Skocz do zawartości

XCOM: Enemy Unknown

Featured Replies

Opublikowano

Cenega ratuje twarz. Problem jest w multi które nie działa z różnymi wersjami językowymi. Premiera angielskiej wersji w aktualnym terminie w standardowej cenie, kto chce poczekać do listopada na polską wersję będzie mógł ją kupić 50 zł taniej, miło.

• Odpowiedzi 318
  • Wyświetleń 56,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Najważniejsze żeby jak najszybciej połączyć ze sobą dwa Satellite Uplink i dwa Satellite Nexus. Czyli robisz z nich kwadrat np:   Uplink - Uplink     |             | Nexus - Nexus   Dzięki temu

• ściągnąłem demko ze steama i odpaliłem na moim przedpotopowym lapku....przed chwilą skończyłem wycierać białe plamy z ekranu....(pipi)a udało im się....(pipi)a no nie wierzę....przenieśli starego geni

• I czasem. 3 dni potrzeba na dojazd żołnierzy do bazy. Każdy żółtodziób kosztuje 10 dolców. W szkole oficerskiej można wykupić skilla, że nowo przyjęci żołnierze od razu zaczynają na 1 lvlu, czyli mają

Opublikowano

napisalem im ze rezygnuje,z zamowienia.nagle 2 dni przed premierą sie obudźili :/

Opublikowano

Moze liczyli do ostatniej chwili ze bedzie jakas latka zaraz po premierze do pobrania, okazalo sie ze nie da rady i po prostu chcieli zapobiec flejmu jaki dopiero by byl, jakby cicho siedzieli, gre sprzedawali a potem wszyscy by gadali "K@@@A!! CENEGA CO ZA CH@@@E!! MOGE GRAC TYLKO Z LUDZMI CO MAJA TA SAMA WERSJE CO JA".

Moze liczyli do ostatniej chwili ze bedzie jakas latka zaraz po premierze do pobrania, okazalo sie ze nie da rady i po prostu chcieli zapobiec flejmu jaki dopiero by byl, jakby cicho siedzieli, gre sprzedawali a potem wszyscy by gadali "K@@@A!! CENEGA CO ZA CH@@@E!! MOGE GRAC TYLKO Z LUDZMI CO MAJA TA SAMA WERSJE CO JA".

Opublikowano

ciekawe czy niektóre sklepy się wyłamią i zaczną sprzedawać polską kopię.

Opublikowano

Miazga demo. Czułem się jakbym grał w FFT zmiksowanym z jakimś Falloutem :) W oryginalną wersję gry nie grałem ale po demie wiem skąd ten cały szał.

Opublikowano
Czułem się jakbym grał w FFT zmiksowanym z jakimś Falloutem

No stary, wyjąłeś mi to z ust. Takie same odczucia po demie. Super sprawa.

Opublikowano

Podobnie jak Panowie powyżej, rewelacyjne odczucia po demie. Brakowało takiej gry jak (pipi)!! Kiedy ja grałem w strategię/taktyczną strzelankę? Chyba przy okazji Fallouta T... czekam na premierę Polskiej wersji i prawdopodobnie biorę w pierwszy dzień.

Opublikowano

ehhh a pomyśleć, że kiedyś na takich grach za smarkacza się wychowywałem, a teraz to białe kruki :P

Oryginalny UFO, czy teraz ten XCOM są super ale i tak nic nie pobije Heroesów. Za trójkę w HD oddałbym praktycznie każdy tytuł z tej generacji.

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Ale co by Ci ejczdi w Hirołsach 3 dało :P Ostatnio trochę pogrywałem, ta gra jest nieśmiertelna :)

Opublikowano
  • Autor

ehhh a pomyśleć, że kiedyś na takich grach za smarkacza się wychowywałem, a teraz to białe kruki :P

Oryginalny UFO, czy teraz ten XCOM są super ale i tak nic nie pobije Heroesów. Za trójkę w HD oddałbym praktycznie każdy tytuł z tej generacji.

E tam, wolę żeby trójeczki nie ruszali, bo już się boję jakie udogodnienia wprowadziliby dla casuali. W ogóle trójka prawie w ogóle się nie zestarzała (nie to co pierwszy XCOM/UFO), dalej to najlepszy hirołs (pomimo nowszych części w hd) i nawet sama grafika ma swój klimat.

Opublikowano

Właśnie, dla mnie spokojnie mogli by ją wydać na smartfony lub komórki.

Opublikowano

Z obsuwą mocno dali ciała ale nie zamierzałem czekać miesiąc i wybrałem angielską wersje, liczę ze jutro będę grał :) a Wy jak chcecie to płaczcie że nie ma w PL ;)

E: A demo ile ma misji? jest tylko walka czy też można "porządzić"?

Edytowane przez PRQc

Opublikowano

enemy unknown i terror from the deep skończyłem kupę lat temu i byłem pewny, że spie.przą remake. nie zrobili tego :- ) to jest ten sam stary xcom, tyle że w nowych szatach. po ograniu dema nie mogę się już doczekać. jak ktoś ogarnie grę i grał w poprzednie części niech napisze jak wygląda teraz sprawa z badaniami i czy też stawia się jakieś struktury.

aby na siłę się doczepić - mogli zrobić ładniejszy 'hud', napisy typu "szansa na trafienie" wyglądają jak żywcem wyciągnięte z wordpada.

Opublikowano

ja zmienilem zamowienieve na dishonored. xcom kupie po premierze pl

Edytowane przez diolek

Opublikowano

mam od godziny, zacząłem na normalu i skończyłem trening tylko ale jestem mega zachwycony:) jedyna strategia oprócz Heroes of M&M III która mi się podoba :)

Opublikowano

kurde ja sie troszke zawiodłem po sprawdzeniu wczoraj dema

na poczatek chcial bym zauważyć że a gra raczej nie przypomina HOMM, nie wiem skąd te porównania, to bardziej "strategia taktyczna" jak jagged alliance 2, albo wlasnie FFT i inne dissidie

jako wielki fan jagged alliance2 i dosyc duży fan FFT bardzo liczyłem na tą gre, i na jakąś fajną taktyczną turową zabawe

ale niestety troszke mnie bolą uproszczenia - biegnij do zasłony, strzelaj, itp. nie wiem jak jest potem ale teraz nie czulem wiele strategii a jedynie wydawanie prostych polecen

druga sprawa to wygląd kosmitu - małe szare ludziki, wiem że to ukłon w strone jedynki, ale taki wizerunek był popularny wtedy, a dziś już odchodzi sie od niego

ale podoba mi sie baza i jej rozwój, no i moze jak pozniej pojawiają sie serio strategiczne i taktyczne kwestie to gra była by warta obczajenia

z innej beczki zdziwilem sie ze grafika jest nawet spoko jak na tego typu gre, niekture tekstury bardzo fajne, modele też nie najgorsze

Opublikowano
  • Autor

Yano, bo te dwie misje to tutorial i bardziej mają one za zadanie przedstawić samą mechanikę gry (i to w sumie jej same podstawy), niż być jakimś wyzwaniem strategiczno-taktycznym. Pewnie im dalej w las tym będzie trudniej.

PRQc, i jak ten tryb normal? Nie za łatwy (bo w obecnie tryb normal w większości grach robi za easy)? Bo myślę, że ja zacznę od wyższego poziomu - classic - ale zaś nie chcę od początku już się "frustrować", żeby nie było za trudno.

Opublikowano

skończyłem 2 misje i doscyć łatwo, potem jest na pewno trudniej ale zaczynaj od "classic" a jak nie będziesz dawał rady to można w każdej chwili zmienić na niższy lub wyższy poziom trudności

Opublikowano

@Yano

Wraz z progresem pojawiaja sie nowi i bardziej kozaczni wrogowie, przyklad:

XCOM-EU_Berserker.jpg

Opublikowano

kurcze wczoraj bylem w Empiku we wrocku i widzialem xcom na klocka a na ps3 pan powiedzial ze byly 2 ale zeszly?? jak to jest wyszedl w koncu czy nie? i tak jutro lece do Irlandii na 2 tygodnie wiec wezme tam ale zglupialem jak to w koncu jest z premiera u Nas?

Opublikowano

Daniel, premiera angielskiej wersji była wczoraj, na polską będzie trzeba poczekać do listopada.

muve.pl dziś już wysyłał :greeting:

Ale wersje na PC?

Tak.

Zacząłem na Classicu i powiem, że jest klimat, jeden błąd i kończysz misję ze sporymi stratami. Jest syndrom jeszcze jednej rundy, więc jest dobrze.

Opublikowano

pozwoliłem sobie skopiować z innego forum:

Przeszedłem grę na trudnym poziomie w 25h.

To co mogę powiedzieć o grze to jest strasznie uproszczona i krótka. Nie będe sie rozpisywał napisze tylko co mi sie podobało a co nie.

Wady:

- Słaby rozwój postaci ( za mało rang i brak ulepszania cech postaci (celność,movement itp.) - gracz zbytnio nie przywiązuje się do postaci.

- Brak budowania obrony w bazie jak i ataków na twoją baze

- Brak zakładania baz przez obcych ( jest tylko 1 baza i taka krótka że żenada - brakowało tej levelowej mapy)

- Strasznie słaby interfejs przy myśliwach

- Zbyt mało rodzaji bydynków w bazie

- Labolatoria tak naprawade można sobie odpuścić bo nie są potrzebne bo i tak jest mało technologi a naukowców dostajemy za misje ;o

- Brak możliwości podnoszenia broni przy zwłokach i te wybuchające bronie to tragedia - brak również amunicji

- Zbyt łatwe wynajdowanie technologi - powinno być troche trudniejsze tzn. obcy powinni mieć swoje rangi( navigator , commander itp.) i w zależnośc kogo złapiesz żywcem, to taka technologia.

- Pojazdów nawet nie używałem gdyż nie było sensu i nie było miejsca w składzie.

Mógłbym jeszcze pisać dużo o wadach......

(pipi)A (pipi)A (pipi)A, dawno szkoło robienia gier wróć!!!!!!!!!!!!! nawet jedną z najbardziej rozbudowanych strategii ever sprowadzą do parteru :/

Ci, którzy nie grali i nie skończyli oryginału pewnie mnie nie zrozumieją, ale ja po tym poście wiem,że XCOMa na pewno przez długi czas nie kupię. Kompletnie nie tego się spodziewałem.

Opublikowano

niestety , wszystko wypisane powyżej się zgadza. gra uproszczona jak tylko się da. mało ekwipunku, mało ulepszeń, jednym słowem mało wszystkiego. najbardziej denerwowało mnie , że trafienia w przeciwnika wydają się być całkowicie randomowe.