Suavek 4 814 Opublikowano 12 września 2012 Opublikowano 12 września 2012 Zaraz, zaraz... _Tylko_ Windows Vista lub 7 ? No love for XP ? No to szykuje się droga impreza... Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 12 września 2012 Opublikowano 12 września 2012 Yyyyy, to są jeszcze ludzie którzy używają kompa do czegoś więcej niż Wordpad + Firefox i siedzą na XP ? O.o Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 12 września 2012 Opublikowano 12 września 2012 Yyyyy, to są jeszcze ludzie którzy używają kompa do czegoś więcej niż Wordpad + Firefox i siedzą na XP ? O.oWiedziałem, że taki post się pojawi. Wyjątkowo nie trzeba było długo czekać ;> Mam legalnego XP, który działa bezproblemowo i w zupełności wydajnie nawet z nowymi produkcjami. Do tego wręcz stopnia, że nie widzę konieczności zmiany systemu za 400zł tylko po to, "aby być trendy i na czasie i co by dzieciaki się ze mnie nie śmiały". A jak mi ktoś chce powiedzieć, bym sobie ściągnął pirata, to z całym szacunkiem, niech od razu skoczy pod jadącego Tira, czy coś. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 12 września 2012 Opublikowano 12 września 2012 No i super że oryginalny. Tez mam oryginalną Windę. Wiem, zę XP może działać dobrze bo był to niezły system. Potem licha Vista i dobra "siódemka". Ale w dobie gier wymagających coraz częściej Vista i wyżej siedzenie z XP na kompie na którym się gra jest odrobinkę dziwnym posunięciem I to nie ma nic wspólnego z "OMFG, noob ma XP - buuuuuuu" tylko z tym, że jest to DOBRY system który jest WYMAGANY coraz częściej Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 12 września 2012 Opublikowano 12 września 2012 Oczywiście, że nie ma nic wspólnego... Do tej pory nie natknąłem się na żadną interesującą mnie pozycję, która by nie działała z XP. 400zł piechotą nie chodzi, tak więc nie widzę sensu na chwilę obecną zmieniania OS tylko dla jednej gierki. Dopóki faktycznie XP nie "umrze" i nie będzie absolutnie wspierany, to nie spieszy mi się z zakupem 7 - szczególnie przy moich oczekiwaniach co do gier PC i czasie przy nich ostatnio spędzanym. Jeśli sprowadzamy całość tylko do gierek, to już wolę te 400zł dołożyć do zakupu 3DSa, albo innej konsoli. Zaś do pracy w zupełności wystarcza mi XP. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 12 września 2012 Opublikowano 12 września 2012 Coś ostatnio jeszcze oprócz XCOMa porzuciło XP, zdaje się, że Black Ops 2, więc biorąc pod uwagę, że mamy obecnie trzecie wydanie Windowsa po XP, to myślę, że powinieneś się przyzwyczaić do tego trendu. Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 13 września 2012 Opublikowano 13 września 2012 Wymagania rekomendowane: dziękuję, plusik leci. mam nadzieję, że będzie co katować w hotelach. Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 15 września 2012 Opublikowano 15 września 2012 Gameplay po polsku, mnie robi na całego, nie mogę doczekać się premiery Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 15 września 2012 Opublikowano 15 września 2012 Słuchając dubbingu tradycyjnie utwierdzam się w przekonaniu, że polackich wersji należy unikać jak ognia. Poza tym miód. Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 24 września 2012 Opublikowano 24 września 2012 Na Steam pojawiła się wersja demo. Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 24 września 2012 Opublikowano 24 września 2012 Całkiem przyjemnie się gra. Nawet grafika niezła. Czekam na steam sale ;-) Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 27 września 2012 Autor Opublikowano 27 września 2012 Nie wiecie czy pudełkowa edycja od Cenegi będzie rejestrowalna na steam'ie?? Bo u nich (na muve.pl) można najtaniej wyrwać egzemplarz (plus jeszcze darmowa wysyłka kurierem). Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 27 września 2012 Opublikowano 27 września 2012 Szczerze w to wątpię. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 27 września 2012 Opublikowano 27 września 2012 (edytowane) Nie wiecie czy pudełkowa edycja od Cenegi będzie rejestrowalna na steam'ie?? Bo u nich (na muve.pl) można najtaniej wyrwać egzemplarz (plus jeszcze darmowa wysyłka kurierem). "In addition to the digital pre-sale bonus, all PC versions of XCOM: Enemy Unknown will be powered with Steamworks." Source: http://www.newgamene...ort-steamworks/ Wnioskuję, więc że tak - będzie się dawało. Tak jak Borderlands 2, Dishonored czy w przyszłości BioShock. Swoją drogą, klucze do gry widziałem w necie za mniej niż 100 zł, więc muve jest tanie tylko w przypadku boxa. Edytowane 27 września 2012 przez Kazuun 1 Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 27 września 2012 Opublikowano 27 września 2012 A ja sie naprawde dziwie ze gra nie chodzi na XP. Popatrzcie na wymagania - gra wcale nie ma duzych, wymagania typowo XPkowe. W sumie jakis napalony na to nie bylem, ale kupilbym na jakims steam sale - a tak to dupa. A ja sie naprawde dziwie ze gra nie chodzi na XP. Popatrzcie na wymagania - gra wcale nie ma duzych, wymagania typowo XPkowe. W sumie jakis napalony na to nie bylem, ale kupilbym na jakims steam sale - a tak to dupa. Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 28 września 2012 Opublikowano 28 września 2012 inb4 "zomg lol to ktoś jeszcze w dzisiejszych czasach używa XP do czegoś więcej niż notatnika i kalkulatora????//meh" Co do ceny, to jeśli komuś nie zależy na pudełku, to niech poluje na Green Man Gaming. Ceny w dolarach, klucz steam, pre-order był wielokrotnie oferowany w rozmaitych promocjach, a w dodatku łączył się z kodami zniżkowymi. Jeśli zaś chodzi o pudło, to osobiście już jestem tak uprzedzony do cenędzy, że czasami wolę dopłacić te kilka złotych i kupić importa, aniżeli dać im zarobić bezpośrednio. ;> Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 29 września 2012 Opublikowano 29 września 2012 Przyznam się szczerze, ze ten tytuł od samego początku, od pierwszych zapowiedzi mi wisiał jak kilo kitu u sufitu. Kilka dni temu (z tydzień może?) wyszło demko gry na Steam. Zero chęci by je sprawdzić. Ale jak tak się patrzy na swoją friend listę i widzi, że codziennie grę odpala kolejna osoba to zaczyna się myślenie: "Wtf jest w tym takiego ciekawego że aż tyle osób sprawdza demo. No nic, ściągamy." - no i ściągnąłem.... Gat fakin damn it! This shit is quite awesome! Może graficznie gra nie niszczy etc, ale rozgrywka kojarzy mi się trochę z Gorky 17, które swego czasu uwielbiałem (takie gry mają swoją nazwę jakąś konkretną czy jeno strategie turowe?). Obecnie myślę nad day 1 purchase nawet. Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 29 września 2012 Opublikowano 29 września 2012 Kazuun, nie grałeś w oryginalnego X-Com/UFO, mam rację? ;> Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 29 września 2012 Autor Opublikowano 29 września 2012 Nie wiecie czy pudełkowa edycja od Cenegi będzie rejestrowalna na steam'ie?? Bo u nich (na muve.pl) można najtaniej wyrwać egzemplarz (plus jeszcze darmowa wysyłka kurierem). "In addition to the digital pre-sale bonus, all PC versions of XCOM: Enemy Unknown will be powered with Steamworks." http://www.newgamene...ort-steamworks/ Wnioskuję, więc że tak - będzie się dawało. Tak jak Borderlands 2, Dishonored czy w przyszłości BioShock. Swoją drogą, klucze do gry widziałem w necie za mniej niż 100 zł, więc muve jest tanie tylko w przypadku boxa. Dzięki za odpowiedź. To jednak biorę w muve.pl - 84zł już z wliczoną przesyłką kurierską wydaje mi się najlepszą ofertą (i dodatkowo nie będę musiał ściągać tych 20GB z neta - przy moim wolnym łączu to duży plus). A co do samego dema to jak dla mnie - za krótkie, za łatwe i za dużo prowadzenia za rączkę. Rozumiem, że chcieli pokazać mechanikę gry, ale do wyjaśnienia tego wystarczyłby 10minutowy gameplay na yt, a do dema mogli wrzucić już coś bardziej ciekawszego/trudniejszego. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 29 września 2012 Opublikowano 29 września 2012 Kazuun, nie grałeś w oryginalnego X-Com/UFO, mam rację? ;> Nope, never. Skłąmał bym mówiąc nawet, ze mam chociaż pojęcie co to Cytuj
ukk 4 Opublikowano 1 października 2012 Opublikowano 1 października 2012 Wiadomo coś o dlugości singla? Bo multi mnie nie jara za bardzo w tego typu strategiach. Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 1 października 2012 Opublikowano 1 października 2012 Nawet nie wiedziałem, że tam ma być multi Jeśli gra faktycznie będzie godnym następcą swego prekursora, to o długość gry nie masz się co martwić. Ba - nawet po zakończeniu kampanii możesz się pokusić o kolejne podejście o nieco odmiennej strategii, składzie drużyny itp. Cytuj
ukk 4 Opublikowano 1 października 2012 Opublikowano 1 października 2012 To biore, za 84zł nie ma co marudzić. Demko mi podeszło. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 1 października 2012 Opublikowano 1 października 2012 No właśnie... ponoć starsze części serii (?) były baaaaaardzo długie. Ten obecny XCOM to jest duchowy następca tego UFO co to było na GMG free jakieś 3 miesiące temu dawane? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi