mushabelly 384 Opublikowano 20 sierpnia 2017 Opublikowano 20 sierpnia 2017 To z Olimpa ma więcej ;). Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Opublikowano 22 sierpnia 2017 kolezanka ma skrecone srodstopie, jakies cwiczenia ma wykonywac, czy czekac az samo sie wyleczy? jest tu chyba jakis fizjo? Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Tak jej lekarz powiedział? Można skręcić śródstopie? Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Dziwna sprawa, różne urazy stopy i stawu skokowego już miałem i widziałem na boisku, ale o takim czymś słyszę pierwszy raz. Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Ma nabazgrane - skrecenie srodstopia prawego. Ja tam sie nie znam. Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Wyczuwam, że jakiś medyczny dalton tak opisał skręcenie stawu, albo uszkodzenia torebki, ale lekarzem nie jestem, więc to tylko gdybanie. Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Nie wiem, ale nigdy nie widzialem tak sinej stopy po skreceniu. Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Kumpel też miał podobne objawy, ale to było pęknięcie kości w śródstopiu i spakowali nogę w gips po prostu. Zawsze myślałem, że skręcenia to w stawach są, a śródstopie to chyba stały element. Chyba, że coś mylę. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Opublikowano 22 sierpnia 2017 krupi, tak trudno wpisać w googla "skręcenie śródstopia"? Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Patrzyłem, ale tam same bzdury i odnośniki do innych forum, więc próbuję użyć mózgu. Wygląda na to, że to po prostu skręcenie stopy. Cytuj
_Red_ 12 064 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Nie wiem czy już tu pisałem bo nie pamiętam, ale ostatnio też sobie zwajchowałem coś ze stopą, nadeptując krzywo na krawężnik przy wysiadaniu z auta. W sandałach, więc bez solidnej stabilizacji. A za 2 tyg bieg charytatywny, przy czym ledwie co kuśtykałem po tym. Smaruję od kilku dni Traumonem na urazy kości, stawów. Nawet szybko się poprawia i da radę już truchtać, robić siady z lekkim ciężarem. Poletzam ten żel. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Opublikowano 22 sierpnia 2017 ja to bym musiał chyba całą wannę tego mieć i się w tym popluskać z kilka godzin dziennie Cytuj
Gość Opublikowano 22 sierpnia 2017 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Ja już chodzę normalnie, bez stabilizacji. Ból już prawie całkowicie zniknął. Daję sobie czas do końca sierpnia i znów wracam do treningów. Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Weź się zaopatrz w roller i dbaj o stabilizację, bo rzuciłeś się na głeboką wodę, a ciało może się buntować. Cytuj
_Red_ 12 064 Opublikowano 9 września 2017 Opublikowano 9 września 2017 Zwalczał ktoś już odciski na stopach? Zrobiły mi się takie dwa na tej najbardziej miękkiej "poduszce" tuż pod palcami, ale cholernie bolą przy nadeptywaniu, gdy skóra jest sucha (np. zaraz po przebudzeniu). Dermatolog kazał smarować Acerinem - ot kwas salicylowy rozrabiany pędzlem na odcisku. Robi się po nim biała skorupa, boli jeszcze bardziej i może za tydzień będzie można próbować to wycinać / ścierać. Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 9 września 2017 Opublikowano 9 września 2017 Pamietam swoje pierwsze treningi na karate, a takze powroty po dluzszej przerwie. Krew sie lała z gir a przy duzym palcu skora wisiala od szorowania po starym parkiecie. Bandazowalem wtedy palucha, ale treningu nie odpuszczalem. Z czasem gira sie przyzwyczaja i odciski sie nie robia. Wniosek taki, ze gira sie musi przyzwyczaic, chyba ze to kwestia zlego obuwia u Ciebie. Nie panikuj to tylko odciski. Cytuj
Gość Opublikowano 9 września 2017 Opublikowano 9 września 2017 Jak juz wyleczysz to sprobuj Daktarin Aktiv i zaopatrz sie w skarpetki kalenji. Cytuj
_Red_ 12 064 Opublikowano 9 września 2017 Opublikowano 9 września 2017 Ogólnie to ruszam się / trenuję / biegam od lat w tych samych butach i podobnych warunkach. To nie jest tak, że zacząłem coś nowego nagle i skóra jest nieprzyzwyczajona. Ostatnio przy chodzeniu mam wrażenie jakbym deptał na kamyki, a z tego co poczytałem na temat zabiegów na stopach, to odciski potrafią długo wrastać wgłąb jak korzeń - dotkną w końcu okostnej i boli jak s(pipi)esyn. Daktarin jest na grzybicę z tego co czytam, a to mi nie dolega. Jak nie zejdzie od smarowania to wybiorę się do podologa na wycięcie stwardniałej tkanki. Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 9 września 2017 Opublikowano 9 września 2017 Mówisz o takiej stwardniałej skórze, która jest sucha i tworzy jakby małego guza? Mi się tworzy takie coś pod palcami u dołu stopy. Kupiłem takie coś od Scholla, jakby pisak, który z jednej strony ma ten kwas w rolce, a z drugiej ząbki. Pocieram najpierw tą rolką, a potem ścieram ząbkami i przestaje boleć. W Rossmanie jest. Cytuj
_Red_ 12 064 Opublikowano 9 września 2017 Opublikowano 9 września 2017 Ano takie zrogowacenia, które wyglądają jak małe kraterki, a realnie narasta wgłąb zdrowej tkanki i reaguje na nacisk. Jakiś przykład z neta, nazywa się to chyba "modzel". http://cosmeestetic.pl/wp-content/uploads/2015/01/modzel1.pngKwas już kupiłem, zatem pozostaje smarować, ścierać i zobaczymy ile da rade w domowych warunkach. Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 9 września 2017 Opublikowano 9 września 2017 Dokładnie, to jest to, tylko u mnie było mniejsze, ale też bolało, szczególnie od chodzenia na boso. Nie wiem, od czego się robi, buty mam dobre, skarpetki kompresyjne z wyższej półki. Mniejsza, ten Scholl serio pomaga i po jednym zabiegu jest już z głowy. Cytuj
Gość Opublikowano 9 września 2017 Opublikowano 9 września 2017 O zesz kurwa mac, tego sie nie spodziewalem. Wiecie jak zniechecic czlowieka do biegania. Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 9 września 2017 Opublikowano 9 września 2017 Dobre skarpetki kompresyjne to wydatek rzędu 50-60 zł, a mocno ogranicza wszelkie urazy, otarcia, czy takie stany. Od jakiegoś czasu nie mam już z tym problemu, a stopy mam bardzo wrażliwe. Prawie każde nowe buty są dla mnie problematyczne. Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 13 października 2017 Opublikowano 13 października 2017 Nadwyrezylem łokcie na tym surfingu, tak to mnie nie bolały jeszcze, chyba znowu czas na combo flex i cissus Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi