole myszke i klawiature od pada. Jednym slowem PC ssie. Też grałem w te gry na PC, fakt mysz i klawa ssie ale po podłączeniu sobie Pada od pleja już nie , dużo lepiej gra wygląda (w moim przypadku) i tak nie zacina. Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 gra będzie miała polski dubbing na PS3/X360? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 tak Cytuj Odnośnik do komentarza
da$io 110 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Minusem dema jest jego długość, nie da pograć za dużo le gra się fajnie. Poza tym ci co tak lubią zasysać - myszką gra się lepiej, przynajmniej w tej grze. Rozumiem narzekanie na klawiaturę w takim Assassin's Creed ale w grze strategicznej? Poza tym PC ma niezaprzeczalną zaletę - gry dwa dni po premierze na Steamie kosztują 25% ceny gry konsolowej. Czyli za 2 stówki masz wszystkie fajne gry z października. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Nie chce zaczynam wojny, ale mi jakos granie na piecu nie pasuje. Jest to strategia turowa wiec czy myszka czy analog nie robi juz takiej roznicy. Problemem jest cena i wymaga( chodz te sadze, ze sa nie duze). Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi