Skocz do zawartości

Gość yaczes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.4 za 19,99? To pewnie mieszanka z krajow Unii i nie tylko doprawiana cukrem.

Czymś trzeba przyciągnąć klientów przecież.

BTW. wie ktoś gdzie można dostać olej kokosowy w dobrej cenie ?

Opublikowano

Ty chyba ch/ujowego miodu nigdy nie widziałeś xD

@krupek - i dzisiaj wypatrzyłam w tym moim netto, fajnie zaopatrzoną półeczkę ze zdrowym żarciem. tylko ten olej kokosowy dość drogi mają :/

Opublikowano

1.4 za 19,99? To pewnie mieszanka z krajow Unii i nie tylko doprawiana cukrem.

Czymś trzeba przyciągnąć klientów przecież.

BTW. wie ktoś gdzie można dostać olej kokosowy w dobrej cenie ?

W biedronce 13zł za 500g.

• Plusik 1
Opublikowano

Tak a propos oleju kokosowego. Wszędzie jest zachwalany jako najlepszy. Tymczasem, mam znajomą na biotechnologii na polibudzie, robi specjaliację z tłuszczów i według wszystkich pracowników laboratorium, jak i jej, to jest guwno prawda. Nawet możnaby rzec, że jest on toksyczny i nie ma żadnych pro zdrowotnych właściwości. Najlepszym olejem, według nich i badań, jest rzepakowy.

Dziwna sprawa trochę.

Opublikowano

No właśnie nie, ona też się tam interesuje zdrowym żywieniem itd. W sumie, o tych super właściwościach oleju kokosowego mówi się od niedawna, głównie za sprawą fit celebrytów pokroju Chodakowskiej, Lewandowskiej, czy innego Karmowskiego.

Opublikowano

Rzepakowy byłby fajny gdyby nie fakt że jest genetycznie modyfikowany,ten u nas i ma w sobie więcej jakiejś substancji,która przy podgrzewaniu jest trująca.Jest fajny filmik o tym na yt,profesor się na ten temat wypowiada.Olej kokosowy czyli MCT to szybka energia,porównywalna z węglami,a co konkretnie chodziło koleżance Krupek?

Opublikowano

Najlepszy jest lniany i rzepakowy. Ale jest popularny u nas a nie na zachodzie wiec janusze dalej leca na modnych olejach z zachodu.

Co do miodu. I tak w sklepie nie kupisz takiego jak w pasiece. Wazne aby nie był sztuczny. Choc najtanszych tez nie ma co brac, bo ja kiedys wziałem to chyba mi miesiac po otwarciu nie krystalizował , a niby nie byl sztuczny.