Skocz do zawartości

Urazy, kontuzje, eliminacja ze sportów..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koorva to ma sens, to był spisek xd Można by rzec że to oni mnie zrzucili z górki xd Nie do końca dobry test, bo im masz więcej mięśni tym szybciej je spompujesz i tym ciężej ci później usunąć z nich kwas mlekowy, który jest obecny przy bez tlenowych przemianach energetycznych. Gdybym nie doprowadził się do tego stanu, to mógłbym w dłuższej jednostce czasu utrzymać górne granice tempa tlenowego i wejść w kolejna minute wyższych watów. Ja często po takim sprincie na 800 metrów mam tak czwórki i pośladki pompowane że muszę zejść z roweru, żeby to zeszło. 

Opublikowano

To sie nazywa krzywa mocy, zeby miala sens musialbys zrobic test ftp. Np przejechac 20min na max i z tego wyliczyc ftp.

Z perspektywy treningu zwyklego kolarza takie naparzanie na max 1km jest bez sensu. Chyba ze w kolarstwie torowym. Ale skoro macie z tego frajde to spoko. 

Samo wysokie ftp tez nie jest gwarantem sukcesu bo ciezki zawodnik przewaznie generuje wieksze ftp. W plaskim terenie to on wygra ale w gorzystym juz nie. Najwartosciowszy jest przelicznik waty na kg. 

Zapewne to to co mowiles ze miales 3 i costam, ale tak jak mowie to musialbys zrobic test ftp zeby byl realny. 

Ale to ze masz 20kilo wiecej miesni od nich akurat na tak krotkim dystansie to jest twoja przewaga wiec nie wiem w jakim kontekscie to piszesz. Kolarze torowi tez waza i 25kilo wiecej od tych z kolarstwa szosowego. No chyba ze jezdzicie pod gore, ale watpie ;)

• Plusik 1
Opublikowano

20 kg więcej masy i z 10 kg więcej roweru, ale bez znaczenia. Segmenty krótkie mam różne, także pod górkę. Jak pisałem, rower to uzupełnienie siłowni. Tak jak sprint na bieżni wpływa na siłę mięśni, tak samo sprint na rowerze. Trening mam dostosowany by siadać w przysiądzie jak najwięcej. 

Opublikowano
7 godzin temu, Litwin81 napisał(a):

Tu masz mój podjazd na Maxa-440 metrów, nachylenie 8,8 % średnia prędkość 18 km/h:

https://www.strava.com/segments/13575879

kolego weź pojedź na jakąś górkę na którą jeżdżą ludzie dla jakiegoś wyzwania, chociaż te 200-300m w górę ze średnim nachyleniem przynajmniej 6% na której pojechało te parę tysięcy osób, przecież wrzucanie takiego segmentu 400m w poziomie i 40m w górę na jakiejś osiedlowej drodze na której przypadkowo z odpaloną Stravą pojechało 73 osoby to serio wygląda po prostu dziwnie :/ 

Opublikowano
14 godzin temu, gtfan napisał(a):

kolego weź pojedź na jakąś górkę na którą jeżdżą ludzie dla jakiegoś wyzwania, chociaż te 200-300m w górę ze średnim nachyleniem przynajmniej 6% na której pojechało te parę tysięcy osób, przecież wrzucanie takiego segmentu 400m w poziomie i 40m w górę na jakiejś osiedlowej drodze na której przypadkowo z odpaloną Stravą pojechało 73 osoby to serio wygląda po prostu dziwnie :/ 

Ty masz problem ze rywalizuje z ludźmi że stravy, bo nie rozumiem? Rywalizuje z tym kto tam jest. Idąc twoim zakompleksiony tokiem myślenia najlepiej powinienem jechać na MŚ XD Koorva co za typ, nie może przeżyć że ogr z siłki, dla którego rower jest uzupełnieniem treningu kręci lepsze wyniki niż on. Ty byś pod ostatnie 180 metrów nie podjechał nawet, już nie mówiąc o walce z czasem i z moim rowerem xd

• beka z typa 1
  • Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

chłopie ja tu jestem od początku mega przychylny Tobie i temu co robisz, propsuję to co wrzucasz, jedynie co to daję Tobie jakieś rady odnośnie technikaliów których ewidentnie nie rozumiesz (nic w tym złego, każdy kiedyś zaczynał), i wrzucam lekko zawoalowane sugestie żebyś sam nie dawał amunicji ludziom którzy nie bawią się w niuansowanie tylko cisną wprost bekę z tego co wrzucasz. dlatego napiszę już wprost - rozszerz swoje horyzonty o jakieś bardziej popularne górki, wrzuć swój czas na takim podjeździe gdzie ludzie jadą się sprawdzić a nie przypadkowo wpadli na segment na stravie ruszając z domu do pracy, nie musisz być drugi, możesz być 350/1500 osób i to będzie ciągle mega wynik, szczególnie jak przefiltrujesz segment po swojej kategorii wagowej gdzie będziesz w czołówce. bo tak to serio ciężko brać na poważnie wrzucenie linku do osiedlowej górki po której nikt nie jeździ i pokazanie jaką masz tam średnią, bo raz że średnia to jeden z mniej istotnych czynników, a dwa że kompletnie ani my, ani Ty nie jesteśmy w stanie jakkolwiek porównać tego jak mocny jesteś. bo że jesteś mocny to nikt nie neguje.

za wyzwiska dziękuję, po czymś takim wypisuję się z tej przyjemnej dyskusji. powodzenia.

Edytowane przez gtfan
Opublikowano

Ale to ty Liti leczysz kompleksy wrzucajac tutaj jaki to nie jestes ekstra i jeszcze jak ktos smie sie z toba niezgodzic to wylatujesz z agresją. Wrzucasz wyniki z segmentow typowo pod siebie ktore 99% kolarzy nie obchodza a latasz jakbys tutaj rywalizowal z Filippo Ganną. 

Masa miesniowa, sila nog, pol zycia na sterydach. I ty rywalizujesz z 20 kilo lzejszymi typami co wyjda sobie w niedziele popedalowac i nie maja pojecia o treningu? W dodatku na 500m odcinkach? 

I chuj z tego ze masz ciezszy rower jak w siadzie bierzesz 4 razy tyle co oni. 

I jeszcze ublizasz tu innym? Troche pokory bo wrazenia to ty tutaj na nikim nie robisz. Przejedz chociaz te 50km ze srednia 30kmh to moze ktos ci wtedy da plusika. 

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, kanabis napisał(a):

Ublizales mi czy Litiemu? To wazne. 

nikomu, nawiązując do poprzedniej wypowiedzi dałem przykłady segmentów w moim mieście gdzie można rywalizować z innymi ludźmi którzy jadą tam rywalizować o czas, i na takim segmencie jest 6000 osób, i że takich segmentów warto szukać jak chce się rywalizować a nie takich gdzie jest 70 przypadkowych osób jadących do pracy, i że na pewno w trójmieście są takie miejsca w środku miasta.

ale usunąłem przypomniałem sobie że rady tutaj (nawet w najlepszej wierze) to oznaka zakompleksienie i tego że nie mogę przeżyć że ktoś może być mocniejszy niż ja, i co ja mogę radzić jak przecież bym nie dał rady przejechać 180m (w poziomie, nie w pionie) z zabójczym nachyleniem 8% (szkoda że mi nikt tego nie powiedział przed np. Przehybą, nie wiedząc że jestem za słaby jakoś wjechałem, mając jakże fachową wiedzę jak słaby jestem nawet bym nie próbował)

Edytowane przez gtfan
  • Lubię! 1
Opublikowano
24 minuty temu, sprite napisał(a):

Przykro się patrzy jak na przestrzeni lat sterydy robią jesień średniowiecza z ostatnich szarych komórek.

Stool mordę mała koorvo XD Ładnie co?

• beka z typa 4
Opublikowano
3 godziny temu, kanabis napisał(a):

Ale to ty Liti leczysz kompleksy wrzucajac tutaj jaki to nie jestes ekstra i jeszcze jak ktos smie sie z toba niezgodzic to wylatujesz z agresją. Wrzucasz wyniki z segmentow typowo pod siebie ktore 99% kolarzy nie obchodza a latasz jakbys tutaj rywalizowal z Filippo Ganną. 

Masa miesniowa, sila nog, pol zycia na sterydach. I ty rywalizujesz z 20 kilo lzejszymi typami co wyjda sobie w niedziele popedalowac i nie maja pojecia o treningu? W dodatku na 500m odcinkach? 

I chuj z tego ze masz ciezszy rower jak w siadzie bierzesz 4 razy tyle co oni. 

I jeszcze ublizasz tu innym? Troche pokory bo wrazenia to ty tutaj na nikim nie robisz. Przejedz chociaz te 50km ze srednia 30kmh to moze ktos ci wtedy da plusika. 

Żadnych kompleksów za to u ciebie widzę spore, bo nawet nie wiesz z kim się ścigam a już budujesz swoją choojowo retpryke. To wy zarzekałiście się że opona nie ma wpływu na predkosc xd Koleś(dorsz z tego segmentu) który pół życia się ścigał jako kolarz zrobił mi test, docenił że dobre parametry mam jak na kogoś kto się bawi rowerem, tylko takie pały jak ty mają wiecznie problem. I wiecznie że sterydy, spoko, tobie i tak by nie pomogły xd

• beka z typa 2
Opublikowano
5 minut temu, kanabis napisał(a):

Smutne, bardzo smutne. 

Gosc sie pol zycia scigal i przegrywa z lamusem na rowerze z komunii xD Co ty bierzesz chlopie. 

No smutne to jest to jaka bekę z ciebie miał jak pyerdoliles farmazony o bieżniku, że nie ma wpływu na osiągalne prędkości XD 

• beka z typa 1
Opublikowano

To jak musial z ciebie sie smiac jak pisales ze 20kg wiecej miesni podczas sprintow to jest balast a nie przewaga xD jeszcze z gorki :yao:

Opublikowano
3 minuty temu, kanabis napisał(a):

To jak musial z ciebie sie smiac jak pisales ze 20kg wiecej miesni podczas sprintow to jest balast a nie przewaga xD jeszcze z gorki :yao:

Kabi jest tak głupi że napisał mi komplement xd

• beka z typa 1
Opublikowano
1 minutę temu, Pierre Deck napisał(a):

od dawna masz uraz i kontuzje głowy?
bo kanał widze sie zgadza, a i twoje pierdolenie sie czyta, jakby ci ktos leb obił ma jakims sparingu lub jakbys jako worek dorabiał
O Marcinie Najmanie znowu głośno. Internet pęka ze śmiechu. Zobaczcie memy!  | Gazeta Lubuska

Kim ty jesteś randommie? 

• beka z typa 2
Opublikowano
7 minut temu, Pierre Deck napisał(a):

sorry, nie wiedzialem, ze tylko ty masz prawo pisac na forum. 
Musze jakas range wykupic czy rozmiar bicka podac, bym mial prawo pisac?

Co by nie pisać kabi jest głupi ale na przestrzeni lat wyrobił się trochę w wciśnięciu. Za to ty? Przed tobą długa droga by cokolwiek napisać takiego, że usiądę i pomyślę-To było dobre. Aha reakcje które dajesz, są tak zyebane że świadczą o twoim zakłopotaniu xd

7 minut temu, kanabis napisał(a):

9dj3mt.jpg

Choojku zazdrościsz jubilata xd

• beka z typa 3