Paweł Dziuba 2 Opublikowano 22 grudnia 2012 Opublikowano 22 grudnia 2012 (edytowane) dzieki za rady, ale probowalem juz roznych trybow(w TV jak i konsoli )i lipa.Mozliwe ze przy jakims kozackim TV z konkretnym odswiezaniem problem by znilkl, bo tak naprawde te truemotion to moze byc oszukane 100Hz(podejrzewam ze jest 50 i sztucznie jakos wykreca do 100, ale w trybie gra i tak nie moge korzystac z tych polepszaczy nawet jakbym chcial, a jak dam inne tryby i wlacze truemotion to sa tak zwane duchy przy szybkich obrotach dookola wlasnej osi,pewnie w fifie to bylaby smuga za pilka.No nic bedzie trzeba kiedys ogarnac jakis lepszy TV chodz jak wspomnialem w innych tytulach raczej sie to nie zdarza.Ale tez mozliwe ze jest cos na rzecz z gra,bo tutaj znalazłem fajne,chyba fachowe porownanie technicznych kwestii http://www.eurogamer...undry-far-cry-3 Ta gra po prostu przez większość czasu "chodzi" z płynnością w okolicach 20 fps - nic się z tym nie zrobi, ale po kilku godzinach można się przyzwyczaić do takiej niepłynności; wg. mnie to i tak cud że ta gra, TAKA gra, chodzi względnie płynnie na X360. Jednej rzeczy nie zrobili w gameplayu (względem FC2 i "wogóle") : nie można wchodzić przez okna (na parterze) i wspinać się na/przez większość blaszaków/baraków/niskich budynków/płotów. W tym temacie nie chodzi o płynność gry(klatki)a o rwanie górnej części ekranu przy szybkich ruchach na boki. Obraz się rozwarstwia w poziomie bo karta graficzna już nie wyrabia z obliczeniami; to tak samo jak z tymi 20 fps-ami - konsola nie ciągnie już "poprawnie" takiej gry/grafiki - i TV nic nie ma do tego. Edytowane 22 grudnia 2012 przez Paweł Dziuba Cytuj
Paweł Dziuba 2 Opublikowano 22 grudnia 2012 Opublikowano 22 grudnia 2012 Ile u "Was" zajmuje gra na HD? - u mnie 5.2GB, a piszą że 5.8GB - tu piszą: http://www.eurogamer.pl/articles/digitalfoundry-far-cry-3 Cytuj
Hubert249 4 278 Opublikowano 22 grudnia 2012 Opublikowano 22 grudnia 2012 jeden z najbardziej charakterystycznych badassów w historii gier, twarz Far Cry 3 i grudniowej okładki PSX Extreme ginie w połowie gry, w jakimś pie.rd,olo.nym śnie ???? WTF????? 1 Cytuj
Piwo_HD 5 Opublikowano 22 grudnia 2012 Opublikowano 22 grudnia 2012 jeden z najbardziej charakterystycznych badassów w historii gier, twarz Far Cry 3 i grudniowej okładki PSX Extreme ginie w połowie gry, w jakimś pie.rd,olo.nym śnie ???? WTF????? Jak dla mnie to wielki minus tej gry .Piszacego story do FC3 posłałbym za to do Biedronki na 2 lata darmowej pracy. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 22 grudnia 2012 Opublikowano 22 grudnia 2012 jeden z najbardziej charakterystycznych badassów w historii gier, twarz Far Cry 3 i grudniowej okładki PSX Extreme ginie w połowie gry, w jakimś pie.rd,olo.nym śnie ???? WTF????? No, też byłem zawiedziony . Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 22 grudnia 2012 Opublikowano 22 grudnia 2012 No nie? To jest trolling na poziomie raidena w mgs2 =/ Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 22 grudnia 2012 Opublikowano 22 grudnia 2012 bo walki z bossami są tu na poziomie tych z Deusa albo i gorzej Cytuj
Paweł Dziuba 2 Opublikowano 22 grudnia 2012 Opublikowano 22 grudnia 2012 (edytowane) bo walki z bossami są tu na poziomie tych z Deusa albo i gorzej Bo trudno aby zwykły (czyli, z grubsza, taki jak postać którą się kieruje) człowiek (w - umownie- realistycznej grze) był "DOBRYM" (= wymagającym) Bossem - to by wymagało jego BDB inteligencji, a z tym wciąż jest spory problem - szczególnie w FC3 ten aspekt leży; chyba że Bossowi (twórcy) dadzą super broń lub sprzęt (np. mecha). Edytowane 22 grudnia 2012 przez Paweł Dziuba Cytuj
easye 3 358 Opublikowano 22 grudnia 2012 Opublikowano 22 grudnia 2012 (edytowane) jestem wręcz uczulony na brak plynnosci w grach, ale poki co 3ka tak przypadla mi do gustu, ze nawet ja się przemogłem. Na pewno nie zanudza jak pozostale 2 części i ma o wiele lepszy klimat. Edytowane 22 grudnia 2012 przez easye Cytuj
Paweł Dziuba 2 Opublikowano 22 grudnia 2012 Opublikowano 22 grudnia 2012 W grafice przeszkadza tylko zbyt jasna/jaskrawa/zielona/intensywna trawa - jest jak z platformówki, co trochę mnie wybija z zawieszonej niewiary; dziwi też brak animowanych chmur/nieba - jak zauważyłem to tylko przy pochmurnej/deszczowej pogodzie chmury się przesuwają, i to też w stopniu śladowym. Ile u "Was" zajmuje gra na HD? - u mnie 5.2GB, a piszą że 5.8GB - tu piszą: http://www.eurogamer...undry-far-cry-3 Cytuj
Piwo_HD 5 Opublikowano 22 grudnia 2012 Opublikowano 22 grudnia 2012 W grafice przeszkadza tylko zbyt jasna/jaskrawa/zielona/intensywna trawa - jest jak z platformówki, co trochę mnie wybija z zawieszonej niewiary; dziwi też brak animowanych chmur/nieba - jak zauważyłem to tylko przy pochmurnej/deszczowej pogodzie chmury się przesuwają, i to też w stopniu śladowym. Ile u "Was" zajmuje gra na HD? - u mnie 5.2GB, a piszą że 5.8GB - tu piszą: http://www.eurogamer...undry-far-cry-3 Nie wiem ludzie o co wam chodzi z ta trawa?.Albo macie coś nie teges z telewizorami albo już pora na kupno nowego ?.Far CrY 3 ma co widać ustawiony duży kontrast .Nie mam pojęcia jak to u was wyglada ale u mnie na 55 calach gra wyglada zacnie ,kolorowo aż słońce wali z tv do pokoju ( za oknem śnieg i góry.) Cytuj
Paweł Dziuba 2 Opublikowano 22 grudnia 2012 Opublikowano 22 grudnia 2012 W grafice przeszkadza tylko zbyt jasna/jaskrawa/zielona/intensywna trawa - jest jak z platformówki, co trochę mnie wybija z zawieszonej niewiary; dziwi też brak animowanych chmur/nieba - jak zauważyłem to tylko przy pochmurnej/deszczowej pogodzie chmury się przesuwają, i to też w stopniu śladowym. Ile u "Was" zajmuje gra na HD? - u mnie 5.2GB, a piszą że 5.8GB - tu piszą: http://www.eurogamer...undry-far-cry-3 Nie wiem ludzie o co wam chodzi z ta trawa?.Albo macie coś nie teges z telewizorami albo już pora na kupno nowego ?.Far CrY 3 ma co widać ustawiony duży kontrast .Nie mam pojęcia jak to u was wyglada ale u mnie na 55 calach gra wyglada zacnie ,kolorowo aż słońce wali z tv do pokoju ( za oknem śnieg i góry.) Kontrast też jest ciut zbyt duży - podobnie (= tak samo) w FC2 było; co to za mania/zwyczaj opanował twórców żeby zapodawać takie CHORE kontrasty - np. DUŻO za duży kontrast mają zrobione (z tych, znanych mnie, głośniejszych tytułów) Crysis 2 i Battlefield3 . Co do tej trawy w FC3 to może specjalnie ją taką zrobili aby teren widziany z dużej odległości wyglądał czytelnie/atrakcyjnie, bo np. w FC2 trawa była zrobiona realnie, i naturalnie wyglądała, ale na jej tle "ginęli" przeciwnicy - w FC3 to raczej nie występuje. Cytuj
Melvins 2 Opublikowano 23 grudnia 2012 Opublikowano 23 grudnia 2012 Wyżyłowałem FC3 na 100%, super gra. Od dawna żaden inny szpil nie dał mi tyle miodu, co dzieło Ubi... Jeśli chodzi o wady... Zbyt duży DOF, ale na konsolach to zrozumiałe, w ogóle, że takie wyspy z takimi detalami zostały uciągniete przez tak stary sprzęt jak Xbox... Godne podziwu, propsy dla Ubi. W ogóle to mój pierwszy post na forum, także witam Postaram się tu udzielać regularnie Pozdro. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 23 grudnia 2012 Opublikowano 23 grudnia 2012 Wyżyłowałem FC3 na 100%, super gra No a ja właśnie od momentu skończenia fabuły nie mogę się zebrać, by ruszyć ponownie tą grę. Zrobiłem kilka misji pobocznych i tyle, odechciało mi się totalnie. W ogóle to mój pierwszy post na forum, także witam Witamy. Mam nadzieję, że się nie zrazisz do tego forum zbyt szybko . Cytuj
easye 3 358 Opublikowano 23 grudnia 2012 Opublikowano 23 grudnia 2012 długo zajal calak mniej więcej ? Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 23 grudnia 2012 Opublikowano 23 grudnia 2012 tak na oko z 30h. można szybciej, ale po co. 3 Cytuj
TeBe 142 Opublikowano 24 grudnia 2012 Opublikowano 24 grudnia 2012 Mi 17 godzin zajęło przejście gry, a ok. 23 godziny calak Cytuj
Paweł Dziuba 2 Opublikowano 24 grudnia 2012 Opublikowano 24 grudnia 2012 (edytowane) Pytanie: czy przy drugim przechodzeniu gry zrobione poboczne misje/zadania i znajdźki z pierwszego przejścia trzeba/można robić jeszcze raz ? czy też zaczynamy rozgrywkę całkiem od początku ? Edytowane 24 grudnia 2012 przez Paweł Dziuba Cytuj
easye 3 358 Opublikowano 24 grudnia 2012 Opublikowano 24 grudnia 2012 poziom trudności ma jakies znaczenie w osiagnieciach ? Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 24 grudnia 2012 Opublikowano 24 grudnia 2012 Nie ma na to wpływu. Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 24 grudnia 2012 Opublikowano 24 grudnia 2012 nie ma. tylko i wyłącznie kwestia gustu czy skilla. możesz na easy, możesz na hard, jak wolisz. Cytuj
Paweł Dziuba 2 Opublikowano 24 grudnia 2012 Opublikowano 24 grudnia 2012 ZDECYDOWANIE trzeba grać na HARD - inaczej będzie/może być zbyt łatwo, bo przeciwnicy są głupawi (jak w FC2) a my szybko zdobywamy (lub: możemy zdobyć) duże możliwości i sporo broni. 1 Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 24 grudnia 2012 Opublikowano 24 grudnia 2012 na poziomie hard SI jest wzorowe i przy zdobywaniu posterunków mam mega wczuwe :ph34r: Ogólnie calaka miało nie być, rzadko chce mi sie robić tak w tym przypadku poświecenie większej ilości czasu dla tej gry to czysta przyjemność Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 24 grudnia 2012 Opublikowano 24 grudnia 2012 Tego Wallhacka da się wyłączyć? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi