relampagio 0 Opublikowano 11 lutego 2012 Opublikowano 11 lutego 2012 Jak w tytule tematu. Buka polski raper wywodzący się z mojego miasta, Gdyni. Ogólnie dopiero niedawno wybił się z podziemia, nagrał płytę "Pokój 003" i wyszło na to, że płyta zamiata wszystko. W albumie m.in jedzie na swoja byłą dziewczynę. "Ej kochanie, masz tu steryde i słoik twoim siódmym śniadaniem", "Była silniejsza ode mnie i 4 razy większa", "To zła kobieta była, zła, zła kobieta" Hehe, koleś ma naprawdę dobre i śmieszne teksty "Polecam tabletki: Apap to lajt, fakt lepiej klepie strepsils" itp. W sumie jest to taka mała polska podróba Eminema, moim zdaniem oczywiście. Polecam go wszystkim bo warty jest przesłuchania. Polecane kawałki "Pokój 003" (piosenka z albumu "Pokój 003") "Pierwsza miłość", "Alcatraz" i wiele wiele więcej. Pozdro. Cytuj
relampagio 0 Opublikowano 11 lutego 2012 Autor Opublikowano 11 lutego 2012 Trochę źle trafiłeś z tym obrazkiem, tu chodzi o naprawdę dobrego rapera, posłuchaj sobie. Lubisz podziemie, on dopiero 3 miesiące temu się wybił. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 11 lutego 2012 Opublikowano 11 lutego 2012 Muszę posłuchać go, bo jeszcze nie słyszałem. Cytuj
Robak 1 235 Opublikowano 11 lutego 2012 Opublikowano 11 lutego 2012 Ja to się boję go słuchać, źle mi się kojarzy to i pewnie jego rap mi się nie spodoba. Cytuj
relampagio 0 Opublikowano 11 lutego 2012 Autor Opublikowano 11 lutego 2012 Robak, czemu ci się źle kojarzy? Ma naprawdę dobry rap, głos ma taki jaki powienien mieć do jego tekstów itp Typ też jest w sumie bardzo małoo znany więc polecam go wszystkim. Aa no zapomniałem dodać, że buka ma piosenką z Metrowym pt "Super Ziom" to taki mały przykład, że koleś idzie w górę. Cytuj
Robak 1 235 Opublikowano 11 lutego 2012 Opublikowano 11 lutego 2012 Bo mi się kojarzy z tą z Muminków, tą złą co jak przychodziła to było zimno i straszyła wszystkich. Strasznie jej się bałem jak byłem mały i chyba pozostał mi jakiś uraz. Nie wyobrażam sobie słuchać teraz rapera z taką ksywką, nawet jeżeli jest bardzo fajny. Źle bym się z tym czuł PS. Fajny tytuł kawałka, taki ziomalski i swojski. 1 Cytuj
relampagio 0 Opublikowano 11 lutego 2012 Autor Opublikowano 11 lutego 2012 No wiesz posłuchaj sb trochę i będziesz wiedział A w sumie poza tytułem jego nazwy nie słychać w tekstach piosenek, może raz na kilka piosenek przykładowo jak śpiewa skorup "gdy usłyszy moje imię, ucieka nawet Buka" Cytuj
Robak 1 235 Opublikowano 11 lutego 2012 Opublikowano 11 lutego 2012 Wiesz co, nie jestem jakoś przekonany że mi to przejdzie. Ale w sumie skoro tak bardzo mocno polecasz to sprawdzę jak już będzie jasno na podwórku, wtedy powinno być raźniej mi. Cytuj
relampagio 0 Opublikowano 11 lutego 2012 Autor Opublikowano 11 lutego 2012 No koleś ma za(pipi)iste teksty; "Stary kiedyś wstałem rano spocony jak babu w dźungli, powiedz tarzanom, że mają ch[*]jowych kumpli" "Masz majk idę się odlać, i nie zaczynaj śpiewać nim nie wrócę z WC, chyba, że lubisz gdy publika zaczyna buczeć" Tutaj nie ma lipy jeśli chodzi o dobry tekst. Cytuj
Gość Ofsajd Opublikowano 11 lutego 2012 Opublikowano 11 lutego 2012 (edytowane) albo to: !! Edytowane 11 lutego 2012 przez Ofsajd Cytuj
relampagio 0 Opublikowano 11 lutego 2012 Autor Opublikowano 11 lutego 2012 Ofsajd znałeś Buke czy teraz znalazłeś sobie utwór? Bo Danse Macabra to jest konkret, na 2 zwrotkę (zwrotkę Rahima) zarwałem do dziewczyny kiedyś Bez kitu, ta piosenka jest bez kitu 100% konkret. Cytuj
Robak 1 235 Opublikowano 11 lutego 2012 Opublikowano 11 lutego 2012 Ej, serio ta Buka jest bardzo dobra: http://www.youtube.com/watch?v=wqU-U1pvoSo Dzięki za cynk. To też dobre, ale chyba nie tylko raperowe kawałki robi w takim razie: Cytuj
Gość Ofsajd Opublikowano 11 lutego 2012 Opublikowano 11 lutego 2012 (edytowane) buke pierwszy raz usłyszałem chyba (nie pamiętam dokładnie) na jakimś nielegalu ze śląska później był świt żywych trupów, ostatnio gość zajmuje się dość słabą kreskówką co się bodajże 37 zowie. edit : tu jest drugi odc: pierwszego nie chce mi się szukać. Obstawiam że rah go do tego zmusił. Edytowane 11 lutego 2012 przez Ofsajd Cytuj
relampagio 0 Opublikowano 11 lutego 2012 Autor Opublikowano 11 lutego 2012 Stary trochę źle trafiłem z tymi klipami Wpisz sobie w YouTube Buka - Danse Macabra potem Buka - Pokój 003 Tak kreskóka "37" jest też piosenka "37" Fajnie, że słyszałeś go na śląsku, bo koleś z Gdynii A jeśli chodzi o kreskówkę to zgadałeś, pomysł Raha, przynajmniej tak mi się o uszy obiło ale nawet beka z niej jest. "O my Darling" Cytuj
Gość kad2 Opublikowano 11 lutego 2012 Opublikowano 11 lutego 2012 ma ktos w polsce lepsze flow od buki? chyba nie Cytuj
relampagio 0 Opublikowano 11 lutego 2012 Autor Opublikowano 11 lutego 2012 Jestem tego same zdania jeśli chodzi o flow. Mało jest takich raperów, którzy grają tak jak buka Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 12 lutego 2012 Opublikowano 12 lutego 2012 Ale pie,rdolicie jak potluczeni. Buka kozak, slucham od czasu 'switu zywych trupow'. Kiedys Ghouligh bodajze tutaj na forumku bardzo propsowal Buke wlasnie i pisal, ze plyta roku w Polskim rapie akurat. Ostatnio nie sledze jego poczynan, ostatnia plyta jaka slyszalem byly opowiesci z miasta fatum. Ostatnio fejm duzy na niego sie zrobil. A i baj de łej, co to za wyznacznik fejmu, miec kawalek z jakims metrowym -_- pierwszy raz o typie slysze Cytuj
relampagio 0 Opublikowano 12 lutego 2012 Autor Opublikowano 12 lutego 2012 Stary pierwszy raz słyszysz o kimś takim jak Metrowy ? Orientujesz chociaż kto to Grubson ? Jeśli znasz Grubsona to i powienieneś znać metrowego. Metrowy należy do 3ody Kru a 3oda Kru to właściwie Grubson. I jeśli chodzi o Buke to wcale takie duży Fejm na niego nie powstał. Chłopak się wybił z wielu powodów, jednym i chyba najważniejszym z nich jest Rahim. Ogólnie Buka ma kozackie Flow, dobre teksty i tyle. Ledwo się wybił z podziemia. Na zewnątrz ma tylko jedną płytkę "Pokój 003" inna jego płyta to "Po drugiej stronie lustra" której niestety w sklepach nie dostaniemy. I na tym narazie się zatrzymała kariera Buki. No i jeszcze ta kreskóweczka, póki co 2 odcinki... To prawda buka staje się coraz sławniejszy ale nie wiem czy długo się tak utrzyma. Nawet mu na tym nie zależy, mimo wybicia się z podziemia to zachował człowieczeństwo. Tzn dalej best kooperacyjny rap według niego jest ze Skorym. Skor - wgl nie znany raper (ewentualnie przez kawałki buki) podziemia, który ma wy.je.ba.ne w wybicie się na zewnątrz co zresztą mówi to w jednym z kawałków z Buką --> "A ja żyje tu w podziemiu, oddałem tu życie swe, zdrowie swe i płuca swe bo tym właśnie oddycham" Leciało to jakoś tak, sory jeśli, źle to zacytowałem. @FARMEROS jeśli byś się zainteresował to naprawdę polecam przesłuchanie kilku nowych kawałków Buki, można się zdziwić co ten parch robi z tekstem w piosence. Polecam Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 12 lutego 2012 Opublikowano 12 lutego 2012 Eh, propo metrowego, to jaja sobie przeciez robilem. Grubson i cala ta jego trzoda to asluchalny szit dla nastolatkow z problemami emocjonalnymi. Ale, ja nie o tym. Dobrze wiem, ze Buka sie przez kawalek z Rahimem wybił i wierz mi, zrobil sie na niego hajp straszny. Malolaty u mnie pod kamienica, jak bylo cieplej jeszcze, dzien w dzien napie,rdalali kawaleczki buksona z komórki. Za(pipi),albym. No i poza tym, co wymieniles, to jak pisalem - swit zywych trupow czyli debiut i opowiesci z miasta fatum. Polecam bardzo. Skor i tak dalej to jego ziomeczek ze sumy styli, skladu w ktorym sobie bukson rapowal. W sumie banda wackow nie warta uwagi. Poza buka wlasnie, ktory sie wybija troszq 1 Cytuj
ojejcu 86 Opublikowano 12 lutego 2012 Opublikowano 12 lutego 2012 Wy tak serio, czy to kolejne gimbusowe prowo? (pipi), co zmojom gołotom że taka gruby? 1 Cytuj
relampagio 0 Opublikowano 13 lutego 2012 Autor Opublikowano 13 lutego 2012 Żadne prowo FARMEROS w sumie masz rację, Grubson dla nastolatków, ogólnie dużo ludzi twierdzi, że Gruby i paczka to leszcze itp mógłbym się pod tym podpisać ale wchodzi mi w ucho (bez skojażen ) kilka jego kawałków W sumie w większośći masz rację, cała reszta bandy Buki się nie wybiła i nie wybije, oni nawet nie chcą.. Ale może i dobrze i tak jest dużo raperów świeżo wybitych, którzy po chwili kończą kariere bo ktoś ich pociśnie. Mniejsza z tym, jeśli chodzi o Buke to ma dobre kawałki i to mi starczy (nie wszystkiego) . :> Pozdro. Cytuj
relampagio 0 Opublikowano 13 lutego 2012 Autor Opublikowano 13 lutego 2012 Chodzi tu głównie o no name, którzy ledwo wyszli z podziemia i się cofneli Ale również ostatnio na chade pocisk poleciał i ucichł w temacie. To taki mały przykład. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi