Skocz do zawartości

Virtua Fighter 5: Final Showdown

Featured Replies

Opublikowano

Gierka esport w Plusie to strzał w dziesiątkę. 
Będzie z kim grać od premiery. 

ZAJEBISTA wiadomość. 

• Odpowiedzi 192
  • Wyświetleń 186,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Ja lubie jak naciskaja a pozniej placz ze jak to rzut za pol zycia po sabaki na low i kasowanie z dysku   Gralem juz z Ryanem Hartem ( L 2:1 ) z KingJaeUK ( W 2:1 i L 2:1 jak gralem Bradem

• Chodzą ploty że ma być w czerwcowym plusie

Opublikowano

SEGA wydaje w pandemii grę na automaty kiedy w Japonii salony są pozamykane :dynia:

Opublikowano

Mnie się podoba :) Oglądałem filmik z walkami, cieszą w miarę szybkie loadingi. Na PS5 powinno być jeszcze lepiej. Byle do 1.06 ;)

Opublikowano
21 godzin temu, wet_willy napisał:

@Mejm jak tam dupa nasmarowana? 

Jak znow bedziesz spamowal w powietrze te piache Goha to chyba nie bedzie smarowane.

No i nadal nie mam ps4 :frog:

Opublikowano

Sęk w tym, że VF5: FS miał jeden z najlepszych netcode w historii bijatyk. Namco to mogło sobie wtedy nafiukać AM2. Lagi zaczynały mi się dopiero jak walczyłem z Chinami czy ze zachodnim wybrzeżem USA. Oczywiście teraz to jest remake na Dragon Engine, więc może wcale nie być tak wspaniale...

Opublikowano

tekken 7 też nie ma rollbacka, a da się sensownie pograć

Opublikowano

Przecież ten koleś to mega leszcz jest. 
VF5 na x360 rozpoczął erę działającego online w bijatykach. 
I nie ma znaczenia, czy ma rollbacka, fikołki czy salta do tyłu - jak będzie działać jak na x360, to będzie OK. 

Opublikowano

Wyszedł nowy filmik z VF5 i tam magiczne 

„captured on PC”. 

No jest nadzieja. 

Opublikowano

10:36 wyskakuje ikonka PS5. A w komentarzach napisane że ogrywane przez PS Now na PC.

Opublikowano
6 minutes ago, łom said:

10:36 wyskakuje ikonka PS5. A w komentarzach napisane że ogrywane przez PS Now na PC.

Czyżby Sony rozważało PSnow na PC z opcją instalacji gier?

Opublikowano

Po co instalować niekompatybilne gry na PC skoro i tak będą streamowane? Najprawdopodobniej osoba ogrywała wersję PS Now (może dodatkowo przez remote play na PC jeśli jest to możliwe, ale nie wiem po co) a w międzyczasie pobierała na dysk PS5 normalną wersję (dla tego wyskoczyła ikonka PS5). Raczej nie spodziewał bym się dzień przed wydaniem informacji o tym że jednak wyjdzie na PC, ale za parę miesięcy czemu nie.

Opublikowano

Może to "captured on PC" oznacza, że to zostało nagrane na PC przy użyciu capture card z podłączonym PS4.

Wtedy trzeba dać info, bo może coś inaczej wyglądać, jeśli by się nagrało samą konsolą.

To by było najprostsze i najlogiczniejsze wyjaśnienie.

PS NOW i streamowanie na PC jakoś nie pasuje do robienia reklamy.

Opublikowano

Jakby co, to atakować mnie na PSN: C1REX-PL

Mega noob jestem, ale kiedyś byłem mocnym średniakiem.

Opublikowano

No to raczej nieprędko zobaczymy VF6. Coś mi się zdaję że VF5: US zdechnie po miesiącu (pod względem ilości aktywnych graczy) i zostaną na serwerach tylko starzy fani serii. Jedyna nadzieja w tym że dodadzą tą grę do EVO 2021.

Opublikowano

Do EVO na bank dodadzą skoro Sony zaczęło sponsorować event.

Opublikowano

Szczerze? Nie ma czasu pisać - wszyscy grają. Tłumy nawet w trybie turniejowym to ranga ósmego cudu świata. Za tydzień nie będzie już tak wesoło.

Edytowane przez ciwa22

Opublikowano

Jak wam online chodzi? Mam ustawione, by wyszukiwało tylko osoby z "best" connection i dla mnie śmiga rewelacyjnie. 

Dlatego zastanawia mnie, dlaczego kilku znanych, ale słabych graczy tak narzekało na online.

Opublikowano

mam ustawione good i trafiaja się ananasy, gdzie przycina ;/, więc próby sidestepów to często pewne bęcki, chociaż to pewnie dlatego, że jestem leszczem xd

chociaż wyszukuje graczy szybciej niż u namco

skandalem jest to, że nie można do pokoju dodawać ludzi z friendlisty

Opublikowano
1 hour ago, golab said:

mam ustawione good i trafiaja się ananasy

Też mi się zdarzały na "good", ale po zmianie na "best" nie miałem ani jednej lagującej walki i wciąż mi szybko ludzi wyszukuje.

Edytowane przez C1REX

Opublikowano

Bo to delay based netcode, uzależniony od odległości do serwerów google, a testy wskazują na to, że nie bierze do wyszukiwania IP, tylko lokację, na którą założone jest konto z którego się gra, więc niektórzy mają takie kwiatki, że mieszkają np. w JP, a konto jest z US, więc łączy ich z ludźmi z US nie z JP.

To powoduje też inne kwiatki: często lepsze są mecze między dwoma sąsiednimi państwami, gdzie użytkownicy mają podobną odległość do serwerów Google, niż mecze użytkowników z tego samego miasta. Dodać do tego wi-fi i voila. Delay netcode potrafi być świetny, ale kiedy nie jest świetny, to jest OKROPNY.