NemoKOF 677 Opublikowano 6 października 2014 Opublikowano 6 października 2014 Hmm, absolutnie nie wierzę w takie programy ;-) Ale spoko. Wystarczy Root i Gravity Box i masz w normalnych przełącznikach latarkę za free zupełnie. Takie programy często zabijając procesy powodują więcej szkód. Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 6 października 2014 Opublikowano 6 października 2014 To nie tylko zabija procesy, ale i skanuje telefon w poszukiwaniu syfu. U mnie np miniatury z galerii zajmują jakieś 800MB. Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 6 października 2014 Opublikowano 6 października 2014 No i znowu się utworzą bo przy zaglądaniu tam znowu się utworzą ale ok :-) Ja tam w miarę panuję nad tym co tam mam. W każdym razie unikajcie task-killerów. Andek sam sobie od 4ki z tym radzi. Cytuj
Les777 124 Opublikowano 6 października 2014 Opublikowano 6 października 2014 Wystarczy Root i Gravity Box i masz w normalnych przełącznikach latarkę za free zupełnie. Jakiś link plis? Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 7 października 2014 Opublikowano 7 października 2014 Pytanie czy masz zrootowany telefon. Jeśli tak to isntalujesz Xposed Installer (musisz mieć włączone "inne źródła" w andku) stąd: http://repo.xposed.info/module/de.robv.android.xposed.installer Po zainstalowaniu odpalasz, od razu instalator informuje cię, że nie masz Frameworka Xposed w odpowiednich folderach, proponuje wrzucenie i restart, robisz to oczywiście i potem w sekcji Pobierz (program jest po polsku) szykasz GravityBox w odpowiedniej wersji. Jedna do Jelly Bean (JB) w skrócie dla wersji 4.1 - 4.3 a druga ma dopisek (KK) i jest dla KitKata czyli dla wersji 4.4.x. Po pobraniu, zainstalowaniu, wchodzisz w MODUŁY, tam zaznaczasz ptaszka przy GravityBox i trzeba niestety zrobić restart (tak jest przy każdym module). I po restarcie już możesz działać. ALE... należy pamiętać o kilku rzeczach - ważne JAKI masz telefon. GG jest romów zbliżonych do AOSP albo na nich opartych. ŹLE działa na Cyanogenmodzie np, ale tam jest latarka więc zakładam, że nie masz. Jeśli masz w miarę czysty rom (Motorola, Acer, Asus, różne Modecomy, urządzenia Nexus, Google Play Edition) to tam działa GG spokojnie. Ale jak masz mocno alterowany rom (HTC, Samsung, Sony...) to tam już nie działa i trzeba szukać innego rozwiązania. Ogólnie, sam XPOSED to MASA modułów do praktycznie WSZYSTKICH urządzeń. Masa ciekawych modułów (dla Samsunga jest np Wanam Xposed) które pozwalają zmieniać rzeczy, o których nie śniłeś że można zmieniać ;-) 1 Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 7 października 2014 Opublikowano 7 października 2014 Tyle kombinacji Les777, jak możesz pobrać prosto z marketu to:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cleanmaster.mguard&hl=pl Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 7 października 2014 Opublikowano 7 października 2014 Ale tam latarka jest? Czy jak? Cytuj
Bzduras 12 605 Opublikowano 7 października 2014 Opublikowano 7 października 2014 Uderzę w trochę inną nutę z pytaniem: czy znacie jakieś dobre komunikatory obsługujące fejsbucza? Messenger to porażka, po jego deinstalacji telefon przyspieszył o jakieś 20%, przynajmniej takie mam odczucia. Niestety teraz większość ludu, który znam, komunikuje się za pomocą tego portalu, więc chcąc nie chcąc jakiś komunikator zdolny do połączenia się z nim muszę mieć. Jakieś sugestie, ktoś, coś? Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 7 października 2014 Opublikowano 7 października 2014 Nemo, tak, dodaje to latarkę do paska, tam gdzie się włącza wifi, bluetooth. Prócz latarki dodaje czyszczenie systemu;) Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 7 października 2014 Opublikowano 7 października 2014 Ok. Wiesz, ja nie lubię jak program mi chodzi po całej pamięci, zbiera informacje itp. Raczej sam ogarniam co tam mam, sprawdzam tylko czy się to za bardzo nie rozrasta. To jak tempy w Windzie, jak wiesz gdzie są to możesz sobie je czyścić samemu. Widziałem ten program u koleżanki i wydawał mi się dość "inwazyjny", ciągle coś tam pisze, sugeruje itp, itd. Ale oczywiście nie podważam jego przydatności, nie zrobił na mnie po prostu dobrego wrażenia na początku i tyle. Ja zresztą lubię NIE MIEĆ przełączników razem z powiadomieniami bo mam dużo powiedomień. Jak miałem oryginalny rom z S4 to często musiałem przewijać w dół powiadomienia, na stocku nie muszę i to mi odpowiada w sumie :-) Mam to jakby w drugim pasku. W Gravity Box Mam zrobione tak, żeby przełączniki były po 4 a nie 3 i mam tam wszystko co mi jest potrzebne w tej chwili, w miarę mi to odpowiada. Jedyne co bym chciał, to pasek zmiany jasności w formie suwaka + tickbox na auto ale też na DRUGIM PANELU a nie od razu z pierwszym ściągnięciu paska. Zresztą, jak zobaczyłem jak wygląda soft LG od G2 to się za głowę złapałem bo tam są 2 suwaki ;-) Dla mnie to bałagan i tyle. Ale jak ktoś lubi to spoko :-) W Androidzie jak się uprzesz, zrobisz wszystko :-) Cytuj
Les777 124 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 Pytanie czy masz zrootowany telefon. Jeśli tak to(...) O ku... chyba sobie daruję. Bo jeszcze cos spier...ę. Mam Xperię J. Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 9 października 2014 Opublikowano 9 października 2014 No to jak nie masz to możesz zainstalować to co ci Grzybiarz poleca. Zwykła latarka która działa i ma mało uprawnień to: https://play.google.com/store/apps/details?id=ch.smalltech.ledflashlight.free&hl=pl tej używałem i działała sprawnie. Cytuj
Wielki K 94 Opublikowano 9 października 2014 Opublikowano 9 października 2014 Shadowrun Returns w promocji w Google Playu: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.harebrainedschemes.shadowrun&hl=pl Jeszcze nie grałem, ale z recenzji wynika, że to całkiem porządny, klasyczny RPG. Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 9 października 2014 Opublikowano 9 października 2014 Gangstar Vegas The Dark Knight Rises 9mm Wild Blood Czyli gry gameloftu, po 0,39 groszy! Cytuj
lechu 21 Opublikowano 11 października 2014 Opublikowano 11 października 2014 Szukam jakiejś dobrej aplikacji która działała by na zasadzie zdalnego pulpitu (coś jak Splashtop Streamer) ale na linii android-android. Szukałem w guglu ale jakoś nie mogę nic takiego znaleźć. Oba urządzenia nie są zrootowane. Polecicie coś? Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 11 października 2014 Opublikowano 11 października 2014 Niestety nie wiem czy można kontrolować Android -> Android ale inne kombinacje są możliwe. Sprawdź TeamViewer. Cytuj
MEVEK 3 564 Opublikowano 11 października 2014 Opublikowano 11 października 2014 co zrobić, by starsze gierki chodziły na nowym androidzie 4.4 ? 1 1 Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 11 października 2014 Opublikowano 11 października 2014 (edytowane) Normanie powinny działać, co Ci nie działa? Może po updatcie softu, zainstaluj grę ponownie? Edytowane 11 października 2014 przez grzybiarz Cytuj
MEVEK 3 564 Opublikowano 11 października 2014 Opublikowano 11 października 2014 W ogole nie moge zassac the tiny bang story. Na starym htc'ku bez problemu, a na xperi z2, czy z3 lipa. Czerwona notka ze nie jest kompatibilna i dziekuje.<smutny> 1 1 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 11 października 2014 Opublikowano 11 października 2014 Skąd ty to ściągasz, że nie możesz? Cytuj
MEVEK 3 564 Opublikowano 11 października 2014 Opublikowano 11 października 2014 PlayStore mogę zrobić prt.sc Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 12 października 2014 Opublikowano 12 października 2014 To nie pomogę. Cytuj
Square 8 611 Opublikowano 12 października 2014 Opublikowano 12 października 2014 (edytowane) Ogrywał ktoś SuperFroga HD? Aktualnie jest po 3,47 w sklepie i się chyba skuszę. E: Dobra kupiłem Super się gra, jak najbardziej polecam. Edytowane 12 października 2014 przez Square Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 13 października 2014 Opublikowano 13 października 2014 (edytowane) Drago Quest 2 juz na sklepie. Ja czekam na czesci 5 i 6 (nie ludze sie ze wydadza 7). Edytowane 13 października 2014 przez pawelgr5 Cytuj
Gość Opublikowano 14 października 2014 Opublikowano 14 października 2014 Drago Quest 2 juz na sklepie. Ja czekam na czesci 5 i 6 (nie ludze sie ze wydadza 7). Czy ja wiem poczekaj z rok, dwa na bank wydadzą jak im sie inne dobrze sprzedadzą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi