Skocz do zawartości

Najlepsze gry i aplikacje na Androida

Mikes

Rekomendowane odpowiedzi

Gość TopsyTurvy
Opublikowano

Polecam mega prostą (jeśli chodzi o założenia) arcade'ową grę Nimble Quest

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nimblebit.nimblequest&hl=pl

Gra jest darmowa, wspiera oczywiście zakupy różnych zbierajek z prawdziwą walutę, ale stanowczo nie jest to wymagane by osiągać dobre wyniki. Potrzebny jest raczej refleks i odrobinka mózgu. Gra na krótkie posiedzenia, umila mi czas, gdy w pracy zarządzam sobię przerwę na stolec.

Opublikowano (edytowane)

No ja polecalem. Na pare godzin wkretowe i z poczatku zachwyca, ze to gra na komorke, hehe. Max 3 ziki za nia dalbym.

Lepier asphalt 8 ogarnijcie, arcade pelna geba. :)

Edytowane przez 2razyjot
Opublikowano

Nowy humble mobile bundle 2 na androida.

W zestawie: premierowe Star Command, Time Surfer

oraz: Punch Quest, Bloons TD

jako bonus po zapłacie więcej niż 4,51$: Ravensword i Carmageddon.

Znając życie pewnie jakieś tytuły dojdą, wg. mnie opłaca się wziąć za 15 zł dla samego Ravensword i Star Command, które ponoć jest niezłe.

Opublikowano

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.doublefine.mmoj&hl=pl

Gierka od Double Fine, wciąga strasznie. Jesteśmy menagerem agencji superbohaterów,zatrudniamy nowych hirosów, szkolimy ich i wysyłamy do walki ze złem.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ea.game.simpsons4_row&hl=pl

Homer wysadził całe miasto i trzeba je odbudować.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.outfit7.talkingben&hl=pl

Coś dla maluchów :D 2 letnia chrześnica ma wielki ubaw przy tych zwierzakach 

• Plusik 1
Opublikowano

Star Command z ostatniego humble bundle.

Jesteś kapitanem statku kosmicznego, zajmujesz się jego rozbudową, zatrudnianiem załogi i utrzymaniem jej (i swojego statku) przy życiu  podczas gwiezdnych potyczek, lekka kombinacja sim/rpg. Bardzo przyjemnie się gra, dobre na ciut dłuższe posiadówki na klopie, wskazany tablet lub telefon z większym ekranem, na 3,5" czasami ciut ciężko trafić palcem w odpowiedni przycisk. 

Opublikowano

Andreal, właśnie zakupiłem tego Bundla, wahałem się i ten post zadecydował.

Ale mam pytanko, czy po ogłoszeniu nowego Humble Bundle, nie dochodzą tam po jakimś czasie jakieś gry?

Coś kiedyś ktoś napisał, że poczeka jeszcze parę dni bo "podobno mają dorzucić grę xyz".

Jak to z tym jest?

Opublikowano (edytowane)

Ja to zakupiłem dla Ravensword, ale wykrzacza mi się, na szczęście inne gry też są ok.

W poprzednim HB dorzucili faktycznie gry, w tym być może też tak będzie, prawdopodobnie wszystko zależy od zebranej kwoty.

Jednak dodali 3 gry, Karateka, QWOP i God of Blades.

Edytowane przez Andreal
Opublikowano

Miałem problem z telefonem kobity - SGS2 - nie chciał łapać fixa GPS i go gubił. Po przegrzebaniu wielu stron, tematów itp dotarłem do programiku FasterGPS który po prostu zniszczył problem ;-) Ale WYMAGA ROOTA. Podmienia plik systemowy gps.conf odpowiednio go modyfikując, na początku wybieramy również kontynent i kraj w którym jesteśmy. Po tym na telefonie Fix jest łapany w max 10 sekund. Po wczytaniu się głepiej ten program podobno poprawia takie błedy również w tańszych urządzeniach (Zte, Acer z chipami MTK i innymi tańszymi chipami), może więc komuś się przyda :-)

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.fastergps&hl=pl

Polecam

Opublikowano (edytowane)

Można samemu ten plik zmodyfikować zmieniając nazwę serwera danych o satelitach <--poprawiam się, są to serwery podające dokładny czas i jego przesunięcie w strefach (dzięki wikipedio), lista dla Europy jest  >>tu<<:,

kiedyś korzystałem z programu gps fix dla galaxy S

Edytowane przez Andreal
Opublikowano (edytowane)

Domyślam się że robi tylko takie coś, ale jest banalny i bardzo ułatwia sprawę. Oprócz edycji nic nie robi magicznego, ale różnica dla mojej dziewczyny jest ogromna - nie działał GPS, nagle działa super ;-) Ręcznie można wszystko tylko po co :-) ale dzięki za tipa, sam to też znalazłem przy czym szukałem jakiegoś prostego narzędzia. Czasem jedziemy za granicę i przyda się taki prosty programik do tego. Ciekawe że mój SGS4 nie ma takich problemów, zastanawiam się czy to nie jest kwestia A-GPS czy GPSa ze wspomaganiem i czy SGS2 tego po prostu nie ma. Dziwne, że Samsung sam o to nie zadbał :-/

Edytowane przez NemoKOF