Skocz do zawartości

Najlepsze gry i aplikacje na Androida

Mikes

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Żeby doczłapać się do prawdziwych i dobrych RTS-ów na andka, trzeba przebić się przez te wszystkie "Clash of ... (wpisz termin wojenny)" i inne f2p-owe badziewia, będące następcami przeglądarkowych gier z gatunku "zrobię ci wjazd o 3 w nocy". I nawet wtedy można natknąć się na wszelakie time managementy, simy i ewentualnie jakieś sportowane starocie.

Chlubnym wyjątkiem jest "Autumn Dynasty". Kosztuje 17 PLN, nie ma reklam, nie wymaga dopłat, i przede wszystkim - jest bardzo rts-em, takim dla jakich wydawałoby się mobile są stworzone. W zasadzie jeśli miałbym to do czegoś porównać, to do serii Total War. Ekonomiczno-ekspansyjna część jest turowa, natomiast walki prowadzimy w trybie rts, tworząc i dowodząc oddziałami na polu bitwy. Gra w pełni wykorzystuje interfejs dotykowy. Wszystko przypomina nieco malowanie gestów w Okami, zresztą nawet podobny "pędzel" jest, a grafika jest nieco właśnie w stylu dawnych malunków z tamtego okresu. Całość ma ciekawą kampanię, dziejącą się w epoce buntu południa i rozpadu Chin, które musimy zjednoczyć nim złupią je barbarzyńcy. Gra oferuje z jednej strony wiele taktyk (w tym te specjalne, aktywowane zwojami wojennymi), a z drugiej strony jest to wszystko łatwe do przyswojenia i intuicyjne w użytku. Ogółem, to szkoda że niewiele jest takich gier. Skoro jednak jest "Autumn Dynasty", to dla fana strategii to pozycja obowiązkowa!  ;)

http://www.youtube.com/watch?v=DRk_i1N5TUw

• Plusik 2
Opublikowano

i jak wrazenia po obcowaniu z Nexusem 6 faktycznie taki gigant ?

Tak, gigant ale fajny. OnePlus miał problemy z dotykiem (no kurde telefon dotykowy z felereami dotyku to lipa). Gdyby nie to to by u mnie został. Wyszedł jakiś fix ale dość późno. Wystawiłem na Allegro, opisałem co jest, dałem cene od 1 zł i poszedł za ok 900 zł. Szkoda bo bateria to GIGANT. Nexus jest trochę większy, ma AMOLEDa którego lubię ale który się wypali na 100% jak każdy AMOLED. Bateria jest gorsza ale z kolei w 90 minut ładuje się do 100% (Qualcomm Fastcharge 2) więc to aż tak nie przeszkadza. 15 minut ładowania dodaje ok 25% baterii więc to jest świetna rzecz. No i czysty Android, CM miał parę dziwnych akcji, coś nie chodziło czasem. Minus to brak natywnej obsług diody powiadomień która jest ale google nie dodało jej obsługi, jest w Custom Romach ale nie zmieniałem na razie systemu, ten co jest mi odpowiada + działa XPOSED więc wiele mi nie potrzeba więcej. 

• Plusik 1
Opublikowano

Potrzebuje programu do regulowanego odczytu współrzędnych z gps'a, bym mógł mieć dane o której godzinie i gdzie był mój telefon np. co 15 min.

Sprawdziłem jakieś rodzinne smycze, ale może coś bez tej infantylnej pedootoczki.

Opublikowano

W ciekawych linkach znajdziesz...link. Google Maps ma odpowiednią opcje, chociaż na mojej xperii to nie działa, a na starym samsungu działało i było dokładnie widać o której maszeruje do pracy, a o której idę na piwo:/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ale wersja android posiada dotykowe sterowanie co jest bardzo wygodne, dodatkowo ta wersja jest o wiele ładniejsza.

Ostatnio na tablecie szarpie ostro w tomb raider relic run, poczatkowo gra nie wciaga, nawet trochę trudna, dodatkowo ciężko o upgrade bez wydawania pieniedzy ale po czasie uważam że to udana gra, chociaż 2 obszaru jeszcze nie odkryłem.

Słyszałem ze na slabszych sprzetach lubi sie sypac.

Opublikowano

Nie łatwiej emu psxa odpalić na andka i zagrać w oryginalne wydanie? :)

Chodzi mi wlasnie o to dotykowe sterowanie i dodatkowe misje z wersji PSP (kilka bylo no i wstawki filmowe). Mam kupiona wersje z PSN i gram troche na VIcie, ale zamula strasznie i dlatego moglbym sie skusic na wersje tabletowa. 

Opublikowano (edytowane)

Spotify, mozna wyprobowac wersje trial na 2 miechy, najwieksza zaleta tej aplikacji to odtwarzanie offline i w wysokiej jakosci dzwieku.

Edytowane przez Mroku333
Opublikowano (edytowane)

Czy jest jakaś aplikacja na androida, która na podstawie lokalizacji automatycznie włącza ustawione wcześniej funkcje? Np. jestem w domu, włącza się automatycznie WI-FI, w pracy, oprócz tego że telefon dzwoni, to włączy się także wibracja itp. Ktoś coś wie? może polecić?

Edytowane przez Wooyek
Opublikowano

Pewnie że są programy do automatyzacji. Łatwy w obsłudze: locale. Trudny w obsłudze: tasker (za to zrobi każdą robotę). Do obydwu jest pełno pluginów, co umożliwia tworzenie całkiem skomplikowanych scenariuszy.

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Lifeline - wyobraź sobie, że nawiązujesz tekstowy kontakt z atstronautą, którego statek wraz z załogą rozbił się na jakimś księżycu. Jest zagubiony, zszokowany i niedoświadczony. I prosi cię o pomoc i wsparcie. Od tej pory będzie opisywał to co widzi, czuje, myśli. A przede wszystkim od ciebie będzie zależeć czy przetrwa następny dzień.

I o tym jest ta gra. Piękna i głęboka w swojej prostocie - tylko tekst, muzyka i interfejs. Decyzje podejmujemy dokonując wyboru z dostępnych opcji. Wybory nie będą łatwe, a czasami wręcz sam rozbitek poprosi byś upewnił się, dając czas do namysłu. Bo gra toczy się w czasie rzeczywistym - jeśli powiemy mu żeby coś zrobił i będzie to czasochłonne, to ten czas trzeba będzie wyczekać (notyfikacją da ci znać że czeka na kontakt). To potęguje imersję i niepewność - czy dobrze mu poradziliśmy?

Gra to kolejny triumf storytellingu, stworzona przez scenarzystę The Wolf Among Us. Do tego cena obecna to jak za free. 4 zyla za dobrą paragrafówkę? Brać póki ciepła! ;)

• Plusik 3
Opublikowano

No ja też zaplusikowałem jego posta. Co prawda gierka jest "na raz", ale klimat suspensu i immersja ("wczuta") są na bardzo wysokim poziomie.

No i podobno mamy oczekwiać informacji nt. sequelu wkrótce!

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...