Skocz do zawartości

PSX Extreme #174

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozczarowa mnie troche recenzja Uncharted autorstwa KILa. Chodzi mi o określenie grafiki jaka reprezentuje ta gra i zarazem jaka oferuja ta platforma, bardzo mnie ten temat ciekawi. Chodzi mi o odp. na proste pytania, czy grafika na PSV jest porównymwalna do tej z PS3 ? Tak jak to sie miało z PSP i PS2, mozliwości graficzne tej pierwszej były zblizone do PS2. Jakie bylo jego pierwsze wrazenie po o zobaczeniu gry na tym sprzecie? Czy opadła mu szczena? Czy mamy do czynienia z naprawde wysokim poziomem/przełomem na przenośnych konsolach? Bo jednak zdanie "grafika zachwyca" odnośnie tej gry to troszke za mało. Co do reszty recenzji nie mam zastrzezen,chodzi mi tylko o ten aspekt

Opublikowano

czemu jeszcze nie ma tematu o numerze 175? ja juz swój dzisiaj dostałem :P

Budujemy napięcie ;). A tak poważnie - cieszymy się, że prenumeraty śmigają jak należy. Zapowiedź numeru jutro z samego rana :).

Gość Orzeszek87
Opublikowano

Budujemy napięcie ;). A tak poważnie - cieszymy się, że prenumeraty śmigają jak należy. Zapowiedź numeru jutro z samego rana :).

kiepska okładka

żart :D

Opublikowano (edytowane)

Perez, ale nie róbcie tak, by zachęcać do prenumeraty. Skoro ktoś już ma numer, to równie dobrze mogę na pebie znaleźć cały numer w formie pdfa (a tego nie chę :).

Im wcześniej piszecie o numerze tym lepiej. Nie czytam 30 dni jeden numer i skoro już odkładam bieżącą gazetkę na półkę, chcę wiedzieć co się u Was dzieje. Tym bardziej, że nowy numer już był skończony tydzień temu. Wydaje mi się, że powinieneś pisać co w nowym numerze, zaraz po tym jak numer zostanie wysłany do prenumeratorów.

%

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano

Perez, ale nie róbcie tak, by zachęcać do prenumeraty. Skoro ktoś już ma numer, to równie dobrze mogę na pebie znaleźć cały numer w formie pdfa (a tego nie chę :).

Im wcześniej piszecie o numerze tym lepiej. Nie czytam 30 dni jeden numer i skoro już odkładam bieżącą gazetkę na półkę, chcę wiedzieć co się u Was dzieje. Tym bardziej, że nowy numer już był skończony tydzień temu. Wydaje mi się, że powinieneś pisać co w nowym numerze, zaraz po tym jak numer zostanie wysłany do prenumeratorów.

%

Nie odbieraj tego jako formy zachęcania do prenumeraty - nic z tych rzeczy. Dwa - zazwyczaj staram się zapowiadać numer w dniu, kiedy pierwsi prenumeratorzy powinni go dostać (stąd zapowiedzi we wtorki rano - numer zazwyczaj wychodzi w poniedziałki z poczty). Przy tym numerze, może to zabrzmi dziwnie, ale sam jestem zaskoczony :). Chyba poczta podnosi swoje standardy, bo nakład prenumerat otrzymali w niedzielę, ale nie przypuszczałbym, że w niedzielę go już wypuszczą, a na to wychodzi, skoro dzisiaj już są sygnały o dostawie :). Jutro z samego rana (czyt. ok. 9:30) zapowiedź ląduje na forum, a przy okazji kolejnych numerów pomyślimy, czy nie dawać zapowiedzi wcześniej (to też po części zależy od tego, co jest w piśmie - o niektórych rzeczach można napisać wcześniej, a niektóre lepiej trzymać możliwie najdłużej :)).

Gość Orzeszek87
Opublikowano

%

Nie odbieraj tego jako formy zachęcania do prenumeraty - nic z tych rzeczy. Dwa - zazwyczaj staram się zapowiadać numer w dniu, kiedy pierwsi prenumeratorzy powinni go dostać (stąd zapowiedzi we wtorki rano - numer zazwyczaj wychodzi w poniedziałki z poczty). Przy tym numerze, może to zabrzmi dziwnie, ale sam jestem zaskoczony :). Chyba poczta podnosi swoje standardy, bo nakład prenumerat otrzymali w niedzielę, ale nie przypuszczałbym, że w niedzielę go już wypuszczą, a na to wychodzi, skoro dzisiaj już są sygnały o dostawie :). Jutro z samego rana (czyt. ok. 9:30) zapowiedź ląduje na forum, a przy okazji kolejnych numerów pomyślimy, czy nie dawać zapowiedzi wcześniej (to też po części zależy od tego, co jest w piśmie - o niektórych rzeczach można napisać wcześniej, a niektóre lepiej trzymać możliwie najdłużej :)).

jak coś to TAK poczta polska zmienia standardy. sprawdzone info.

Opublikowano

A jaki jest sens zapowiedzi numeru w dniu jego ukazania ? Zapowiedzi gier tez sa publikowane na dzien przed premiera ? Serio nie rozumiem tego. Kojarzy mi sie to z tanim chwytem reklamowym aby ludzie kupowali cos w ciemno bo nie daj boze sama zapowiedz lub spis tresci numeru moglby kogos odstraszyc i ten nie kupilby czasopisma. Dla mnie to calkowity bez sens.

Opublikowano

A jaki jest sens zapowiedzi numeru w dniu jego ukazania ? Zapowiedzi gier tez sa publikowane na dzien przed premiera ? Serio nie rozumiem tego. Kojarzy mi sie to z tanim chwytem reklamowym aby ludzie kupowali cos w ciemno bo nie daj boze sama zapowiedz lub spis tresci numeru moglby kogos odstraszyc i ten nie kupilby czasopisma. Dla mnie to calkowity bez sens.

Można sobie spokojnie spr. spis numeru w kiosku/kolporterze, na upartego mozna przeczytac na próbe jakaś recenzje lub artykuł więc w ciemno nic nie kupujesz, żadnego chwytu tu nie ma;)

Opublikowano

Nie no chłopie, nie będę stał w kiosku/empiku i czytał. Poprostu dziwi ta zmiana bo do tej pory było duże wyprzedzenie a teraz jest nagle zaraz przed samym pojawieniem się w sprzedaży i zastanawiam się co było tak bardzo złego w tym, że trzeba było skrócić termin zapowiedzi. Komuś działa siękrzywda z tego powodu ?

Opublikowano

Słucham? :). Duże wyprzedzenie? :). Proszę:

- 165 - numer dostępny od 20.04, zapowiedź Fenixa 19 kwiecień 2011 - 15:50

- 164 - numer dostępny od 21.03 (poniedziałek), zapowiedź 19 marzec 2011 - 21:03

- 163 - numer dostępny od 22.02 (wtorek), zapowiedź 19 luty 2011 - 08:33

- 162 - numer dostępny od 20.01 (czwartek), zapowiedź 19 styczeń 2011 - 09:29

- 161 - numer dostępny od 21.12 (wtorek), zapowiedź 20 grudzień 2010 - 09:40

Jak więc widzisz, w większości przypadków numer był zapowiadany niespełna na dzień/dwa przed premierą i akurat w tym aspekcie nie zmieniło się nic - my również zapowiadamy dzień lub - jak choćby teraz - 2 dni przed premierą, ale przeglądając jeszcze kilkanaście numerów wstecz, nie zauważyłem, żeby Fenix robił tygodniowe wyprzedzenie...

Opublikowano

Kiedys info o numerze faktycznie ukazywalo sie duzo wczesniej niz 2-3 dni (czy tydzien nie wiem ale mozliwe) ale ludzie zanim nr ukazal sie w kioskach spamowali temat klotniami wiec Fenix skrocil termin. Jakos tak to bylo o ile czegos nie przekrecilem.

Opublikowano (edytowane)

Nie znasz sie na DTP wiec nie masz prawa krytykowac!

nie znam sie na DTP ? a co to ma do rzeczy , ja oceniam zawartość i odbór nowych Extrimów , które są po prostu nie zjadliwe , i odrzuca od ich czytania. A slogany że ktoś się na czyś nie zna i nie ma prawa wyrażać swojej opinii ,to funkcjonały ale w przedszkolu .....

mój post nie dotyczył strony technicznej tylko wizualnej, odbiorczej. Po prostu obecny poziom PSX Extreme do pięt nie dorasta temu z przed kliku lat , zdobił sie surowy wręcz smutny. Oby pismo nie weszło na równie pochyłą , co było by ogromną stratą , bo jak mówiłem jestem z tym pismem od pierwszego numeru. Satysfakcja z czytania obecnie znikoma....

Edytowane przez sEB-q
Opublikowano

Wypowiedź django to była ironia, a nie stwierdzenie skierowane do Ciebie. Nawiązał do tematu o zmianach, które zaszły/zachodzą ostatnio na łamach pisma. Musiałbyś przejrzeć tematy o dwóch poprzednich numerach oraz temat - "kierunek, w którym zmierza PE", a także przeczytać felieton z poprzedniego numeru pisma(a raczej ostatni akapit). Wtedy wszystko stanie się jasne ;)