Opublikowano 21 grudnia 20168 l Mnie lewy nadgarstek napierdalał dwa tygodnie, zaczalem smarowac mascia diklofenak, 10zl w aptece, poprawa juz na drugi dzien. DikloFANEK (hehehe) nie jest rozwiązaniem docelowym, w tego typu przypadku działa przeciwbólowo a przyczyna bólu w nadgarstku mogą być urazy/sprawa przeciązeniowa/postępujące zwyrodnienia/inne jednostki chorobowe. Działasz przeciwbólowo na skutek, nie na przyczynę, no chyba, że lekarz tak Cie prowadzi i byłeś diagnozowany to wtedy zamykam gębe Edytowane 21 grudnia 20168 l przez Orzeszek
Opublikowano 21 grudnia 20168 l Kabi, wyciskasz milion, za(pipi)iście trzymasz sztangę, masz idealną dietę... dlaczego Ty jesteś amatorem? Gdzie popełniłeś błąd? Jesteś urodzonym zawodowcem.
Opublikowano 21 grudnia 20168 l Zaraz amatorem ja jestem po prostu jak ps4 i ps4 pro. Altualnie na klate wycisne max 120. Obstawiam ze sa tutaj wyciskajacy wiecej No ale szacunek we wsi jest jeszcze jak
Opublikowano 21 grudnia 20168 l Pamietam jak bylem u sasiada na silowni pierwszy raz i zapytal sie mnie ile mi nalozyc? To powiedzialem ze 30kg. Myslalem ze na calosc zalozyl a on na kazda strone + gryf 10kg xD przydusilo mnie i tylko raz podnioslem ledwo. Stare czasy. Wkur.wia mnie, ze czasami odzywa mi sie kontuzja stopy po tym jak nia uderzylem w tarcze na lowkick zamiast goleniem i cos sie od tego czasu z(pipi)alo a to bylo ponad rok temu. Jak skrecam stope w lewa strone to z prawej mnie lekko ciagnie
Opublikowano 21 grudnia 20168 l Ja trafilem niedawno na pierwsze dzienniczki treningowe po odwyku Te serie na klate 40kg i zwiekszanie po 2 kilo
Opublikowano 21 grudnia 20168 l Mnie lewy nadgarstek napierdalał dwa tygodnie, zaczalem smarowac mascia diklofenak, 10zl w aptece, poprawa juz na drugi dzien.DikloFANEK (hehehe) nie jest rozwiązaniem docelowym, w tego typu przypadku działa przeciwbólowo a przyczyna bólu w nadgarstku mogą być urazy/sprawa przeciązeniowa/postępujące zwyrodnienia/inne jednostki chorobowe. Działasz przeciwbólowo na skutek, nie na przyczynę, no chyba, że lekarz tak Cie prowadzi i byłeś diagnozowany to wtedy zamykam gębe wazne ze nie boli i moge przerzucac ciezary!
Opublikowano 21 grudnia 20168 l A jak lekarz leczy skutek a nie przyczynę to jest ok?Np. zbija cholesterol zamiast się dowiedzieć czemu jest podniesiony?
Opublikowano 22 grudnia 20168 l Mnie lewy nadgarstek napierdalał dwa tygodnie, zaczalem smarowac mascia diklofenak, 10zl w aptece, poprawa juz na drugi dzien.DikloFANEK (hehehe) nie jest rozwiązaniem docelowym, w tego typu przypadku działa przeciwbólowo a przyczyna bólu w nadgarstku mogą być urazy/sprawa przeciązeniowa/postępujące zwyrodnienia/inne jednostki chorobowe. Działasz przeciwbólowo na skutek, nie na przyczynę, no chyba, że lekarz tak Cie prowadzi i byłeś diagnozowany to wtedy zamykam gębe na opakowaniu napisane ze oprocz dzialania przeciwbolowego, ma tez dzialanie przeciwzapalne i obrzekowe, smarowalem kilka dni, odstawilem a bol nie wrocil. Co szkodzi kabiemu sprobowac jak to 10zl w aptece kosztuje
Opublikowano 22 grudnia 20168 l Zgadza sie, to pol wymianki na ps4. Ja slyszalem chyba o tej masci, nie wiem czy moj tata nie stosowal wlasnie jak tam cos mu sie zrobilo od biegania.
Opublikowano 30 grudnia 20168 l Właśnie wracam do treningów (póki co tylko trenażer i pływanie) po półrocznej przerwie spowodowanej czołowym zderzeniem na rowerze z osobówką które fartem w sumie przeżyłem. Spodziewałem się że będzie ciężko ale tak naprawdę te półroku przerwy spowodowały taki spadek formy, że czuję się jakbym zaczynał od nowa a jakieś 1000 godzin poświęcone dotychczas na trening poszło się j***ć. Co ciekawe, jak wrzucam porządne obciążenie na trenażerze to bardziej czuje mięśnie w nodze która w ogóle nie ucierpiała ale to pewnie kwestia tego że w drugiej miałem całkowity zanik czworogłowego. Korzystał ktoś z jakichś specyfików które rzeczywiście działają i mogą pomóc wrócić do formy? Jak macie poważne kontuzje czy wypadki, zresztą te mniej poważnie też radze zasięgnąć opinii kilku lekarzy i fizjoterapetów a już na pewno nie ufać pierwszemu lepszemu lekarzowi z NFZ. Ja gdybym się słuchał lekarza który mnie prowadził w szpitalu do którego mnie zawieźli po wypadku pewnie zostałbym kaleką do końca życia, na szczęście trafiłem na innego, dobrego ortopede i fizjo, wprawdzie pozbyłem się kilkunasty k PLN ale może będę mógł jeszcze kiedyś powalczyć o kwalifikacje na Kona.
Opublikowano 10 stycznia 20178 l dojechałem dwugłowy uda, a przynajmniej tam czuję "ciągnięty ból". Może być przez bieganie po śniegu i po śliskim. Bieganie po niestabilnym podłożu sprzyja mikrourazom. Przy każdym kroku noga ucieka przy odbiciu oraz w przypadku śliskiej nawierzchni nasze stawy pracują na boki - tak wyczytałem. Oczywiście jest też opcja przeciążenia. 3 dni przerwy, szkoda bo chciałem w styczniu zrobić coś pod 350km, ale nie ma co lekceważyć.
Opublikowano 10 stycznia 20178 l Mrożenie Ci pomoże. Na przyszłość lepiej wzmocnić, bo widać, że masz go słabego. Ja też miałem z nim problemy, ale ostatnie 3 miesiące robiłem siady i martwy i się wzmocnił.
Opublikowano 10 stycznia 20178 l na pewno jest słaby jak i całe nogi, których kompletnie nie robię. Mrożenie trochę przespałem, mogłem od razu wczoraj po biegu zacząć działać
Opublikowano 10 stycznia 20178 l Dobrze mieć w zamrażalniku taki okład żelowy, super sprawa. Poza tym, pewnie masz też mocno spięte mięśnie, więc może warto w roller się wyposażyć.
Opublikowano 11 stycznia 20178 l rozciąganie to wiadomo, podstawa, chociaż czasem też się nie przykładam, a potem właśnie takie kwiatki wychodzą. takie roller to od razu z "agresywnym bieżnikiem" czy bardziej gładki?
Opublikowano 2 lutego 20178 l w prawy bark mi cos weszlo wczoraj, nie moge reki podniesc ;/ chyba jutro bede musial odpuscic trening a po weekendzie sie zobaczy ;/