kudlaty88 482 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 No właśnie pudełkowe wydanie Enemy Within ma w sobie wszystkie DLC (hełmy,kolorki pancerzy itp)?? Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Wydaje mi sie ze tak. Strasznie duzo tego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Jak dlugie jest Enemy Unknown i potem w porownaniu do niego Enemy Within? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 xcom enemy unknown spokojnie to łyknięcia w 15h, niby sporo ale przy starym xcomie można było się bawić po 60-80h. Dodatek nie wiem na ile starcza ale jesli to nakladka na kampanie to powinien na tyle samo Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 197 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Jaka miła ta gra. Taka do grania z herbatką, bez pośpiechu. Podoba mi się odmienny feeling i ta cała moja baza. Macie jakieś rady? Gra robi się trudna? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 wg mnie najtrudniejszy jest poczatek i poczatkowe ogarniecie paniki na swiecie, im dalej w las tym lepszy sprzet i latwiej choc wrogowie mocniejsi - przynajmniej ja tak mialem Cytuj Odnośnik do komentarza
Kris77 433 Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Czy XCOM: Enemy Within z PSN jest po polsku? Pytam na wszelki wypadek, bo z grami z PSN bywa różnie, a za 39 zł to żal nie kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza
piotros 220 Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Jeżeli to ten sam co jest w Playstation Plus, to jest w języku angielskim. Z tego co pamiętam, to spolszczenie robiła Cenega, a ona dała je tylko na płyce, a wydanie cyfrowe były jej pozbawione. Cytuj Odnośnik do komentarza
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Tak, Enemy Within z PSS jest po polsku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pure Bladestone 151 Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Gram kilkanaście godzin i nie mogę chyba pchnąć fabuły do przodu, bo robię w kółko podobne i chyba poboczne misje. Mam kilka tytan armorów i bronie laserowe i nie ma czego odkrywać. Jak sprawdzić w którym miejscu fabularnie jestem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mathiu 180 Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Zerknij do Pokoju Sytuacyjnego (tego z widokiem na rozstawione satelity), tam gdzieś powinno być podsumowanie celów. Prawdopodobnie musisz pojmać jakiegoś ufoka, wynaleźć odpowiednie badanie lub zbudować pomieszczenie, które dalej "kopnie Cię" w fabule. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pure Bladestone 151 Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) Pojmać ufoka - to mi się przewinęło z 15 godzin gry temu i olałem to kompletnie hehe. Dzięki za odzew. Jest jakaś liczba państw opadłych, która spowoduje przerwanie gry? Dotąd u mnie 4 zginęły i 2 kolejne są w tarapatach, reszta pod kontrolą. Edytowane 27 Listopada 2015 przez Pure Bladestone Cytuj Odnośnik do komentarza
Mathiu 180 Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Tak, na mapie z satelitami w lewym górnym rogu masz wskaźnik postępu. Jedna kratka = 1 państwo, które odeszło. Jak dojdzie do końca - przegrywasz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Ktoś orientuje się, czy w X-COM Enemy Within (pudełko) można zmieniać wersję językową, czy kupując u nas, będę skazany na polski dubbing? Enemy Unknown kupiłem jeszcze zanim Cenega zdążyła spolszczyć, więc nawet nie wiem, jak to tam wyglądało (i nie chcę wiedzieć), a jak jest w EW? Mogę śmiało kupować "naszą", czy jednak pozostaje mi import? Cytuj Odnośnik do komentarza
piotros 220 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Wrzuciłem dzisiaj do napędu płytkę z EW i mając ustawiony język polski konsoli, gra wyświetla wszystko w tym języku. Po przełączeniu języka na angielski, wszystko w grze wyświetla się w tym języku. Moja wersja EW została kupiona jakiś czas temu w Biedronce i ma oznaczenia PL/ENG i numer płyty BLES 01851. Wygląda na to, że sama rozgrywka powinna działać w języku polskim jak i angielskim, ale tego już nie sprawdzałem, bo jeszcze w tę wersję nie grałem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Dzięki Piotros, dobra duszyczko Obawiałem się, ponieważ nie znoszę polskich wersji językowych, a czasem te spolszczone, jako drugą opcję mają język rosyjski, kiedy XMB mam ustawione po angielsku (a tak właśnie mam). Czyli śmiało mogę kupować nasze wydanie - jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Grałem na Vicie, ale chyba się przesiądę na wersję z X360. Myślałem o zakupie EW na PS3, żeby konsolę trochę odkurzyć, ale zobaczyłem, że gierka jest we wstecznej kompatybilności na X1, no więc dłużej się już nie zastanawiałem. Niemniej zacznę od Enemy Unknown, by to pierwsze przejście, które w wielu aspektach będzie poznawcze i skopane na wielu frontach ograć na podstawowym kontencie i później móc docenić to, co wprowadza dodatek. Port na Vitę jest wciąż bardzo grywalny, ale jak tak siedzę w domu to nie ma chyba większego sensu tracić czasu na ekranach ładowania i docenić gierkę w ładniejszej oprawie i płynności. Jasny gwint jakie to jest wciągające. Jeszcze jedna misja, a jeszcze zbuduję ten generator, a jeszcze tylko wyślę satelitę i wyłączam, o, kurde! Porwanie, muszę lecieć na pomoc. I tak mija misja za misją. Na razie jestem na początku i widziałem może ze czterech różnych przeciwników, a czuję, że będzie więcej. Gram na Normalu z normalnym zapisywaniem. Ani nie jestem specjalnie cierpliwy ani specjalnie nie znam serii ani gry, więc nie będę sobie żyłować trudności na pierwsze przejście. Jak poznam gierkę to będzie wtedy czas na żyłowanie. Nie wiem czemu tak długo się tej gry wzbraniałem, ani nie jest strasznie skomplikowana ani długa (jak EU czy Civki, które omijam szerokim łukiem mimo miłości do tych serii). Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Czym rozni sie od siebie Eneny Unknow i Enemy Within? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Enemy Within to samodzielna podstawka + dodatek. Zawiera wszystko, co było w EU plus wiele więcej. Parę map zostało zmienionych, parę dodanych, parę usuniętych. Gra ma wbudowany w siebie mod Long War. Dochodzi trzecia frakcja, EXALT. W misjach można zbierać MELD i z jego pomocą ulepszać żołnierzy na dwa sposoby. Ogólnie gameplay jest dużo głębszy, zbalansowany i ma więcej możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi