NemoKOF 677 Opublikowano 17 maja 2015 Opublikowano 17 maja 2015 NOVA Launcher. Wersja darmowa ma kilka ograniczneń ale nie widziałem urządzenia na którym tnie. Warto kupić. Używam na Nexus 6 teraz a używałem na SGS3 Mini i chodził niemal tak samo ;-) Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 20 maja 2015 Opublikowano 20 maja 2015 i jak wrazenia po obcowaniu z Nexusem 6 faktycznie taki gigant ? Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 28 maja 2015 Opublikowano 28 maja 2015 Żeby doczłapać się do prawdziwych i dobrych RTS-ów na andka, trzeba przebić się przez te wszystkie "Clash of ... (wpisz termin wojenny)" i inne f2p-owe badziewia, będące następcami przeglądarkowych gier z gatunku "zrobię ci wjazd o 3 w nocy". I nawet wtedy można natknąć się na wszelakie time managementy, simy i ewentualnie jakieś sportowane starocie. Chlubnym wyjątkiem jest "Autumn Dynasty". Kosztuje 17 PLN, nie ma reklam, nie wymaga dopłat, i przede wszystkim - jest bardzo rts-em, takim dla jakich wydawałoby się mobile są stworzone. W zasadzie jeśli miałbym to do czegoś porównać, to do serii Total War. Ekonomiczno-ekspansyjna część jest turowa, natomiast walki prowadzimy w trybie rts, tworząc i dowodząc oddziałami na polu bitwy. Gra w pełni wykorzystuje interfejs dotykowy. Wszystko przypomina nieco malowanie gestów w Okami, zresztą nawet podobny "pędzel" jest, a grafika jest nieco właśnie w stylu dawnych malunków z tamtego okresu. Całość ma ciekawą kampanię, dziejącą się w epoce buntu południa i rozpadu Chin, które musimy zjednoczyć nim złupią je barbarzyńcy. Gra oferuje z jednej strony wiele taktyk (w tym te specjalne, aktywowane zwojami wojennymi), a z drugiej strony jest to wszystko łatwe do przyswojenia i intuicyjne w użytku. Ogółem, to szkoda że niewiele jest takich gier. Skoro jednak jest "Autumn Dynasty", to dla fana strategii to pozycja obowiązkowa! http://www.youtube.com/watch?v=DRk_i1N5TUw 2 Cytuj
NemoKOF 677 Opublikowano 29 maja 2015 Opublikowano 29 maja 2015 i jak wrazenia po obcowaniu z Nexusem 6 faktycznie taki gigant ? Tak, gigant ale fajny. OnePlus miał problemy z dotykiem (no kurde telefon dotykowy z felereami dotyku to lipa). Gdyby nie to to by u mnie został. Wyszedł jakiś fix ale dość późno. Wystawiłem na Allegro, opisałem co jest, dałem cene od 1 zł i poszedł za ok 900 zł. Szkoda bo bateria to GIGANT. Nexus jest trochę większy, ma AMOLEDa którego lubię ale który się wypali na 100% jak każdy AMOLED. Bateria jest gorsza ale z kolei w 90 minut ładuje się do 100% (Qualcomm Fastcharge 2) więc to aż tak nie przeszkadza. 15 minut ładowania dodaje ok 25% baterii więc to jest świetna rzecz. No i czysty Android, CM miał parę dziwnych akcji, coś nie chodziło czasem. Minus to brak natywnej obsług diody powiadomień która jest ale google nie dodało jej obsługi, jest w Custom Romach ale nie zmieniałem na razie systemu, ten co jest mi odpowiada + działa XPOSED więc wiele mi nie potrzeba więcej. 1 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 29 maja 2015 Opublikowano 29 maja 2015 Potrzebuje programu do regulowanego odczytu współrzędnych z gps'a, bym mógł mieć dane o której godzinie i gdzie był mój telefon np. co 15 min. Sprawdziłem jakieś rodzinne smycze, ale może coś bez tej infantylnej pedootoczki. Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 29 maja 2015 Opublikowano 29 maja 2015 W ciekawych linkach znajdziesz...link. Google Maps ma odpowiednią opcje, chociaż na mojej xperii to nie działa, a na starym samsungu działało i było dokładnie widać o której maszeruje do pracy, a o której idę na piwo:/ Cytuj
pawelgr5 1 461 Opublikowano 9 czerwca 2015 Opublikowano 9 czerwca 2015 Wie ktos moze czy ten FFT na androida jest pozbawiony dropow jakie ma wersja na PSP? Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 10 czerwca 2015 Opublikowano 10 czerwca 2015 Nie łatwiej emu psxa odpalić na andka i zagrać w oryginalne wydanie? Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 10 czerwca 2015 Opublikowano 10 czerwca 2015 Ale wersja android posiada dotykowe sterowanie co jest bardzo wygodne, dodatkowo ta wersja jest o wiele ładniejsza. Ostatnio na tablecie szarpie ostro w tomb raider relic run, poczatkowo gra nie wciaga, nawet trochę trudna, dodatkowo ciężko o upgrade bez wydawania pieniedzy ale po czasie uważam że to udana gra, chociaż 2 obszaru jeszcze nie odkryłem. Słyszałem ze na slabszych sprzetach lubi sie sypac. Cytuj
pawelgr5 1 461 Opublikowano 11 czerwca 2015 Opublikowano 11 czerwca 2015 Nie łatwiej emu psxa odpalić na andka i zagrać w oryginalne wydanie? Chodzi mi wlasnie o to dotykowe sterowanie i dodatkowe misje z wersji PSP (kilka bylo no i wstawki filmowe). Mam kupiona wersje z PSN i gram troche na VIcie, ale zamula strasznie i dlatego moglbym sie skusic na wersje tabletowa. Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 13 czerwca 2015 Opublikowano 13 czerwca 2015 (edytowane) Spotify, mozna wyprobowac wersje trial na 2 miechy, najwieksza zaleta tej aplikacji to odtwarzanie offline i w wysokiej jakosci dzwieku. Edytowane 13 czerwca 2015 przez Mroku333 Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 14 czerwca 2015 Opublikowano 14 czerwca 2015 (edytowane) Czy jest jakaś aplikacja na androida, która na podstawie lokalizacji automatycznie włącza ustawione wcześniej funkcje? Np. jestem w domu, włącza się automatycznie WI-FI, w pracy, oprócz tego że telefon dzwoni, to włączy się także wibracja itp. Ktoś coś wie? może polecić? Edytowane 14 czerwca 2015 przez Wooyek Cytuj
Totamten 123 Opublikowano 14 czerwca 2015 Opublikowano 14 czerwca 2015 Pewnie że są programy do automatyzacji. Łatwy w obsłudze: locale. Trudny w obsłudze: tasker (za to zrobi każdą robotę). Do obydwu jest pełno pluginów, co umożliwia tworzenie całkiem skomplikowanych scenariuszy. 1 Cytuj
Szwed 644 Opublikowano 15 czerwca 2015 Opublikowano 15 czerwca 2015 Jest jeszcze IFTTT. Działa na podstawie prostych algorytmów, ale z tego co wiem, jest ich od groma. 1 Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 26 czerwca 2015 Opublikowano 26 czerwca 2015 Monkey City jak lubisz tower defensy. Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 4 lipca 2015 Opublikowano 4 lipca 2015 Lifeline - wyobraź sobie, że nawiązujesz tekstowy kontakt z atstronautą, którego statek wraz z załogą rozbił się na jakimś księżycu. Jest zagubiony, zszokowany i niedoświadczony. I prosi cię o pomoc i wsparcie. Od tej pory będzie opisywał to co widzi, czuje, myśli. A przede wszystkim od ciebie będzie zależeć czy przetrwa następny dzień. I o tym jest ta gra. Piękna i głęboka w swojej prostocie - tylko tekst, muzyka i interfejs. Decyzje podejmujemy dokonując wyboru z dostępnych opcji. Wybory nie będą łatwe, a czasami wręcz sam rozbitek poprosi byś upewnił się, dając czas do namysłu. Bo gra toczy się w czasie rzeczywistym - jeśli powiemy mu żeby coś zrobił i będzie to czasochłonne, to ten czas trzeba będzie wyczekać (notyfikacją da ci znać że czeka na kontakt). To potęguje imersję i niepewność - czy dobrze mu poradziliśmy? Gra to kolejny triumf storytellingu, stworzona przez scenarzystę The Wolf Among Us. Do tego cena obecna to jak za free. 4 zyla za dobrą paragrafówkę? Brać póki ciepła! 3 Cytuj
pawelgr5 1 461 Opublikowano 13 lipca 2015 Opublikowano 13 lipca 2015 Mendrek mowi jak jest. Lifeline wciąga strasznie jak ktoś lubi takie nietypowe gierki gdzie nacisk kładziony jest na fabułę. Przy obecnej promocji trzeba brać!! Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 13 lipca 2015 Opublikowano 13 lipca 2015 No ja też zaplusikowałem jego posta. Co prawda gierka jest "na raz", ale klimat suspensu i immersja ("wczuta") są na bardzo wysokim poziomie. No i podobno mamy oczekwiać informacji nt. sequelu wkrótce! Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 26 lipca 2015 Opublikowano 26 lipca 2015 Również polecam gorąco. Fajna, szybka gra. Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 14 sierpnia 2015 Opublikowano 14 sierpnia 2015 Fallout Shelter, polecam, kilka razy dziennie zaglądam co tam się dzieje w moim schronie. Wciąga gra. 2 Cytuj
pawelgr5 1 461 Opublikowano 20 sierpnia 2015 Opublikowano 20 sierpnia 2015 Apka Final Fantasy zawierająca wbudowane Triple Triad i FF 1 (za free do konca miesiąca chyba): https://play.google.com/store/apps/details?id=com.square_enix.ffportal_w.googleplay Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 25 sierpnia 2015 Opublikowano 25 sierpnia 2015 Grał ktoś w EvoCreo? Jakaś podróbka pokemonów na andka, która wygląda całkiem spoko. Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 30 sierpnia 2015 Opublikowano 30 sierpnia 2015 Lara Croft GO, GOTY gierka polecam! 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi