Masher 2 Opublikowano 25 lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2012 Nie ma jeszcze takiego tematu, a mam pytanie. Czy jest to dokładna konwersja z PS3 czy trochę zmieniona? I lepiej kupić tę wersję czy tę na PS3? Bo po trialu nabrałem ochoty na ten tytuł Cytuj Odnośnik do komentarza
Gresh 5 Opublikowano 25 lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2012 Nie ma trybu Multiplayer Gra wygłąda tak samo jak na PS3 / Xbox360. A pro po - czy ktoś może wie czy twórcy zamierzają takowy dodać. Cytuj Odnośnik do komentarza
luck1985 37 Opublikowano 25 lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2012 Doszedl bajer z powiekszeniem ekranu i cos mi sie obilo o oczy o jakims dodatkowym poziomie- ale nie mam pewnosci. Wiem ze mozna na bank zoomowac. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkgamer 43 Opublikowano 25 lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2012 Co prawda posiadam już wersję na PS3,ale chciałbym mieć też przenośną,choć nie wiem czy twórcy zamierzają w prowadzić ,udogodnienie w postaci pobrania za darmo,ciekawe też czy różni się sterowanie ,bo parę fajnych patentów można by wprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masher 2 Opublikowano 25 lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2012 Właśnie poza zoomem chyba nic nie dodano, przynajmniej grając w triala nie zauważyłem innego wykorzystania bajerów konsolki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 28 lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2012 (edytowane) Kupiłem i nie żałuję. Powiem tyle, że nie wyobrażam sobie grać w tą grę na dużej konsoli. Rayman jest stworzony na platformy przenośne, a jak się prezentuje na Vicie to na prawdę chyba nie muszę pisać. Pograłem już ostro, zrobienie wszystkich miejscówek na 100% to nie lada wyzwanie. Właśnie sprawdziłem ile jeszcze światów przede mną bo coś czułem że się zbliżam do końca... a tu nawet POŁOWY nie ma! Strasznie mi się ta gra podoba. Właściwie nie ma wad. Podobno takich gier w dzisiejszych czasach się już nie robi edit: właśnie się dowiedziałem, ze muszę jakieś czerwone zęby szukać po planszach... hola hola. Obsługa dotykowego ekranu jest świetna. Edytowane 28 lutego 2012 przez Texz Cytuj Odnośnik do komentarza
maruda 2 Opublikowano 28 lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2012 ...Powiem tyle, że nie wyobrażam sobie grać w tą grę na dużej konsoli. Rayman jest stworzony na platformy przenośne... ...i tu sie bardzo mylisz Zagraj w ta gre w kilka osob, niby zwykly co-op (wersja na ps3), ale... mozna sie trzaskac miedzy soba - pacnac kompana zeby wpadl w jakas przepasc i samemu przez chwile zbierac elektrony... albo pomoc czyli pacnac zeby wspolgracz odrodzil sie z bombla... Gram w Raymana prawie zawsze w dwie lub trzy osoby emocje sa niesamowite, imho gra zyskuje drugie tyle do miodnosci Szkoda, ze wersja na vite ograniczona jest do jednego gracza, ale mimo tego polecam! Na razie gram w demo (na vicie), ale mocno zastanawiam sie nad zakupem tej pozycji na vite mimo, ze mam juz na ps3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 28 lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2012 Coop? Nie wiedziałem, że na PS3 jest Coop Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 28 lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2012 Mówicie, że warto? Zamówiłem dzisiaj Fifę na allegro (100zł z wysyłką, koleś sprzedaje same karty z grami i wysyła z UK), ale zastanawiałem się też nad czymś jeszcze, żeby po skompletowaniu Uncharted mieć w co grać. Myślałem nad F1 2011 i Raymanem właśnie. Mógłbyś powiedzieć Texz, oszacować, jak dużo "fajnych" rzeczy do zrobienia, znalezienia itp. jest w tej grze? Chodzi mi o to, żeby nie okazało się, że po 6h grania widziałem i zebrałem już wszystko, bo takie Uncharted starcza na jakieś 20+h, a splatynowanie to kwestia koło 40h. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 28 lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2012 (edytowane) Przejście gry bez lizania ścian to spokojnie około 12-15 godzin. Potem zostaje jeszcze dodatkowy świat, który odblokowujemy za zebranie odpowiedniej ilości świecidełek. Edytowane 28 lutego 2012 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 616 Opublikowano 28 lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2012 Nie gralem w duze wersje, jak jest z poziomem trudnosci? Mocno zakrecony? Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 28 lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2012 W dziale platformówek macie rozmowę na temat tego Raymana. Wg. mnie nie jest to łatwa gra. Jak to mawia moja babcia: "Takich gier już się nie robi". A jednak. Ubi, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza
Foxter 0 Opublikowano 28 lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2012 kozacki tytuł, obok Uncharted, Unit13 kolejny must have jak dla mnie...w czwartek powinien do mnie przyfrunąć Cytuj Odnośnik do komentarza
maruda 2 Opublikowano 29 lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 lutego 2012 Niektore levele Raymana przyprawiaja o frustracje Czasami po nastej probie przejscia danego levelu mowie sobie dosc i robie przerwe Np taka pogon za uciekajaca skrzynka, albo level ze spadajacymi rupieciami po ktorych trzeba sie wdrapac na gore. Poza tym, w grze ukrytych jest duzo dodatkowych leveli oraz "monet" (chyba to sa monety), ktore zwiekszaja ilosc zebranych elektronow (czy co to tam sie zbiera), czasami "monety" sa widoczne, ale zeby je zebrac trzeba bedzie sie napocic - zeby nie stracic zycia. Poza tym mimo, ze ta gra to platformowka to sa levele, ktore sa klasycznymi strzelankami scrollowanymi w prawo - takie stare klimaty z automatow w latach 80. mi sie przypominaja jak w to gram Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 29 lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 lutego 2012 Giant Bomb ocenił Raymana na Vitę na 5/5. Nieczęsto im się zdarza dawać najwyższą ocenę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 546 Opublikowano 29 lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 lutego 2012 ludzie o czym wy dyskutujecie?! wejdźcie sobie do działu platformówek. To jedna z najlepszych gier 2011 roku i najlepszy klasyczny platformer 2d pierwszej generacji konsol hd. Do tego najładniejsza gra 2d ever. I teraz to wszystko w nieokrojonej wersji(za wyjątkiem co-opa) ląduje na Vicie - brać a nie gadać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maruda 2 Opublikowano 29 lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 lutego 2012 Ja tez polecam!! Co do grafiki to jest to dokladnie to samo co w wersji ps3, moja zona twierdzi nawet, ze na vicie prezentuje sie duzo lepiej niz na TV - kto co lubi ...ale faktycznie jak sie patrzy z boku jak ktos pyka na vicie w raymana to oczu oderwac nie mozna (na vicie jest tez opcja skalowania ekranu taka jak w smartfonach przy ogladaniu zdjec). Poza tym malzonka biadoli, ze na vicie jest tylko demo, a chcialaby pozaliczac wiecej leveli - rzecz ciekawa bo zona rzadko w co gra, ale raymanem ewidentnie zachwycona ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
darkgamer 43 Opublikowano 29 lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 lutego 2012 Ja bym nawet się nie wahał określić nowego Raymana najlepszą platformówką tej generacji,co prawda był jeszcze Super Mario Galaxy ,ale raz ,że najbardziej przywołuje na myśl wspaniałe czasy gdzie królowały platformówki 2D,a dwa,że jest to jedna z najpiękniejszych gier.Niektórzy powiedzą ,że był jeszcze nowy Donkey,gdzie poziom trudności też jest wysoki,bo trzeba przyznać ,że Origins do najłatwiejszych nie należy(no może bossowie są prościutcy),ale jak dla mnie jest on lepiej zbalansowany ,jest trudny,a rzadko frustrujący.No i co najważniejsze fun z rozgrywki zarówno w pojedynkę,jak i z znajomymi jest ogromny,a w tym drugim przypadku emocji co niemiara. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 333 Opublikowano 29 lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 lutego 2012 (edytowane) No ja też tak określałem bo był dla mnie lepszy niż SMG 1 i 2, no może na równi z nowym Donkey Kongiem ale obecnie kończę ogrywać Maro Land 3d i dla mnie chyba on jest dla mnie nr 1 tej generacji, jeżeli chodzi o platformówki. edit: ogólnie Winner dobrze pisał przed chwilą, w sumie ta gadka to do tematu z Raymanem. Edytowane 29 lutego 2012 przez balon1984 Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 29 lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 lutego 2012 Rayman to ta sama liga co Donkey Kong Country. Obie są nieźle wykręcone. SMG, NSMBWii, SM3DL to jednak inna liga IMOOOOO Cytuj Odnośnik do komentarza
maruda 2 Opublikowano 1 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2012 Rayman w tej chwili to najlepsza - najwyzej oceniana - gra na ps vita http://www.metacritic.com/game/playstation-vita/rayman-origins Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 3 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 marca 2012 Kupiłem Raymana, bo mi się udało wyrwać za dobre pieniądze (100zł z wysyłką full box). Pewnie przyjdzie na środę to akurat zdążę sobie scalakować Uncharted. Cytuj Odnośnik do komentarza
borda01 2 Opublikowano 3 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 marca 2012 Gra bardzo przyjemna. Nie trawie platformerow 3D, ale 2D wrecz przeciwnie. Rayman Origins to pozytywny oldschool. Noi dosc wysoki poziom trudnosci, wymasterowanie wszystkiego to musi byc hardcore. Cytuj Odnośnik do komentarza
TyskiPL 64 Opublikowano 4 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 marca 2012 (edytowane) Kupiłem Raymana, bo mi się udało wyrwać za dobre pieniądze (100zł z wysyłką full box). Pewnie przyjdzie na środę to akurat zdążę sobie scalakować Uncharted. Gdzie ty niby ogarnąłeś taką okazje? Edytowane 4 marca 2012 przez TyskiPL Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 4 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 marca 2012 Na gejmtrejd. Tak "z głupa" wszedłem, żeby obczaić czy czegoś nie ma i udało się kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi