kanabis 22 644 Opublikowano 6 kwietnia 2019 Opublikowano 6 kwietnia 2019 Ja liczylem ze jakos odpowie jak jego kolezanki 60 + radza sobie z nadcisnieniem w zusie a ten o mefku Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 15 kwietnia 2019 Opublikowano 15 kwietnia 2019 Koksy pomocy. Piłeczka się wspaniała zaczęła co niedzielę z w miarę profesjonalnym składem, a mi siadła pachwina przez nierozgrzanie Normalnie uczucie żalu jak za czasów podstawówki. Wczoraj po tygodniu przerwy i "regeneracji" pachwiny (rozciągania, maści, zimne okłady) wpadłem na boisko po 20 minutowej rozgrzewce (łącznie z biegiem ok. 2 km) i niestety - kilka zbyt gwałtownych ruchów i znów poczułem ten ból. Dograłem jakoś do końca na truchcie. Kolejne granie za 2 tygodnie. Co mogę zrobić, żeby móc być wtedy w 100% sprawny? Cytuj
Wojtas1986 1 622 Opublikowano 15 kwietnia 2019 Opublikowano 15 kwietnia 2019 3 godziny temu, Wiolku napisał: Koksy pomocy. Piłeczka się wspaniała zaczęła co niedzielę z w miarę profesjonalnym składem, a mi siadła pachwina przez nierozgrzanie Normalnie uczucie żalu jak za czasów podstawówki. Wczoraj po tygodniu przerwy i "regeneracji" pachwiny (rozciągania, maści, zimne okłady) wpadłem na boisko po 20 minutowej rozgrzewce (łącznie z biegiem ok. 2 km) i niestety - kilka zbyt gwałtownych ruchów i znów poczułem ten ból. Dograłem jakoś do końca na truchcie. Kolejne granie za 2 tygodnie. Co mogę zrobić, żeby móc być wtedy w 100% sprawny? No nie wiem może iść do lekarza/fizjoterapeuty ? Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 15 kwietnia 2019 Opublikowano 15 kwietnia 2019 Albo przestać grać w piłeczkę, chyba, że wirtualną? Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 15 kwietnia 2019 Opublikowano 15 kwietnia 2019 @Wiolku Jak nadwyrężysz takie miejsce i nie doleczysz to będzie się odnawiać i dupa z piłki. Spróbuj 2 tygodnie przerwy, jakiś Voltaren, czy co tam teraz się używa i okłady żelowym, schłodzonym wkładem. Do tego rozciąganie mięśnia biodrowo-lędźwiowego, ale lekko. 1 Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 15 kwietnia 2019 Opublikowano 15 kwietnia 2019 21 minut temu, krupek napisał: @Wiolku Jak nadwyrężysz takie miejsce i nie doleczysz to będzie się odnawiać i dupa z piłki. Spróbuj 2 tygodnie przerwy, jakiś Voltaren, czy co tam teraz się używa i okłady żelowym, schłodzonym wkładem. Do tego rozciąganie mięśnia biodrowo-lędźwiowego, ale lekko. Sorry, zła reakcja na posta xd No akurat będzie przerwa 2 tygodnie albo 3. Mocno wierzę w to, że się pachwina ogarnie. Dzięki. Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Jak nie to moze sol emska? Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Opublikowano 16 kwietnia 2019 18 minut temu, Plugawy napisał: Jak nie to moze sol emska? A nie sól epsom ? Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Wetrzyj sobie w jaja grzybki tybetanskie 1 Cytuj
maciucha 11 647 Opublikowano 8 maja 2019 Opublikowano 8 maja 2019 Miał ktoś tu przepuklinę pępkową? Ile czasu się dochodzi do pełnej sprawności po operacji? Kurła mam taką delikatną, na siłce już tylko jakieś izolowane ćwiczenia na maszynach jak pedau bo inaczej boli, dobrze że chociaż jeszcze w miarę biegać mogę. Starość nie radość Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 9 maja 2019 Opublikowano 9 maja 2019 mnie od zeszłego roku boli pachwina po jeżdżeniu rowerem najczęściej, ale nic tam nie czuję, mam nadzieję, że to jakieś zwyrodnienie od pracy siedzącej Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 9 maja 2019 Opublikowano 9 maja 2019 U mnie pachwinka już zregenerowana po 3 tygodniach. Ostatnio w niedzielę pełne 2h meczyk, 3 brameczki, 3 asysty Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 9 maja 2019 Opublikowano 9 maja 2019 Ja mialem pod brzuchem. Ale nic nie bolalo tylko wychodzil taki guz przy niektorych wysilkach. Cytuj
maciucha 11 647 Opublikowano 9 maja 2019 Opublikowano 9 maja 2019 6 godzin temu, kanabis napisał: Ja mialem pod brzuchem. Ale nic nie bolalo tylko wychodzil taki guz przy niektorych wysilkach. i co, miales operacje? Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 9 maja 2019 Opublikowano 9 maja 2019 Nie. Chyba sie "wsiaklo" Tyle ze np jak sie zepne, wiesz tak jak sr.asz np i dotkne w te miejsce to jest takie lekkie wybrzuszenie. Z tym ze ani to juz nie wyskakuje jak guz ani nic nie przeszkadza wiec mam wyje,bane. Z tym ze ja z tym lazilem pare lat, to nie bylo tak ze mialem ciagle ten guzek , po prostu przy niektorych wysilkach to wyskakiwalo ale potem powoli znikalo nawet nie wiem czy to byly dni czy godziny. Nie chodzilem tez wtedy jeszcze na silownie wiec to inna sprawa bo obstawiam ze przy ciezarach mogloby sie to poglebic.Teraz w kazdym razie tego juz nie mam. No i kwestia jak duza jest ta przepuklina. U mnie wyskakiwal guz wielkosci no nie wiem agrestu. Jak ci wyszlo kichy ze kielbase mozna krecic to chyba raczej operacja Cytuj
maciucha 11 647 Opublikowano 9 maja 2019 Opublikowano 9 maja 2019 Godzinę temu, kanabis napisał: Nie. Chyba sie "wsiaklo" Tyle ze np jak sie zepne, wiesz tak jak sr.asz np i dotkne w te miejsce to jest takie lekkie wybrzuszenie. Z tym ze ani to juz nie wyskakuje jak guz ani nic nie przeszkadza wiec mam wyje,bane. Z tym ze ja z tym lazilem pare lat, to nie bylo tak ze mialem ciagle ten guzek , po prostu przy niektorych wysilkach to wyskakiwalo ale potem powoli znikalo nawet nie wiem czy to byly dni czy godziny. Nie chodzilem tez wtedy jeszcze na silownie wiec to inna sprawa bo obstawiam ze przy ciezarach mogloby sie to poglebic.Teraz w kazdym razie tego juz nie mam. No i kwestia jak duza jest ta przepuklina. U mnie wyskakiwal guz wielkosci no nie wiem agrestu. Jak ci wyszlo kichy ze kielbase mozna krecic to chyba raczej operacja No jest też mała, góra taki właśnie agreścik, ale niestety boli przy niektórych czynnościach więc trzeba operować Cytuj
maciucha 11 647 Opublikowano 9 maja 2019 Opublikowano 9 maja 2019 Nie ma to jak koledzy z fpe 1 Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 9 maja 2019 Opublikowano 9 maja 2019 Myślę ,że jak się przejdziesz do lekarza to nie zaszkodzi. Cytuj
maciucha 11 647 Opublikowano 9 maja 2019 Opublikowano 9 maja 2019 4 minuty temu, Ukukuki napisał: Myślę ,że jak się przejdziesz do lekarza to nie zaszkodzi. no przecież byłem u lekarza pytałem tylko czy ktoś tu miał i wie jak długo po operacji się wszystko goi i kiedy można już sport uprawiać taknieco, piesciami wytlumaczyc? Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 9 maja 2019 Opublikowano 9 maja 2019 Nie fikaj, bo ci przepuklina pęknie. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 9 maja 2019 Opublikowano 9 maja 2019 idź do innego lekarza to może to rozchodzisz Cytuj
maciucha 11 647 Opublikowano 9 maja 2019 Opublikowano 9 maja 2019 pójdę do wiolka po lewoskrętną witaminę c, wysmaruję pępek, spłuczę wodą strukturyzowaną i jak nowo narodzony Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi