Manor 645 Opublikowano 21 lutego 2012 Opublikowano 21 lutego 2012 Szukam szkoły językowej, chciałbym zapisać się na kurs z angielskiego przygotowującego do egzaminu CAE. Możecie polecić jakieś szkoły? Interesuje mnie głównie Warszawa, także jakieś lokalne odpadają. Czytam głównie o TFLS, Archibald, Profi-Lingua, opinie są przeróżne, w dodatku ciężko zweryfikować, które są prawdziwe, a które to reklama, bądź antyreklama. Cytuj
darkgamer 43 Opublikowano 21 lutego 2012 Opublikowano 21 lutego 2012 Myślę,że samemu też można się świetnie nauczyć, audiobooki itp. doskonale się do tego nadają,mam znajomych i właśnie takimi sposobami się do tego przygotowali .Zaoszczędzili kasę i czas ,a zaliczyli na ok 70-75%.Szkoły językowe to dobra rzecz,ale też trzeba trafić na dobrego nauczyciela,a o takiego jest dość trudno,ale jeżeli koniecznie chciałbyś się zapisać, to moim zdaniem Archibald. Cytuj
aga2244 0 Opublikowano 6 października 2012 Opublikowano 6 października 2012 Polecam http://www.bs-ict.pl Właśnie zaczęłam tu kurs angielskiego i jak na razie jestem zadowolona. Cytuj
White 23 Opublikowano 7 października 2012 Opublikowano 7 października 2012 (edytowane) Wszystko zależy od tego na jakiego trafisz lektora, a to jest po prostu loteria. Jedni preferują taki styl nauczania, inni taki... dobrze jest pójść do kilku szkół na lekcję próbną i zobaczyć gdzie Ci się najbardziej podoba. Co do nauki samodzielnej no to cóż, prawda jest taka że trzeba mieć do tego nieziemskie samozaparcie, no i bez kontaktu z "żywym" językiem raczej ciężko będzie osiągnąć porządną kompetencję komunikacyjną. Dlatego warto zapisać się do szkoły która posiada w swojej ofercie konwersatoria z native speakerami. Osobiście polecam profi-lingua w Lublinie, wiem że tam dobrze uczą bo... jestem tam lektorem Edytowane 7 października 2012 przez White Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi