Skocz do zawartości

Far Cry 3

Daddy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

zdobywanie posterunków zaje.biscie ułatwiają te klatki z tygrysem czy niedzwiedziem. Jedna strzała z łuku i nam zostaje do ostrzelenia jedynie sniper i to nie zawsze :P

Od czasu do czasu można takie rozwiązania wybrać (ja tak zrobiłem raz czy 2), ale przecież uwolnione misie/tygryski

zabierają nam gameplay - ja dlatego tego nie robię; raz po wybiciu ekipy z posterunku jeden przyjezdny ziomal tak się

przeraził tygrysa w klatce że strzelając do niego rozwalił klatkę uwalniając go - i kotek

ziomkami zaczął się zajmować (musiałem pomóc);

swoją drogą powinno się przestrzeliwać zamek/kłudkę od klatki a nie strzelać w ogromny

przód klatki - to trochę psuje rozgrywkę.

RADA jak postępować za zwierzakami:

jak "jest się" autem/w pobliżu auta to wystarczy wejść na środek jego dachu aby być niedostępnym

i można spokojnie prowadzić ostrzał; ten patent działa to też ze skałami i budynkami, z tym że skałę

na którą nie wejdzie zwierz trudno znależć, a budynki są rzadkie i nie zawsze (łatwo/szybko) można na nie wejść.

Pytanie:

spotkaliście myszy i/lub (sporej wielkości) ważki? - ja raz je zobaczyłem; ta gra ciągle zaskakuje

dopracowaniem i rozbudowaniem (bo gameplayowo ta drobnica nic nie znaczy).

Edytowane przez Paweł Dziuba
Opublikowano

ja mam taki patent na zwierzaki, ze dorwalem jakas dopakowana snajperke z ktorej rozwalam 1 strzalem nawet niedzwiedzia wiec nie ma problemu. gra swietna, mam nabite kolo 16h mysle jeszcze pare godzin i bedzie 100% i wszystkie osiagniecia. wiadomo cos o jakis dodatkach??

Opublikowano

a nie prościej sobie dać w żyłę odstraszaczem? :P

Można i tak, ale działa on krótko, często za krótko przy kilku zwierzakach.

ja mam taki patent na zwierzaki, ze dorwalem jakas dopakowana snajperke z ktorej rozwalam 1 strzalem nawet niedzwiedzia wiec nie ma problemu. gra swietna, mam nabite kolo 16h mysle jeszcze pare godzin i bedzie 100% i wszystkie osiagniecia. wiadomo cos o jakis dodatkach??

Dodatek ma być na PS3 (misje kooperacyjne) - myślę że będzie to exclusiv czasowy.

Opublikowano

Mam takie 2 pytania :

Czy po tym jak dostaniemy się na drugą wyspę - można wrócić na pierwszą by pozbierać pierdółki oraz porobić misje poboczne, czy należy skończyć to przed wyprawą na drugą wyspę ?

Czy po skończeniu głównego wątku fabularnego możemy grać dalej - by pokończyć m.in. misje poboczne?

Opublikowano

oraz bezproblemowo wrócić na pierwszą wyspę i robić to na co masz ochotę. dopiero na drugiej wyspie dojdziesz do momentu gdzie wszystko się zablokuje ze względu na fabułę. na szczęście tylko na chwilę.

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Najlepsza gra w jaką grałem w tamtym roku przebiła nawet Mss Effect 3 (jestem hardcorowym fanem gier bioware) A grałem we wszystko co wyszło na konsoli lub pc. Przejście zajęło mi ponad miesiąc gdyż mam mało czasu na granie ale praktycznie nie było innej gry w czytniku. Troszkę pograłem w między czasie w Hitmana (wersja PC) oraz Guardians of Middle Earth ale to Far Cry 3 trzymał mnie tak długo. Dawno nie grałem w STRZELANINĘ tak wciągającą. Prawie jak RPG :)

Opublikowano (edytowane)

Pytanie/problem mam:

Jak uruchomić własną rozgrywkę multi z (więcej niż jedną) mapą od gracza (lub własną mapą/mapami) - oczywiście z tych map

jakie się ściągnęło na dysk ? - bo nie znalazłem takich opcji; w menu jedynie znalazłem możliwość uruchomienia rozgrywki

na TYLKO JEDNEJ mapie, i to TYLKO z tych map które oceniłem jako ULUBIONE;

do reszty map jakie mam na dysku, a których nie oceniłem jako ULUBIONE, mam dostęp tylko w edytorze map,

a rozgrywki multi nie mogę na nich uruchomić;

żadne mapy nie pokazują się też w zakładce MOJE MAPY - a są tam 4 "kategorie" map.

.

Edytowane przez Paweł Dziuba
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

To się chyba nie doczekasz, nie widziałem, żeby ktoś z developerów oprócz Rockstar wydał DLC na ok. 7h w górę.

Opublikowano (edytowane)

To się chyba nie doczekasz, nie widziałem, żeby ktoś z developerów oprócz Rockstar wydał DLC na ok. 7h w górę.

A Dragonborn&Dawnguard to pies :potter:

Mam tak samo jak Marek kończę drugie przejście i ciągle czuję że mi mało,poproszę dwa DLC po min 10h każde...

Edytowane przez kudlaty88
Opublikowano

No fakt, zapomniałem, no ale to do RPG to wiadomo, że najmniej 10h pewnie, a tutaj masz "szczelankę". :P

• 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

dzięki!

kurde, tak jak nie przepadam za dubstepem i tego typu klimatami, tak ten kawałek:

http://www.youtube.com/watch?v=5HsvitdKRW4

świetnie pasuje do misji na plantacji :D

nie wiem co w tym gameplayu jest, ale gra strasznie wciąga, w ciągu 2 dni spędziłem przy niej 14h. Masa rzeczy do zrobienia, cały czas się coś dzieje, pomimo tego że jest to sandbox nie ma praktycznie żadnych przestojów.

Far Cry 2 z tego co pamiętam zrobiony był bardzo podobnie, ale tam nie byłem w stanie dotrzeć nawet do połowy gry bo było monotonnie i nudno. Tutaj mogę biegać po dżungli i polować na bawoły przez cały dzień :)

Edytowane przez ofsajd
Opublikowano

True, true, szkoda ze dodatek odstaje. Ukonczylem, ale jest krotki, brzydki i poza pierwszymi 20 minutami nie jest zabawny.

Toś mnie zniechęcił bo właśnie przeszedłem sam początek DLC, właśnie ok 20min. i póki co jestem zachwycony...Klimat mnie chwycił i wątpię żeby puścił, a dźwięczne "madafaka" z ust Spidera mógłbym sobie zapętlić i słuchać do znudzenia ;).

No cóż...ale i tak sam muszę się przekonać co tam dalej się będzie działo.

Opublikowano (edytowane)

Po przejściu kilku misji pobocznych i chyba 3 z wątku głównego stwierdzam że gra (Blood Dragon) wciąga jak diabli...może to dlatego że nie grałem w oryginalnego Far Cry'a 3? Pewnie tak. Ale klimat, główny bohater, cały 'wątek fabularny'...dla mnie mistrzostwo świata. Do tego po ulepszeniu snajpery polowanie na smoki jest mega odjechane. I lubię gry gdzie kasa faktycznie się przydaje i nie mam ciągle wypchanego portfela tak że nie wiem co z tą kasą już robić...ciągle pojawiają się jakieś ulepszenia do broni czy inny stuff, to brakuje amunicji, to apteczek. Dla mnie jak na razie bomba, jestem zachwycony i z całego serca poleciłbym każdemu kto lubi kicz lat 80.

Edytowane przez Kondeer
Opublikowano

no to pewnie nie masz porównania. Napisze tylko tyle od siebie ze FC3 jest mimo wszystko pare razy fajniejszy i ladniejszy, wiec jeżeli ktoś jeszcze nie gral, powinien jak najszybciej nadrobić zaleglosci.

Opublikowano

Nie wiem o co Ci chodzi. Mam porownanie i twierdze, ze Blood Dragon to dodatek na miare Undead Nightmare.

Calosc to jeden wielki easter egg z miodnym gameplayem. W zadnej grze, nawet w Skyrimie nie gra mimsie tak dobrze lukiem. Blood Dragon jest idiotyczny do granic absurdu i caly w tym jego urok. Kapitalny soundtrack, dialogi. Monolog Dr Darling o grach wideo i przemocy jest bezcenny.

I Rex: "So I collect shit, then I unlock shit and then I get shit. Got it."

• Plusik 1
  • Minusik 1