Skocz do zawartości

Najlepsze gry i aplikacje na Androida

Mikes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak ktoś nie ma jeszcze swift key to niech żałuje. Szczególnie ze teraz jest za friko.

Da się w tym czymś wyłączyć automatyczne wpisywanie polskich znaków? Bo nie znalazłem takiej funkcji, a tego mi brakuje.

Podbijam pytanie. Chyba nie ma takiej co??

Opublikowano

Każdym nie, ale wykrywa chrome ile masz ramu i tylko tyle trzyma w ramie ile mieści. Jak masz 1gb to mało wchodzi, jak masz 2 gb to raczej takie coś pojawia się jak masz 30 stron i wchodzisz po 2-3h na jakąś stronę ponownie. Ha nie mam teraz większych problemów, na s3 było słabo.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy jest jakaś DOBRA I SPRAWDZONA aplikacja, która zabezpieczy telefon w razie kradzieży. Słyszałem o takich opcjach jak wysyłanie właścicielowi na maila lokalizacji telefonu czy zdjęcia złodzieja z przedniej kamery po wpisaniu błędnego pinu. 

Opublikowano

Mój ranking najlepszych gierek mobilnych:

1. Tripletown

2. Major Mayhem

3. Jet Car Stunts

4. Puzzle Craft

Tripletown zdecydowany faworyt przy którym spędziłem najwięcej czasu. Reszta gier z listy również mnóstwo frajdy dostarczyła, a pozycja numer 4 jest polskiego studia :) 

• Plusik 1
Opublikowano

Chciałbym płynnie korzystać na zmianę z klawiatury USB i z ekranowej. Czy spopularyzowana w play polska klawiatura programisty spełni swoje zadanie na tablecie? ;)

Opublikowano

Ale... jak ja podłączam klawiaturę USB to ona działa od razu... i jak chcesz się przełączyć to wybierasz z belki po prostu swoją klawiaturę ekranową, chyba że odłączysz, wtedy działa ekranowa od razu.

Opublikowano

Nie wiem, czy to normalna cena, czy promocja, ale jest Monument Valley za 7.5 złotych. Kupiłem, cudowna gra.

Potwierdzam.Zabawa z perspektywą jak w Fezie, wciąga jak diabli.

Opublikowano

Ale... jak ja podłączam klawiaturę USB to ona działa od razu... i jak chcesz się przełączyć to wybierasz z belki po prostu swoją klawiaturę ekranową, chyba że odłączysz, wtedy działa ekranowa od razu.

Chodzi mi o to bypod altem były polskie znaki.

Opublikowano (edytowane)

Aaaaa ;-) Tego w sumie nie testowałem jeszcze, akurat na urlopie jestem więc nie sprawdzę teraz ale mysłałem, że to działą :-) Jaki telefon?

P.S. Próbowałeś to może? Jest w miarę sensowan instrukcja (linka do programu w artykule): http://www.roszczyk.com/strony/polskie-znaki-i-sprzetowa-klawiatura-w-tablecie-i-smartfonie-z-androidem

Edytowane przez NemoKOF
Opublikowano

Odzyskałem ostatnio telefon i ściągnąłem trochę nowych apek:

- Start : lock screen z bezpośrednim dostępem do fejsa, twittera, najczęściej używanych aplikacji itd bez potrzeby odblokowywania ekranu. Przydatna rzecz, a ten jest naprawdę ładny.

- Wave Control: pozwala włączać player i przełączać piosenki ruchem ręki nad kamerką przednią. Fajne, kiedy mamy brudne ręce, czy generalnie nie chcemy ruszać komórki, a chcemy przełączyć kawałek.

- Power Toggles: widżet pozwalający wrzucić sobie takie buttony, jakich potrzebujemy. W Sony Ericssonie jest to dość ubogie, więc ta apka mi nieźle pomogła, bo mam wszystko pod ręką.

- ISeeYouLite: darmowa wersja, oprogramowanie na wzór samsungowskich (?, nie jestem pewien) bajerów, że dopóki patrzymy na ekran, to ten nie wygaśnie.

- Manga Rock: fajna aplikacja dla ludzi czytających japońskie komiksy: jest możliwość ściągnięcia mang na komórkę (w darmowej wersji tylko jeden tytuł na raz, ale za to ile tylko chcemy czapterów).

Z gier mam tylko Follow the Line i Deadman's Cross (ta druga od Square-Enix, ale dość słaba).

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...