Skocz do zawartości

FullHD 32" do max 1500zł pod konsolę/filmy, pomocy bo oszaleję ;/

tukan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, szukam tv pod przyszłą ps3 [prawdopodobnie] taki na którym spokojnie pooglądam też filmy w hd kradzione z internetu.

Upatrzyłem takie dwa ale może nie są warte i jest coś ciekawszego a dostaję już kur.wicy od patrzenie po tych wszystkich stronach. ;f

http://www.topmarket.pl/telewizor-led-full-hd-lg-32-lv-3550-p49157.html

http://www.topmarket.pl/telewizor-lcd-full-hd-lg-32-lk-450-p49185.html

Wolałbym led-owy cieńszy. Chciałem tv 100hz ale w takim przedziale cenowym to lipa. ;f

Sory za nowy temat ale w starych nikt nie odpowiada na posty.

• Odpowiedzi 28
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

Shago

Opublikowano (edytowane)

na pewno chcesz 32 cale? na promocjach możesz kupić za 1600 niezły 42 cal LCD . Te 10 cali to dużo , pomyśl , poczekaj na okazję...z tych dwóch brałbym ten podświetlony ledowo. Ps jak pod PS3 i dvd to 100 hz to zbytek

Edytowane przez Orson
Opublikowano

Jakieś przykłady? 42 to trochę za duży,mam mały pokój jak to studenciak wiec 32 było w sam raz. Ledowy jest lzejszy i cienszy wiec łatwiej zawiesić na ścianie.

Opublikowano

Tak, model 32D5000, z ktorego taki 100hz, jak z Malysza baletnica. Poszukaj LG 32LK530, nie jest to LED, ale na cholere Ci to potrzebne.

duża jest roznIca miedzy lk530 a lk450? Ledy podobno ogolnie są lepsze od zwykłych LCD,podobno, dlatego taki chciałem. z drugiej strony ciensze

i lżejsze.

Opublikowano

Jasne, ze spora. Inny panel, duzo zywsze kolory, odswiezanie 100Hz. W czym niby ledy sa lepsze ?. Zuzywaja mniej pradu, owszem, ale nim CI sie to zwroci, to 5 razy zmienisz telewizor.. Lzejsze ?, jaka to roznica, 1-2kg ?. Bez przesady.

Opublikowano

Przyznam ze masz racje :P

obczailem ten model i rzeczywiście swietne parametry za taka cenę. Prawie się zdecydowałem ale pytanie jeszcze jak z tymi tunerami bo nie kminie który do czego a w przyszłości chciałbym mieć tez na przykład telewizje N i oglądać coś w hd. Plus bardzo mnie interesuje bezproblemowe odtwarzanie dvix i napisow. Siedzę teraz w pracy i nie mam możliwości swobodnego smigania po necie dlatego pytam.

Opublikowano

Wrzucasz na pendrive'a divx xvid mkv, do tego napisy i wszytko pieknie hula, brak problemow z polska czcionka czy cos. A z tunerami to chodzi oto, ze zmienia sie standard nadawania telewizji naziemnej u nas w kraju z analogowego na cyfrowy, stad zamieszanie o tunerym czy tv je posiadaja. Tak, ten TV ma ten tuner, nie bedziesz musial nic dokupowywac. Natomiast jak masz jakas telewizje satelitarna, typu wlasnie Nm to i tak Ci jest to zbedne. To, ze ten TV FullHD to oczywista oczywistosc.

Opublikowano

Telewizji własnie nie mam ale mam zamiar zakupić coś takiego stad pytanie o te tunery. Ale chyba dają tuner do kanałów w hd? Te 100hz to chyba prawdziwe a nie jakieś udawane jak w tym led'zie co pisałem w pierwszym poscie? Jeśli tak to jestem przekonany. :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

To w końcu co kupiłeś? Samsunga któregoś?

Nope, kupiłem ten co polecał Shagohad czyli LG 32LK530. Póki co oglądam na nim tylko dvixy, heh. Tym niemniej nie ma problemów z tym, łyka wszystkie formaty, napisy przerabiam na .srt i też nie ma z tym problemów. Czasem w ripach HD nie ma dźwięku ale już rozkminiłem w czym problem.

Opublikowano

Wygląda to tak:

Audio

ID : 2

Format : AAC

Format/Info : Advanced Audio Codec

Format version : Version 4

Format profile : LC

Format settings, SBR : Yes

Format settings, PS : No

Jeśli pogrubiona opcja jest na TAK to dźwięku nie mam, jeśli jest na NIE to wszystko jest w porządku. Sprawdziłem na kilku ripach. Nie znam się dokładnie na kodekach więc nie potrafię dokładnie wyjaśnić o co biega.

Opublikowano

To w takim razie pomogłeś mi przy moim Panasie, bo miałem ten sam problem, łap plusa i dozgonną wdzięczność

Opublikowano

ja bym brał tego LG co koval, LG 32LK530. trochę droższy ale myślę, że warto dołożyć.

nie wiem jak u ciebie z miejscem ale sam mam 32" i trochę za mały. 37" byłby cacy, myślę nawet 42" dałby rade bo z kablówki gdzie jakość jest słaba rzadko korzystam. Głównie konsola i filmy.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Poszukuję TV ok 32 cale, nie musi być full HD, ważne, żeby odtwarzał jak najwięcej formatów i kosztował max. 1500zł.

edit. dla teścia

Edytowane przez Gość
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Poleciłby ktoś TV do 1800 złotych? Interesuje mnie LED, aktualnie mam starego Szajsunga, który ledwo co zipie i muszę się przesiąść na coś nowego. Najlepiej 32 cale, chociaż 37 też ujdzie. TV ma wisieć na ścianie jakby co.

Opublikowano (edytowane)

Jakieś wymagania? 3D? Duża multimedialność? Czy przede wszystkim dobry obraz?

Jak coś to teraz Sony EX720 są w cenie której szukasz (32 i 37 cali bardzo mała różnica cenowa) a bardzo chwalone są te TV (stosunek jakości do ceny).

E: Każdy TV można powiesić :) (dodatkowy koszt wieszaka).

Edytowane przez Kyo
Opublikowano

Multimedialność mi nie jest potrzebna, mam laptopa, PS3 w jednym miejscu więc nie trzeba. Głównie chodzi mi o jakość obrazu, ew. 3D byłoby fajne, ale nie kosztem jakości obrazu i ceny. No i ten nieszczęsny input lag.