Kazuun 221 Opublikowano 12 listopada 2013 Opublikowano 12 listopada 2013 3 post pod rząd Ludzie nie lubią tego topicu chyba xD Do rzeczy: Ktoś gdzieś widział dodatek XCOM: Enemy Within w jakiejś przyzwoitej cenie? Czyli takiej która ma cyfrę 6 na początku? Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 12 listopada 2013 Opublikowano 12 listopada 2013 Green Man Gaming. Trochę ponad 60zł z kodem zniżkowym GMG25-C5729-7SY25. Ale jeśli mnie pamięć nie myli Ty nie lubisz/nie potrzebujesz konta na GMG, czy tam PayPal. Whatever. Cóż, taniej nie znajdziesz. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 12 listopada 2013 Opublikowano 12 listopada 2013 (edytowane) Myli... bo mam oba te konta. Aczkolwiek nie pytaj mnie co tam kupowałem, bo sam nie pamiętam Also: danke Edytowane 12 listopada 2013 przez Kazuun Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 14 listopada 2013 Opublikowano 14 listopada 2013 chciałem kupić ale chyba poczekam aż stanieje. Myślałem że więcej nowych fabularnych rzeczy dadzą a dla mechaniki to mogę poczekać na jakieś przeceny Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 14 listopada 2013 Opublikowano 14 listopada 2013 No jest cała ta "kampania" przeciw tą nowa frakcją + obrona bazy przed inwazją ufoków. Ja czekam na CD key obecnie. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 9 lipca 2015 Opublikowano 9 lipca 2015 Jakby co na GamersGate Complete Edition jest za sześć euro. Wreszcie jakąś gierkę sobie kupiłem Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 15 lipca 2016 Opublikowano 15 lipca 2016 Co to jest za gra! Oderwac sie nie mozna - rozgrywka wciaga jak bagdno, misje przeplatane wątkiem ekonomicznym to strzal w 10tke, turowa rozgrywka, ktora nie nudzi nawet przez sekunde, do tego gra jest wymagajaca, SI na przyzwoitym poziomie, przemyslany i przystepny interfejs - czuje sie jak wtedy, gdy odkrywalem Dark Soulsy xD Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 15 lipca 2016 Opublikowano 15 lipca 2016 a czeka cię jeszcze 2 grasz z dodatkiem mam nadzieję bo gra 2 x lepsza z dodatkiem Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 15 lipca 2016 Opublikowano 15 lipca 2016 Co to jest za gra! Oderwac sie nie mozna - rozgrywka wciaga jak bagdno, misje przeplatane wątkiem ekonomicznym to strzal w 10tke, turowa rozgrywka, ktora nie nudzi nawet przez sekunde, do tego gra jest wymagajaca, SI na przyzwoitym poziomie, przemyslany i przystepny interfejs - czuje sie jak wtedy, gdy odkrywalem Dark Soulsy xD to sobie wyobraz teraz ze i tak ta gierka nie umywa sie do oryginalu wydanego sto lat temu na amige Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 15 lipca 2016 Opublikowano 15 lipca 2016 Grywalem, ale pamietam jak przez mgle. a czeka cię jeszcze 2 grasz z dodatkiem mam nadzieję bo gra 2 x lepsza z dodatkiem No teraz to must have - jak wszystkie Dark Soulsy po Bloodbornie! Gram z dodatkami - co prawda przy 1 wyborze wcisnalem podstawke i przegralem tam z pare godzin, bo 0 iformacji czy zawiera DLC, czy Enemy Within to odzielny dodatek - no ale trudno. Z DLC jest znacznie wiecej ciekawych rzeczy, egzoszkielety, implanty, odznaczenia zolnierzy, trudniejsze misje, czasowki, wszystkie kontynenty, więcej państw członkowskich, ciezko zapanowac nad chaosem, kasa szybciej sie konczy - no mega giera ! Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 15 lipca 2016 Opublikowano 15 lipca 2016 Panstwa, w ktorych jest panika na maska da sie pozniej odzyskac? Zaraz mi 4 znikna xD Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 15 lipca 2016 Opublikowano 15 lipca 2016 NIE jak odejdą z x-coma to dupa Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 15 lipca 2016 Opublikowano 15 lipca 2016 (edytowane) o iloe w podstawce wszystko rozkrecalo sie pomalu i czlowiekowi sie wydawalo ze ma jakis wplyw na te kontynenty tak tutaj to jest jakis hardcore Zamiast labolatoriow od razu trzeba bylo zainwestowac w generatory i satelity... Edytowane 15 lipca 2016 przez easye Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 25 kwietnia 2018 Opublikowano 25 kwietnia 2018 Odkopuję, ale chciałem podzielić się przemyśleniami, bo ta gra jest świetna, a to że przeniesli ją 1:1 na tablety i telefony to gruby pokłon. Wczoraj oglądałem filmik gościa, który ukończył XCOM Enemy Within na poziomie Impossible Ironman i nie stracił ani jednego kontynentu, ani żołnierza. Impossible Ironman to zestawienie poziomu trudności z funkcją utrudniającą rozgrywkę. Najwyższy poziom trudności daje wrogom więcej życia, lepszą celność i sprawniejsze wykorzystanie AI. Ironman z kolei pozwala na jeden zapis, który jest automatyczny, co nie pozwala na cofnięcie decyzji. Jak misja Ci nie poszła, to nie ma restartu. Musisz grać dalej z konsekwencjami wyborów. Gra jest cholernie trudna już na średnim poziomie, gdzie ja straciłem dwa kontynety z pięciu, żołnierza żadnego, ale cofałem decyzje jak jakiś zginął, więc też popełniałem taktyczne błędy. Oglądałem to dlatego, żeby zrozumieć. Czego taka gra wymaga. Czy gość jest taktycznym mastermindem, czy miał farta i co wpłynęło na to, że udało mu się to osiągnąć. Dwie główne rzeczy - dokładna znajomość wszystkich reguł i zasad, którymi rządzi się gra oraz... szczęście. Nie umniejszam jego skilom taktycznym, bo widziałem po jego decyzjach, że podejmuje je lepiej ode mnie, ale jak wiesz np. że wróg nie atakuje dopóki go nie zauważysz i nie "aktywujesz", to możesz swobodnie to wykorzystać, by nie walczyć od razu z całą armią. Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 26 kwietnia 2018 Opublikowano 26 kwietnia 2018 zdaje sie ze wszyscy co jeszcze w to graja uzywaja "long war" moda Cytuj
lysyolec 3 Opublikowano 13 grudnia Opublikowano 13 grudnia (edytowane) Mam znowu xcoma jakimś trafem. Powiedzcie, czy to ja jestem za głupi na tą grę, czy może poziom trudności jest tak mocno wyśrubowanych? Pamiętam w dalszej części gry nagle zaczęły pojawiać się jakieś mechy / roboty chuj wie. Praktycznie nie do przejścia. Dodam, że korzystałem z porad na temat tego, jak rozbudowywać bazę, abym ekwipunek miał na czasie itd Grając w to, miałem wrażenie, że takie taktyki jak FFT, czy Disgaea, to przy tym kaszka z mleczkiem, i w późniejszych fazach, jak tylko gdzieś usłyszysz chociażby te jęki kosmitów w oddali, to srasz w gacie.. Jakieś porady może? Bo chciałbym dać sobie jeszcze jedna szansę chyba Edytowane 13 grudnia przez lysyolec Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 13 grudnia Opublikowano 13 grudnia Nie słuchaj frustrata, dasz radę, kombinuj dalej. To trudna gra, ale dwójka jest jeszcze trudniejsza i do dzisiaj czuję dumę, że ją prawilnie skończyłem. Cytuj
łom 2 026 Opublikowano 13 grudnia Opublikowano 13 grudnia Godzinę temu, lysyolec napisał(a): Jakieś porady może? Bo chciałbym dać sobie jeszcze jedna szansę chyba Nie bój się wgrywać stanów gry przed podejściem do misji jeśli coś mocno pójdzie nie tak bo procentowy wskaźnik trafienia nie jest do końca losowy (te wartości 'losują' się na początku walki i jeśli jakiś ufok ma cię trafić to to zrobi mimo np. 10% szansy). Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 13 grudnia Opublikowano 13 grudnia Kluczem jest precyzyjne rozbudowywanie bazy w odpowiedniej kolejności i zapisywanie gry na różnych slotach co 10 minut. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi