Hiru 0 Opublikowano 18 lutego 2012 Opublikowano 18 lutego 2012 Witam. Właśnie kupiłem xenosage i nie moge jej właczyc na mojej nie przerobionej konsoli. Jest jakis program który umożliwia włączenie gry NTSC? Posiadam SM ale on nie obsługuje plytek DL. Zna ktoś może jakis sposób na włączenie gry NTSC na konsoli PAL? Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 18 lutego 2012 Opublikowano 18 lutego 2012 (edytowane) Modchip lub inny exploit i tutaj sugerowałbym FMCB z ESR. Możesz też uruchomić ESR z pendrive'a za pomoca SM, ale oczywiście musiałbyś wykonać kopię tej gry i spatchować jej UDF czyli tzw. ESR Patch (na gołej konsoli napęd nie przepuści PS2DVD-ROM z innego regionu, stąd kopia i stąd oszukiwanie napędu, że ma do czynienia z DVD-Video). Innych możliwości nie ma. Edytowane 18 lutego 2012 przez Berion Cytuj
Hiru 0 Opublikowano 18 lutego 2012 Autor Opublikowano 18 lutego 2012 (edytowane) Użyłem ESR, Spatchowałem gre najpierw toxicDL potem ESR Patch'erem i wypaliłem. Ale ESR coś nie może wyczytać płytki, Pisze unknow media in drive... Zrobiłem obraz i wypaliłem alcohol 120% Uzylem Freemcboota 1.8b GP z ESR beta 9b Edytowane 18 lutego 2012 przez Hiru Cytuj
Berion 207 Opublikowano 21 lutego 2012 Opublikowano 21 lutego 2012 (edytowane) ESR w locie p.a.t.c.h.u.j.e OTP, a więc patch Toxic niejest wymagany. A czy masz zamontowane blokady czujników? Jak masz to je wyjmij bo napęd tą kopię musi zweryfikować. Inaczej cały czas będzie myślał, że w napędzie siedzi PS2DVD-ROM, a nie DVD-Video (tak będzie rozpoznawana gra przez Mechacon i tak ma być) i tego ESR nie ruszy. Edytowane 21 lutego 2012 przez Berion Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi