Skocz do zawartości

Urazy, kontuzje, eliminacja ze sportów..

Featured Replies

Opublikowano

Nie jj, to wina słabego nasienia

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 113,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Żona mi zafundowała na urodziny godzinę jazdy crossem. Po 15 minutach wyjebalem się, bark wyleciał że stawu i przez trzy godziny, az do momentu wystawienia na miejsce na SOR dosłownie płakałem z bólu

• No Liti to wogole niesamowity gosc. Szuka górek, pilnuje pogody zeby miec z wiatrem zeby scigac sie z goscmi na stravie na szosowkach ktorzy nawet na to nie patrza bo kto patrzy na odcinki 300m. Jeszc

Opublikowano

:|

Opublikowano
1 minutę temu, Maus napisał:

:|

Czekam na tą minę jak ci bicepsem podbije oko Mysiu pysiu. :* /eot

Opublikowano

eot będzie jak z tobą skończymy, marsz na urlop, te plecy same się nie nasmarują

Opublikowano

Wstawaj Kuba. Zesrales sie.

Opublikowano
33 minuty temu, milan napisał:

eot będzie jak z tobą skończymy

Ile to już razy chciałeś żebym się zabił i życzyłeś mi śmierci żałosny człowieczku z Oborników? Nie znudzą ci się te groźby i spiski? Serio Milan, wydoroślej bo żal to czytać. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ktos z forumkowiczow mial do czynienia z kolanami? Przeszedlem dosc mocne zapalenie stawow i szukam kazdego mozliwego sposobu do jak najszybszego powrotu do pelnej sprawnosci. Kupilem sobie suplement diety na stawy, znajoma dietetyczka podpowiedziala mi co wlaczyc do diety, a czego unikac, czekam tez na wizyte u reumatologa. Zastanawiam sie czy lekkie cwiczenia na miesnie nog to dobry pomysl, a moze lepiej po prostu pozwolic zregenerowac sie stawom?

Edytowane przez szaden
literowka

Opublikowano

Dobrze jest wzmocnić mięśnie, czworogłowy, dwugłowy, może też łydkę, ale raczej skłaniałbym się tu ku pracy z gumami i mobilizacją, a nie ciężarami. Jaki suplement stosujesz?

Opublikowano

Orto Flex. Mozesz podac jakies przykladowe cwiczenia na mobilizacje?

Opublikowano

Opisywać raczej ciężko, sam dużo nie znam, wykonuję czasami podstawowe, na YT tego sporo, choćby i dla biegaczy. Warto też pójść do jakiegoś fizjo, zaproponuje i pokaże ćwiczenia i zwróci uwagę jak poprawnie je wykonywać, bo to ważne.

Orton Flex taki dość średni, ale jak już kupiłeś to wykorzystaj. Na przyszłość raczej warto coś bardziej renomowanego i polecanego, Animal flex, Flexit Drink, Flex Power. Dieta też dobra rzecz, pilnuj tego.

Opublikowano
46 minut temu, szaden napisał:

Ktos z forumkowiczow mial do czynienia z kolanami? Przeszedlem dosc mocne zapalenie stawow i szukam kazdego mozliwego sposobu do jak najszybszego powrotu do pelnej sprawnosci. Kupilem sobie suplement diety na stawy, znajoma dietetyczka podpowiedziala mi co wlaczyc do diety, a czego unikac, czekam tez na wizyte u reumatologa. Zastanawiam sie czy lekkie cwiczenia na miesnie nog to dobry pomysl, a moze lepiej po prostu pozwolic zregenerowac sie stawom?

Stawy nie mają funkcji przenoszenia obciążeń,tylko mięśnie,więc z racji że nie masz ich wystarczająco silnych waliło po kolanie.Lepiej z supli celuj w Flex-Power-boswelia przecizapalna i 2 rodzaje kolagenu,szczególnie ten II typu ważny,gdyż stumuluje probiotyki w jelitach to produkcji substancji przeciwzapalnych.Zbadaj też sobie metabolit D3-czyli 25OH,bo możliwe że masz w dolnej normie,a ona wycisza stany zapalne.

Opublikowano

Ja dwa razy się ratowałem cissusem, warto sprobowac bo drogi nie jest.

Opublikowano

Przy moim seronegatywnym zapaleniu stawów działanie cissusa oceniam na coś koło 0% xd

Opublikowano

U mnie wszystko zaczelo sie od zapalenia oskrzeli, ktore przeszlo w reaktywne zapalenie stawow. Na szczescie dzieki glikokortykosteroidom stawy juz nie bola.

Opublikowano

No to możesz się cieszyć, że tak szybko u ciebie to zdiagnozowali. Leżałem ostatnio na sali z dwoma typami z tym guwnem i no nieciekawie mieli. Popytaj się kogo możesz o najlepszych reumatologów u siebie w mieście i idź pogadaj

Opublikowano

Bylem u reumatologa i ogolnie wszystko jest ok w samym zakresie ruchomosci stawu kolanowego, ale dostalem skierowania na kolejne badania w celu ustalenia, czy przyczyna stanu zapalnego nie byla choroba autoimmunologiczna... Ech, cos czuje, ze dlugo bede sie z tym bujac.

Opublikowano

Strzelanie po omacku,skończy się lekami które znoszą stan zapalny,ale rozwalają żołądek,jelita,wątrobę.Jeżeli wyjdzie autoimmunologiczne,to zbadałbym sobie 25OH(silnie przeciwzapalny),ułożył bym sobie dietę bogatą w substancje przeciwzapalne i wzmocnił jelita.

Opublikowano

Polecasz mu lek, którego jednym ze skutków ubocznych jest śmierć? xd

Opublikowano
34 minuty temu, Yakubu napisał:

Polecasz mu lek, którego jednym ze skutków ubocznych jest śmierć? xd

Cooo? :D A tak swoją drogą życie prowadzi do śmierci.